Junioři Dukly se utkají s polskou reprezentací do dvaceti let

01.12.2012 / Zdeněk Drla

Tři zápasy v pěti dnech. Po dvou extraligových duelech čeká juniory Dukly Jihlava "vložené" utkání. Na Horáckém zimním stadionu v pondělí 3. prosince poměří síly s reprezentačním výběrem Polska do dvaceti let. Juniorská reprezentace našich severních sousedů stráví na jihlavském zimáku celkem tři dny.
„Polská dvacítka cestuje ke kvalifikačnímu utkání do Rakouska, proto chtěli cestou sehrát kvalitní přípravný zápas," vysvětluje sekretář krajského výkonného výboru ČSLH Vysočina Anitnín Micka, který pobyt polského týmu v Jihlavě zajišťuje. Zápas mezi jihlavskou juniorskou a reprezentací Polska do dvaceti let začíná ve 13 hodin a vstup na něj je zdarma.

Juniorská reprezentace Polska pobude v krajském městě Vysočiny celkem tři dny, kdy zde absolvuje malé soustředění. „Polská strana se ozvala zhruba před dvěma měsíci prostřednictvím předsedy KVV ČSLH Moravskoslezského kraje pana Boniattiho, který mne kontaktoval s nabídkou sehrání přátelského utkání mezi polským národním týmem do 20 let a jihlavskou juniorkou," vysvětluje Antonín Micka.

Na Horácký zimní stadion dorazí polský výběr v pondělí dopoledne. „Od 13 hodin sehraje utkání s juniory, v úterý a ve středu dopoledne trénují na jihlavském ledě. Ubytováni budou ve Ville Eden a stravovat se budou v Pivovarské restauraci. Ve středu po tréninku odjíždějí do Rakouska ke kvalifikačnímu utkání," nastiňuje program hostů Antonín Micka.

"Vložený" zápas využije trenér jihlavských juniorů Štěpán Moravec k tomu, aby otestoval i mladší hráče. „Pro nás je to zajímavé zpestření. Ten zápas jsme vzali, protože je málokdy příležitost zahrát si s reprezentací do dvaceti let. I když v tomto týdnu máme na programu normálně ve čtvrtek a v sobotu soutěžní utkání, tak rádi odehrajeme tento zápas. Počítáme s jednou pětkou ze staršího dorostu, konkrétně by měli naskočit Jan Mandát, Simon Beran a Lukáš Jícha vepředu a Vladimír Port s Romanem Čermákem vzadu. Dostanou prostor i hráči juniorky, kteří toho v extralize moc neodehrají. Chceme zápas odehrát na čtyři pětky," říká Štěpán Moravec, podle kterého je duel s polskou dvacítkou pro jeho svěřence výzvou. „Málokdo totiž bude moci po sezoně říct: Zahrál jsem si proti reprezentaci. I když je to "jenom" Polsko, pořád je to výběr. Utkání bude mít svoji kvalitu. Doufám, že se s tím popereme a nikdo se nám nezraní," doplňuje Moravec.

POLSKO. Zápasem s polskou reprezentací do dvaceti let si jihlavští junioři zpestří pondělní odpoledne. Juniorský výběr severních sousedů stráví na jihlavském Horáckém zimním stadionu tři dny, poté odcestuje na kvalifikační turnaj do Rakouska. Foto: internet