Obránci Tomáš Kaláb a Miha Štebih podepsali nové dvouleté smlouvy

02.04.2014 / Zdeněk Drla

Hráči A-týmu Dukly Jihlava mají po sezoně krátké volno, vedení klubu ale nezahálí a jedná o nových kontraktech. „Zhruba třetina smluv končí, třetina smluv má před sebou ještě rok, další třetina třeba ještě další dva roky. Pohyb tedy není velký a dá se s tím docela dobře pracovat,“ vysvětluje jednatel Dukly Bedřich Ščerban. První muž klubu prozrazuje, že první dvě smlouvy už má "dotažené". „Smlouvu podepsali obránci Tomáš Kaláb a Miha Štebih. U něj máme smlouvu podepsanou přes e-mail, protože se stejně jako Matic Podlipnik připravuje se slovinskou reprezentací na mistrovství světa,“ potvrzuje.

Hned po skončení sezony, ve které Dukla dokráčela až do semifinále, se rozběhla jednání o nových smlouvách s hráči, kterým kontrakt v Jihlavě končí k poslednímu dubnu. Podle jednatele klubu Bedřicha Ščerbana jde zhruba o třetinu kmenových hráčů. „Některým klukům končí smlouva, to je pravda. S těmi jsme si s trenéry sedli. Máme vytypované klíčové hráče, se kterými jsme jednali jako s prvními, máme i vytypované hráče odjinud. Tohle „kolečko“ se teprve rozbíhá,“ prohlásil na posezonní tiskové konferenci Bedřich Ščerban. Už po pár dnech mohl šéf klubu spokojeně ohlásit první dva nově uzavřené kontrakty. „Jako první podepsal novou smlouvu Tomáš Kaláb (2 roky + opce). Tomáš se vypracoval mezi naše nejlepší obránce. V závěrečných fázích sezony týmu, kdy pro zranění nehrál, chyběl. Má potenciál se ještě dále zlepšovat,“ říká na adresu čerstvě sedmadvacetiletého obránce Bedřich Ščerban.

Druhým hráčem, který se rozhodl pokračovat v Dukle Jihlava, je mladý slovinský obránce Miha Štebih. „Také s Mihou jsme se dohodli na dvouleté smlouvě. V sezoně byl jedním z obránců základní řady. Je ročník 1992, takže je tam velký potenciál do budoucna. Smlouva je zatím podepsaná přes e-mail, protože se Miha připravuje na mistrovství světa s národním týmem Slovinska. Originály se podepíší po jeho návratu do Jihlavy,“ vysvětluje Bědřich Ščeban, kterého v následujících dnech a týdnech čekají další jednání. „Budu se snažit udržet co nejvíce hráčů,“ odpovídá na otázku, zda se kádr Dukly, který se i přes nízký věkový průměr umístil na třetím místě, výrazně obmění.

Nezastírá však, že o některé hráče možná Dukla přijde. Vše je otázkou dalších jednání. „Nežijeme uzavřeni od okolního světa – ve chvíli, kdy máte výsledky a daří se vám – tak je o hráče pochopitelně zájem. Dostávají nabídky. Uvidíme, jak to všechno dopadne, nedá se to předpovědět. Věřím ale, že tým zůstane co nejvíce pohromadě a že navážeme na tuto úspěšnou sezonu,“ uzavírá Bedřich Ščerban, který zájem o mladé hráče Dukly z jiných klubů chápe. „Registruji zájem o pět až šest hráčů z našeho týmu. Je to logické, my se nechováme jinak. Pokud se tady v regionu někdo ukáže v dobrém světle, zajímáme se o něj. Já chápu i kluky, že mají svůj cíl jít výš, ale byl bych raději, kdybychom si to vybojovali tady a šli nahoru společně,“ doplňuje šéf Dukly Jihlava.