Sobota se jihlavským žákům povedla

13.10.2014 / Jaroslav Wollmann

V sobotu zavítali svěřenci Tomáše Dzurika na led Pelhřimova, odkud si dovezli dvě výhry. Mladší žáci D zvítězili vysoko 13:2 a v tabulce jsou na 3. příčce. Starší žáci B sehráli vyrovnanné utkání a dva body získali za vítězství 6:5. V tabulce se nachází na 4. pozici. Svěřenci Martina Pykala přivítali na jihlavském ledě Olomouc. Mladší žáci C zvítězili 4:1 a v tabulce jim náleží 2. příčka. Starší žáci A vyhráli vysoko 9:1. V tabulce jim patří 4. pozice.

Starší žáci A

6. kolo: Jihlava - Olomouc 9:1 (2:0, 2:1, 5:0)
Branky a nahrávky Jihlavy: Chlubna (Čermák), Kaltounková (Homola), Svoboda, Najman (Havel), Havel, Čermák (Chlubna), Homola, Kaltounková (Čermák), Svoboda (Najman). Nejlepší hráči Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Chaloupek (34. Krejčí) - Homola, Jančí, Rašín, Barák - Svoboda, Najman, V. Brož - Kaltounková, Čermák, Chlubna - Havel, Sapík, Kohout.

„Od začátku zápasu se hrálo pouze na jednu branku a jediné, co bych klukům vytkl je výsledek 9:1. Z tolika střel a vyložených brankových příležitostí, co jsme dnes měli, je devět gólů málo. Ve vyrovnaných utkáních nás právě toto neproměňování šancí stojí lepší výsledky," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

Aktuální tabulku po 6. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Starší žáci B

5. kolo: Pelhřimov - Jihlava 5:6 (4:4, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky Jihlavy: 2. Augusta (Racek), 11. Machovský (Kochrda), 15. Racek (Augusta), 18. Machovský, 24. Machovský (Poledna), 45. Machovský (Mikeš). Nejlepší hráči Jihlavy: Jiří Kochrda, Matyáš Machovský, Tomáš Racek, Michal Poledna.
Sestava Jihlavy:
Falta (30. Hrubý) - Poledna, Nosek, Mikeš, Rampír, Přibil, P. Buzek - Kochrda, P. Brož, Machovský - Augusta, Racek, Pokorný - Vorlíček, Coufal.

„Obdobné utkání jako minulé kolo. Dravě bojující soupeř s jedním výrazně šikovnějším hráčem, který se postaral o veškeré branky domácích. U nás několik hráčů zaslouží pochvalu za dobrý výkon, který plynul zejména díky pohybu a nasazení. Jiní naopak kupili množství chyb a předvedli horší výkon, někdy až odevzdaný. Čili z výhry panují smíšené pocity," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Aktuální tabulku po 5. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci C

6. kolo: Jihlava - Olomouc 4:1 (2:0, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky Jihlavy: Báťa (Moravec), Bína (Pavelec), Štorek, Michalčuk (Melenovský). Nejlepší hráč Jihlavy: Adam Bína.
Sestava Jihlavy:
Maláč (30. Novák) - Adam, Vranka, Moravec, Sapík, Chvátal - Mlejnek, Polodna, Štorek - Bína, Menšík, Pavelec - Michalčuk, Melenovský, Báťa.

„Myslím si, že jsme byli po celou dobu utkání, ve všech činnostech, lepším týmem. Výsledek není sice až tak výrazný, ale tomu jsme pomohli my naší slabou produktivitou," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

Aktuální tabulku po 6. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci D

5. kolo: Pelhřimov - Jihlava 2:13 (0:1, 2:4, 0:8)
Branky a nahrávky Jihlavy: 10. Peš (Sedlák), 23. Kain (Kret), 35. Číhal, 37. Kotrba (Vovsík, Sedlák), 38. Fábry (Kotrba), 44. Fábry, 47. Číhal, 48. Číhal, 49. Jungwirth (Fábry), 51. Jungwirth (Fábry), 55. Číhal, 59. Sedlák, 60. Sedlák. Nejlepší hráči Jihlavy: Jonáš Jungwirth, Lukáš Číhal, Filip Sigmund.
Sestava Jihlavy:
Sigmund (30. Tesař) - Vovsík, Číhal, Zdarsa, Jungwirth, Augusta - Fábry, Peš, Machovský - Sedlák, Kotrba, Hrbek - Kain, Kret.

„V první části byl dle mého názoru herní obraz družstva dobrý. Základem bylo to, že kluci chtěli hrát. Všude jsme byli o krok dříve než soupeř, dokázali jsme se prosazovat v útočném pásmu a pramenilo z toho množství šancí. Bohužel v zakončení nám chyběla rozvaha a chladnokrevnost. Taktéž výkon domácího brankáře byl velice dobrý a třetinu jsme vyhráli pouze 1:0. Přesto můžu za tuto část hry kluky pochválit. V druhém dějiství se ovšem začali zbytečně zaobírat prapodivnými výroky rozhodčích, nesoustředili se na hokej a výkon šel dolů. Do třetí části jsme naštěstí nastoupili s chutí, vystřídavší brankář domácích nám povolil několik lacinějších gólů v jeho síti a skóre narůstalo. Nicméně zejména za výkon v první půli utkání jsme zaslouženě vyhráli tímto vyšším rozdílem," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Aktuální tabulku po 5. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.