Mladší dorostenci triumfovali na turnaji v Plzni

20.08.2013 / Zdeněk Drla

Mladší dorostenci Dukly Jihlava se zúčastnili o uplynulém víkendu turnaje v Plzni. V západočeské metropoli si vedli navýsost dobře. V pěti zápasech nepoznali přemožitele a připsali si skalp hned několika tradičních hokejových bašt. Ve svém posledním vystoupení v neděli odpoledne dokonce odsoudili domácí Plzeň k nepopulárnímu čtvrtému místu.

Do třídenního turnaje týmů mladších dorostenců v Plzni vstoupili jihlavští mladíci tou správnou nohou. V pátečním úvodním utkání zdolali pražské Letňany 3:2 po samostatných nájezdech, kdy rozhodující trefu v nájezdové loterii zaznamenal útočník Pavel Kousal.

V sobotu měli svěřenci trenéra Richarda Adama na programu další dva duely. Nejprve si poradili s Českými Budějovicemi 3:2, poměrem 4:1 pak porazili i Karlovy Vary.

Nedělní dopolední zápas zvládli jihlavští mladíci také na jedničku. Piráty z Chomutova vyprovodili z ledu ČEZ Areny výsledkem 5:2, o prvenství se porvali v odpoledním zápase s domácí Plzní, kterou nakonec "připravili" i o medaile. Pokud by totiž pořadatelský tým v tomto duelu zvítězil, bral by zlato, při dvoubodovém zisku alespoň bronz. Jihlavští mladíci ale zvítězili po nájezdech a radovali se tak z poháru, pro plzeňské hráče zbyla nepopulární čtvrtá příčka.

Mladší dorostenci Jihlavy, kteří budou v nadcházející sezoně bojovat v extraligové skupině Střed se Žďárem nad Sázavou, Havlíčkovým Brodem, Pardubicemi, Hradcem Králové, Libercem, Mladou Boleslaví, pražskou Slavií, brněnskou Kometou a Českými Budějovicemi, si o víkendu připsali po pěti vítězných utkáních z předešlých týdnů další pětici úspěchů.

Plzeňský turnaj byl pro jihlavský tým mladších dorostenců cennou prověrkou před startem nového soutěžního ročníku, protože se na něm utkali se soupeři, které během soutěžního ročníku běžně nepotkávají.

Výsledky Dukly Jihlava na turnaji:

HC Dukla Jihlava - HC Letci Letňany 3:2 (sn)
Góly Jihlavy: Stanislav Huňáček, Gabriel Havelka, rozh. nájezd: Pavel Kousal.

HC Dukla Jihlava - HC České Budějovice 3:2
Góly Jihlavy: Dominik Adam, Vladimír Oščádal, Pavel Kousal.

HC Dukla Jihlava - HC Energie Karlovy Vary 4:1
Góly Jihlavy: David Čermák 2, Vojtěch Pražák, Dominik Adam.

HC Dukla Jihlava - Piráti Chomutov 5:2
Góly Jihlavy: Vojtěch Pražák, Kryštof Chylík, Vladimír Oščádal, Tomáš Mejzlík, David Čermák.

HC Dukla Jihlava - HC Škoda Plzeň 3:2 (sn)
Góly Jihlavy: Dominik Adam, Vladimír Oščádal, rozh. nájezd: Kryštof Chylík.

Sestava Dukly Jihlava na turnaji:

Gólmani: Josef Kořenář, Jakub Škarek. Obránci: Richard Habermann, Gabriel Havelka, Stanislav Huňáček, Lukáš Mareš, Vojtěch Pražák, Michal Smutný, David Šlapáček. Útočníci: Dominik Adam, Josef Berka, Daniel Branský, David Čermák, Adam Hrbatý, Kryštof Chylík, Pavel Kousal, Tomáš Mejzlík, Vladimír Oščádal, Jiří Slabý, David Šulák. Trenér: Richard Adam. Vedoucí týmu: Milan Najman.