Žáci ročníku 2003 vyhráli dobře obsazený turnaj

13.04.2014 / Jaroslav Wollmann

Ve dnech 21. až 23. března 2014 se v Kolíně a v Kutné Hoře uskutečnil mezinárodní hokejový turnaj pro hráče ročníku narození 2003 a mladších - "Memoriál Karla Jelínka". Turnaje se zúčastnily: SC Kolín, Sparta Praha, HC Plzeň 1929, HC Dukla Jihlava, Hoba Bratislava, 3B Slovakia Lions, HC Královští lvi Hradec Kralové a select Francie. Při systému každý s každým, kdy se bodovala každa třetina a výsledek. Za každé utkání se mohlo získat celkově osm bodů. Dukla Jihlava vedená Tomášem Dzurikem turnaj vyhrála a získala tak zlaté medaile, když ani jednou nepoznala hořkost porážky.

HC Dukla Jihlava - HC Hradec Králové 4:0 (0:0, 0:0, 4:0)

Branky Jihlavy: Štorek, Mlejnek, Polodna, Bartoš. Nahrávky Jihlavy: Jungwirth, Menšík. Nejlepší hráči Jihlavy: Filip Maláč, Denis Štorek.
Sestava Jihlavy:
Maláč – Jaroš, Moravec, Vranka, Sapík - Menšík, Polodna, Štorek – Pavelec, Mlejnek, Bartoš - Jungwirth.

„První klání turnaje jsme převedli náš nejslabší výkon. Po dvě části jsme předváděli nadměrné množství nepřesností. Soupeř několikrát zahrozil, naštěstí gólman Maláč s jistotou kryl všechny pokusy. V třetí části jsme šťastnou střelou vsítili branku, která kluky uklidnila a výkon šel rapidně nahoru a v poklidu jsme klání dohráli," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

HC Dukla Jihlava –38 Slovakia Lions 8:4 (2:1, 3:0, 3:3)

Branky Jihlavy: Pavelec 2, Štorek, Polodna, Menšík, Bartoš, Sapík, Mlejnek. Nahrávky Jihlavy: Štorek 2, Sapík 2, Pavelec 2. Nejlepší hráči Jihlavy: Daniel Pavelec, Matyáš Sapík.
Sestava Jihlavy:
Novák – Jaroš, Moravec, Vranka, Sapík, Jungwirth - Pavelec, Mlejnek, Bartoš - Menšík, Polodna, Štorek.

„Proti výběru hráčů ze Slovenska a Čech jsme předvedli kvalitní výkon již od úvodních minut. Dvě části jsme kontrolovali hru. Škoda jen závěrečné části, kdy jsme zbytečně polevili," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

HC Dukla Jihlava –HC Sparta Praha 9:1 (1:1, 4:0, 3:0)

Branky Jihlavy: Menšík 4, Polodna 3, Štorek, Sapík. Nahrávky Jihlavy: Štorek 3, Menšík 2, Vranka. Nejlepší hráči Jihlavy: Matouš Menšík, David Polodna, Denis Štorek.
Sestava Jihlavy:
Maláč – Jaroš, Moravec, Vranka, Sapík, Jungwirth - Menšík, Polodna, Štorek - Pavelec, Mlejnek, Bartoš.

„Po celý první den naše výkony měly stoupající tendenci a gradovaly proti Spartě. Pěkně jsme kombinovali, prosazovali se i individuálně a zodpovědně hráli do obrany. Výkon na jedničku s hvězdičkou," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

HC Dukla Jihlava – Hoba Bratislava 5:1 (3:0, 1:0, 1:1)

Branky Jihlavy: Mlejnek 2, Menšík, T. Adam, Polodna. Nahrávky Jihlavy: Chvátal, Menšík, Polodna, Pavelec. Nejlepší hráči Jihlavy: David Polodna, Dominik Mlejnek.
Sestava Jihlavy:
Novák – Jaroš, Chvátal, Moravec, Sapík - Menšík, Polodna, Štorek – Adam, Mlejnek, Pavelec – Vranka, Bartoš.

„Výběr talentovaných hráčů z Bratislavy a okolí byl nepříjemným soupeřem, který nevynechal jediný souboj o kotouč. My jsme ovšem navázali na výkon se Spartou a s přehledem si poradili i s tímto kvalitním soupeřem," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

HC Dukla Jihlava – SC Kolín 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)

Branky Jihlavy: Štorek, Pavelec. Nahrávky Jihlavy: Polodna, Menšík. Nejlepší hráči Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Maláč – Jaroš, Chvátal, Moravec, Sapík - Menšík, Polodna, Štorek – Adam, Mlejnek, Pavelec – Vranka, Bartoš.

„Domácí disponovali velice kvalitním a širokým kádrem. Ve svých řadách měli několik vynikajících bruslařů, což nám trochu činilo problém, jelikož bruslení je největším nedostatkem tohoto našeho kádru. První část s odehrála v ohromné tempu a šance se střídali na obou stranách. Oba brankáři předvedli výborný výkon, naštěstí pro nás jsme vsítili branku po krásném uvolnění se v rohu kluziště a následné přihrávce do prázdné branky.

V druhé časti nás ovšem soupeř začal výrazně přebruslovat a přehrávat. Kluci začali pod tlakem odhazovat kotouče a chybovat. Jen díky bojovnosti a skvělému Filipovi Maláčovi v brance jsme třetinu přežili bez obdržené branky. V třetí části bylo klání opět více vyrovnané. Naši kluci díky velice náročnému programu posledních dvou týdnů šli v posledních minutách na krev.

