Druhé kolo, druhý domácí zápas. Do Jihlavy přijíždí Benátky nad Jizerou

13.09.2013 / Zdeněk Drla

Los první ligy přiřkl Dukle hned zkraje sezony dva domácí zápasy. Po úspěšném vstupu do nového soutěžního ročníku, kdy jihlavští borci zdolali houževnatého nováčka z Havířova 2:1, přijíždí na Horácký zimní stadion středočeské Benátky. Farma extraligového Liberce se může opřít o řadu talentovaných mladíků, které obehrává právě pro Bílé Tygry. Souboj mezi Duklou Jihlava a Benátkami nad Jizerou startuje v sobotu 14. září 2013 v 17:30 hodin.

Když se řekne Benátky, vybaví se fanouškům hokeje hned dvě věci: farma Liberce a stadion, na kterém je snad největší zima ze všech prvoligových stánků. Ve druhém kole nového soutěžního ročníku ale příznivci červenožlutých barev nemusí cestovat do středních Čech. Benátky přijíždějí do Jihlavy.

S Benátkami má Dukly z minulé sezony vyrovnanou bilanci. Oba soupeři udrželi v minisouboji domácí neporazitelnost. V prvním vzájemném měření sil vyhrála Dukla doma 4:0, ve druhém případě vyhrály Benátky na svém ledě těsně 3:2, Dukla poté uhájila domácí vítězství 2:1, v předposledním kole základní části však padla v Benátkách 0:2.

Jak to bude letos? To ukáže sobotní utkání, kdy bude napsána první ze čtyř kapitol.

V předsezonním období se Benátkám dařilo. Svěřenci trenéra Filipa Pešána, který vedle benáteckého týmu vede i českou reprezentační devatenáctku, zdolali na svém ledě jednoho z favoritů první ligy Mladou Boleslav 4:2. Středočeši získali i další cenný skalp - Ústí nad Labem porazili 3:1. Generálka se ale Benátkám nepovedla. Na svém ledě nestačili na Havlíčkův Brod, kterému podlehli těsně 2:3, předtím nenašli recept na Litoměřice a v odvetě prohráli i s Ústeckými Lvy.

Podobným výsledkem jako generálka na ligu s Brodem, skončil pro benátecký tým i první mistrovský zápas v nové sezoně. Tři body za vítězství 4:3 si z „ledárny“ odvezli Medvědi z Berouna. Přitom Benátky v 16. minutě vedli už 2:0, Beroun ale v rozmezí pěti minut na pomezi první a druhé třetiny srovnal skóre díky dvěma proměněným trestným střílením (!), ve třetí periodě přidal další dva góly. Domácí pouze korigovali konečný výsledek.

Proti Benátkám s Mockem a Semanem

Pardubický obránce Petr Mocek se fanouškům na Horáckém zimním stadionu představil již v zápase prvního kola proti Havířovu. Pro sedmadvacetiletého útočníka Filipa Semana bude sobotní zápas premiérou v červenožlutém dresu. Zatímco Petr Mocek bude za Jihlavu hrát pouze měsíc, než se dají zdravotně do pořádku zranění a nemocní hráči, Filip Seman do Dukly přestupuje. „Jde o trvalý přestup, Filip Seman je teď naším hráčem,“ prozradil jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban s tím, že jednání s Chomutovem, kterému hráč patřil, byla rychlá a korektní.

2. kolo: sobota 14. září 2013

HC AZ Havířov 2010 - HC Rebel Havlíčkův Brod (17:00)
Salith Šumperk - HC Olomouc (17:00)
HC Stadion Litoměřice - HC Slovan Ústečtí Lvi (17:00)
SK Horácká Slavia Třebíč - HC Motor České Budějovice (17:30)
SK Kadaň - BK Mladá Boleslav (17:30)
HC Berounští Medvědi - HC Most (17:30)
HC Dukla Jihlava - HC Benátky nad Jizerou (17:30)




×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice B
HC Dukla Jihlava