Neděle jihlavským žákům štěstí nepřinesla

22.09.2014 / Jaroslav Wollmann

Jihlavští žáci odehráli o uplynulém víkendu další mistrovské zápasy. Svěřenci Tomáše Dzurika přivítali celek Žďáru nad Sázavou. Mladší žáci D na začátku třetí části vyrovnali na 4:4, nakonec však odešli poraženi 4:7. Starší žáci B do tabulky získali bod za remízu 3:3. Svěřenci Martina Pykala hostili doma Přerov. Mladší žáci C nedokázali vstřelit branku a prohráli 0:2. Starší žáci A podlehli svému soupeři 2:4.

Starší žáci A

3. kolo: Jihlava - Přerov 2:4 (1:1, 1:3, 0:0)
Branky a nahrávky Jihlavy: Najman (Sapík), Rašín (Najman). Nejlepší hráč Jihlavy: Patrik Rašín.
Sestava Jihlavy:
Chaloupek (31. Krejčí) - Homola, Jančí, Rašín, Barák - Svoboda, Juda, Kohout - Sapík, Najman, V. Brož - Havel, Čermák, Chlubna.

„Stejně jako mladší kolegové, tak ani starší neodehráli nejlepší utkání. Soupeř byl na začátku pohyblivější a i když jsme vedli, ke hře v minulých zápasech měl náš projev hodně daleko. Poté se hra sice vyrovnala, ale dobrý pocit z našeho výkonu nemám. Byl to takový den blbec a je potřeba se z toho poučit," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

Aktuální tabulku po 3. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Starší žáci B

2. kolo: Jihlava - Žďár nad Sázavou 3:3 (1:0, 0:2, 2:1)
Branky a nahrávky Jihlavy: 14. Machovský (Brož), 44. Machovský (Rampír), 60. Pokorný (Rampír). Nejlepší hráči Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Pavlas (31. Falta) - Mikeš, Nosek, Poledna, Pittner, Přibil, P. Buzek - Vorlíček, Brož, Machovský, Augusta, Racek, Pokorný, Rampír, Kochrda, Schwarz.

„V prvním části jsme měli dobrý pohyb, kluci hráli s chutí jak v útoku tak v obraně. Až na pár drobností jsem byl s výkonem velice spokojen. Během pauzy došlo k uspokojení a začátek druhé části nebyl ideální. Chyběl pohyb, myšlenka a také kvantum situací jsme řešili špatně. Od půlky zápasu jsme opět pookřáli. Hrál se hokej nahoru dolů. Po špatném obsazení hráčů v předbrankovém prostoru jsme 4 minuty do konce obdrželi laciný gól. Kluci svojí chutí i zapálením našli v sobě ještě zbytek posledních sil a při závěrečné power-play se nám podařilo několik vteřin před koncem vyrovnat. Celý tým včetně obou brankářů zaslouží pochvalu. Za mě kvalitní utkání a spravedlivá remíza," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Aktuální tabulku po 2. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci C

3. kolo: Jihlava - Přerov 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky Jihlavy: Nikdo. Nejlepší hráči Jihlavy: David Novák, David Moravec, Jonáš Jungwirth.
Sestava Jihlavy:
Novák - Sapík, Moravec, Adam, Jungwirth - Michalčuk, Polodna, Báťa, Mlejnek, Melenovský, Štorek, Vranka, Bína, Pavelec.

„Bez tří nejlepších hráčů z předchozích zápasů, byl dnešní výkon jako nebe a dudy oproti tomu, co jsme v nich předváděli. Chyběl nám pohyb, důraz, bylo to hodně ospalé z obou stran. I přesto jsme měli dost šancí, dvě trestná střílení, dokonce situaci, kdy jeli naši tři hráči na samotného brankáře soupeře, ale bez gólu se vyhrát nedá a po pravdě dnes by to vítězství za předvedenou hru ani moc netěšilo," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

Aktuální tabulku po 3. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci D

2. kolo: Jihlava - Žďár nad Sázavou 4:7 (2:3, 1:1, 1:3)
Branky a nahrávky: Kotrba, Fábry (J. Novák), Machovský (Číhal), Fábry (J. Novák). Nejlepší hráči Jihlavy: Martin Hrbek, Jakub Novák, Andrej Fábry.
Sestava Jihlavy:
Tesař (30. Sigmund) – Vovsík, J. Novák, Lagron, Port, Augusta, Hrbek - Fábry, Číhal, Machovský – Zdarsa, Kotrba, Sedlák – Kain, Hasaj, Kret.

„V začátku klání nešla klukům odepřít snaha, ovšem hokejových věcí ve hře příliš nebylo. Od druhé části přišlo v tomto ohledu zlepšení. Začali jsme i lépe napadat a byli jsme směrem dopředu nebezpečnější. V třetí části se nám podařilo vyrovnat na 4:4 a věřil jsem ve vítězství. Bohužel jsme následně nevyužili dvě stoprocentní šance. Soupeř naopak naše chyby v obranné činnosti okamžitě potrestal a několik minut před koncem utkání strhl vítězství na svojí stranu," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Aktuální tabulku po 2. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.