Udělali jsme nějaké drobné změny v sestavě, což pomohlo jak obráncům k získání sil, útočnou hru to též oživilo a při přesilové hře po ukázkově sehrané situaci 2 na 1 jsme přidali druhý gól. V posledních minutách ukázali kluci velké srdce, pomáhali si v obranné hře, neprohrávali osobní souboje, blokovali střely a toto překrásné utkání dotáhli nasazením do vítězného konce," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

HC Dukla Jihlava – HC Plzeň 1929 3:3 (1:1, 1:2, 2:1)

Branky Jihlavy: Adam, Vranka, Pavelec. Nahrávky Jihlavy: Menšík 2. Nejlepší hráči Jihlavy: Daniel Pavelec, Filip Maláč, David Moravec.
Sestava Jihlavy:
Maláč – Sapík, Chvátal, Adam, Moravec, Jaroš - Menšík, Polodna, Štorek – Pavelec, Mlejnek, Bartoš - Vranka.

„Brzká klání třetího dne turnaje jsou vždy nevyzpytatelná a výkony záleží i dost na tom, jak se kluci vyspí. Plzeň, která získala na turnaji stříbrné medaile, měla ve svých řadách několik individuálně šikovných kluků, kteří měli zvládnuté dovednosti na velice dobré úrovni. V tom byla jejich síla, naopak my jsme byli více hokejovější a lepší v kombinaci. Remíza byla zasloužená, nicméně nasazení kluků nebylo takové jako předchozí den a s výkonem nepanovala úplná spokojenost," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

HC Dukla Jihlava – Francie 3:3 (2:1, 1:0, 0:2)

Branky Jihlavy: Menšík 2, Polodna. Nahrávky Jihlavy: Sapík, Pavelec. Nejlepší hráč Jihlavy: Matouš Menšík.
Sestava Jihlavy:
Novák – Sapík, Chvátal, Adam, Moravec, Jaroš - Menšík, Polodna, Štorek – Pavelec, Mlejnek, Bartoš - Vranka.

„Náš výkon nebyl stoprocentní, nicméně po 2. části jsme hru naprosto kontrolovali a soupeř se zmohl jen na pár náznaků útočných výpadů. Bohužel množství šancí jsme zahodili a soupeř nahozením od mantinelu načapal našeho špatně stojícího brankáře. Nicméně v 3. části začali kluci, zřejmě pod tíhou okamžiku, kupit kvantum chyb. Soupeř nás sice nepřehrál, ovšem ani my jsme si již nevypracovávali šance a trochu se nám rozklepali ručičky. Další dvě laciné branky znamenali vyrovnání a pozápasové čekání na zaváhání Plzně, které se naštěstí pro nás uskutečnilo," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

„Suma sumárům jsme ale zaslouženě získali zlaté medaile a opět se nám prokázala vyrovnanost tohoto týmů, kde se nachází 12 nadprůměrných hráčů. Možná je škoda, že zde není vyloženě nějaký extra talent, nicméně všichni kluci zde dokázali předvést v nějakém utkání výborný výkon a rovnoměrně se podíleli na brankách. Brankáři taktéž zaslouží pochvalu, kdy Davidovi Novákovi se sice příliš nepovedlo závěrečné utkání turnaje, jinak ale chytal spolehlivě. Filip Maláč měl v turnaji životní formu, byl pro tým jistotou a ve 4 zápasech obdržel 4 branky. Cenu pro nejlepšího brankáře sice neobdržel, podle mě jím ale jednoznačně byl. On, výkony všech dalších hráčů a podpora početného fanclubu, to byly faktory, které rozhodly o naší turnajové výhře," řekl po turnaji trenér Tomáš Dzurik.

Sestava Dukly Jihlava

brankaři: Filip Maláč, David Novák
hráči: Matyáš Sapík, Václav Vranka, David Moravec, Martin Jaroš, Marek Chvátal, Tobias Adam, Matouš Menšík, David Polodna, Denis Štorek, Dominik Mlejnek, Daniel Pavelec, Michal Bartoš, Jonáš Jungwirth
trenér: Tomáš Dzurik

Individuální ceny

Nejlepsi střelec: Lukáš Pajer (SC Kolín)
Nejužitečnější hráč: Matouš Menšík (Dukla Jihlava)
Nejlepší brankář: Michal Knopp (Hoba Bratislava)

Pořadí turnaje

1. HC Dukla Jihlava 43 b
2. HC Plzeň 1929    42 b
3. SC Kolín         41 b
4. Hoba Bratislava
5. HC Královští lvi Hradec Králové
6. 3B Slovakia Lions
7. Sparta Praha
8. Select Francie

Kanadské bodování Dukly Jihlava

Pořadí    Jméno a Přijmení Z G A  B
1.        Matouš Menšík    7 8 7 15
2.        David Polodna    7 7 2  9
3.        Denis Štorek     7 4 5  9
4.        Daniel Pavelec   7 4 4  8
5.        Matyáš Sapík     7 3 2  5
6.        Dominik Mlejnek  7 4 0  4
7.        Tobias Adam      4 2 0  2
8.        Michal Bartoš    7 2 0  2
9.        Václav Vranka    7 1 1  2
10.       Jonáš Jungwirth  3 0 1  1
11.       Marek Chvátal    4 0 1  1
12. - 13. David Moravec    7 0 0  0
12. - 13. Martin Jaroš     7 0 0  0

Jméno a Přijmení Z Min. OG Prům. SO
Filip Maláč      4  144  4  1     2
David Novák      3  108  8  2,66  0