Jihlavští žáci odehráli další mistrovské zápasy

07.10.2014 / Jaroslav Wollmann

Svěřenci Tomáše Dzurika se o víkendu představili na domácím kluzišti. V sobotu přivítali Velké Meziříčí a o den později hostili, v dohrávce 1. kola, Chotěboř. Mladší žáci D si na své konto připsali pouze bod za sobotní remízu 7:7. Starší žáci B si s chutí zatříleli a dokázali získat všechny čtyři body. Svěřenci Martina Pykala cestovali v neděli do Havlíčkova Brodu. Mladší žáci C si připsali za remízu 4:4 pouze bod, i když po druhé třetině vedli 3:0. Starší žáci A prohráli vysoko 3:9.

Starší žáci A

5. kolo: Havlíčkův Brod - Jihlava 9:3 (0:1, 5:1, 4:1)
Branky a nahrávky Jihlavy: Kohout (Barák), Kaltounková (Sapík), Najman (Rašín). Nejlepší hráči Jihlavy: Nikdo.
Sestava Jihlavy:
Chaloupek - Rašín, Jančí, Barák, Sapík, Martinů - Svoboda, Juda, Kohout - Poledna, Najman, V. Brož - Kaltounková, Čermák, Chlubna.

„S naprosto klidným svědomím můžu náš výkon označit za nejhorší v letošní sezóně a nebudu ho omlouvat ani tím, že jsme neměli všechny hráče a někteří hráli s teplotou. Domácím jsme vítězství hodně usnadnili, tím ale nechci jejich výkon snižovat, hráli dobře a zasloužili si ho. Nikdo z kluků se bohužel ani nepřiblížil těm výkonům, na které mají a které předváděli v předešlých utkáních," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

Aktuální tabulku po 5. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Starší žáci B

4. kolo: Jihlava - Velké Meziříčí 16:0 (3:0, 6:0, 7:0)
Branky a nahrávky Jihlavy: 11. Havel (Nosek), 14. P. Brož (Machovský), 16. Mikeš, 23. Machovský (P. Brož), 24. Racek (Kochrda), 27. Štoll, 38. Racek (Kochrda), 39. Machovský, 40. P. Brož, 43. Nosek (Mikeš), 45. P. Brož (Nosek, J. Buzek), 48. Havel (Rampír), 50. P. Brož (Štoll), 55. Racek, 59. Machovský (Kochrda), 59. P. Brož (Nosek). Nejlepší hráči Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Krejčí - Mikeš, Nosek, Štoll, P. Buzek, J. Buzek - Rampír, Racek, Pokorný - Havel, P. Brož, Machovský - Kochrda, Coufal.

„Od samého začátku jsme diktovali tempo a vytvářeli si spousty šancí. Díky výkonu hostujícího brankáře a naší střelecké nemohoucnosti byl po první části stav pouze 3:0. Postupně jsme ovšem začali šance proměňovat a skóre navyšovali. Objevovali se ve hře věci z tréninku, což si kluci doufám přenesou i do těžších utkání," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Dohrávka 1. kola: Jihlava - Chotěboř 8:5 (1:2, 4:2, 3:1)
Branky a nahrávky Jihlavy: 9. Racek (Kochrda), 22. Pokorný (Racek), 31. Havel, 32. P. Brož, 37. Racek, 49. P. Brož, 54. P. Brož. (Havel, Nosek), 59. P. Brož (Havel). Nejlepší hráči Jihlavy: Petr Brož, Tomáš Racek, Filip Krejčí.
Sestava Jihlavy:
Krejčí - Mikeš, Nosek, Štoll, P. Buzek, J. Buzek - Havel, P. Brož, Rampír – Machovský, Racek, Pokorný - Kochrda, Coufal.

„Na vstup do utkání nebyli kluci koncentrováni a úvod byl z naší strany doslova žalostný. Po úvodní desetiminutovce jsme se probrali a nasazení některých hráčů šlo nahoru. Ve druhé části jsme se začali více tlačit do zakončení a ujali se vedení 5:2. Bohužel dvě slepené branky na konci druhé třetiny drželi soupeře ve hře. Nakonec vydřené vítězné utkání, které bylo nevalné úrovně. Obě družstva předváděla kvantum nepřesností a hrubých, někdy i nepochopitelných, chyb. Z výkonnostní šedě vybočovala pouze hrstka hráčů. Za hosty hráč s číslem 68, který nám vsítil všech pět branek. Za naše barvy duo Brož - Racek, které zařídilo 7 gólů a hýřilo aktivitou. Několik kvalitních zákroků převedl brankář Krejčí. Tito tři jmenovaní byli rozhodujícím vítězným faktorem mezi námi a hosty," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Aktuální tabulku po 4. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci C

5. kolo: Havlíčkův Brod - Jihlava 4:4 (0:1, 0:2, 4:1)
Branky a nahrávky Jihlavy: Menšík (Pavelec), Machovský (Polodna, Mlejnek), Bína (Menšík), Pavelec. Nejlepší hráči Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Maláč (36. Novák, 54. Maláč) - Adam, Štorek, Moravec, Vranka, Sapík, Jungwirth - Mlejnek, Polodna, Machovský - Bína, Menšík, Pavelec - Michalčuk, Melenovský, Báťa.

„Kluky musím bez ohledu na výsledek pochválit. Podali dobrý výkon, dvě třetiny soupeře jasně přehrávali, ale výborně chytající brankář soupeře nám nedovolil vstřelit více než čtyři branky. Naopak naši gólmani neměli nejlepší den, ale několikrát nás podrželi v předchozích utkáních, a tak si dnes snad vybrali trošku té smůly. Domácí vytěžili z minima maximum, naše předvedená hra mě potěšila, jediné co náš výkon sráží, jsou opět neproměněné šance," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

Aktuální tabulku po 5. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci D

4. kolo: Jihlava - Velké Meziříčí 7:7 (1:1, 0:3, 6:3)
Branky a nahrávky Jihlavy: 19. A. Buzek (Kotrba), 41. J. Novák, 42. J. Novák, 48. Fábry, 48. J. Novák, 55. Číhal, 58. Fábry. Nejlepší hráč Jihlavy: Filip Sigmund.
Sestava Jihlavy:
Sigmund (30. Tesař) - Vovsík, Číhal, Zdarsa, J. Novák, Augusta - Fábry, Peš, Hrbek - Kalivoda, Kotrba, A. Buzek - Polák, Man, Němec.

„Po minulém poměrně dobrém výkonu předvedli kluci po dvě části pravý opak. Chyběl nám pohyb, kombinace se ve hře neobjevovala vůbec. Nedokázali jsme se udržet v útočném pásmu. Přes střední pásmo vázl přechod, jelikož nám dělala problém takové základní věci jako je jízda s kotoučem na holi. Po druhé části, za stavu 1:4, jsme udělali nějaké změny v sestavě a klukům trochu promluvili do duše. Výkon týmu poté sice nebyl vysloveně nějaká hitparáda, ovšem alespoň několik jedinců se trochu zvedlo a dokázali jsme si po individuálních akcích vytvářet brankové příležitosti. Za stavu 7:6 inkasovaná branka v 59. minutě zamrzí, nicméně dnes jsme si vyhrát nezasloužili," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Dohrávka 1. kola: Jihlava - Chotěboř 2:3 (1:2, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky Jihlavy: Augusta (Číhal), Kotrba (Vovsík). Nejlepší hráči Jihlavy: Jiří Tesař, Matěj Vovsík.
Sestava Jihlavy:
Tesař (30. Sigmund) - Hrbek, Číhal, Zdarsa, Port, Vovsík - Fábry, J. Novák, Peš – Sedlák, Kotrba, Kudrna – Kain, Lagron, Augusta – Hasaj.

„Výsledek odpovídá hře, kde soupeř byl mírně lepší. Z obou stran se jednalo o takové ježdění bez nápadu a kombinace. Soupeř spoléhal na svého kapitána, který je ročník 2003 a svojí bruslařskou i mentální vyspělost dokázal využívat. Bohužel až trestuhodně snadno se dostal do spousty samostatných úniků. Zejména v první části nás několikrát výborně podržel brankář Tesař. Několik slibných šancí jsme si v dalším průběhu vytvořili i my. Vstřelili jsme dva totožné góly po zavezení kotouče do útočného pásma a přihrávce volnému hráči, což mě těší. Na druhou stranu je škoda, že když klukům vyjde nějaká věc a ověří si, že v jistých situacích je správné volit přihrávku, tak poté to nedokáží zopakovat. Proti jednomu z favoritů soutěže jsme nepodali špatný výkon, ovšem ani nijak oslnivý ," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Aktuální tabulku po 4. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.