Jihlavští žáci již mají dohráno

30.03.2015 / Jaroslav Wollmann

Už i jihlavští žáci mají dohráno. Poslední mistrovský zápas byl odehrán ve středu 25. března, kdy starší žáci A porazili Havlíčkův Brod. Ve své skupině obsadili druhé místo za vítězným Přerovem. Starší žáci B obsadili v nadstavbové skupině A poslední osmé místo. Mladší žáci C nestačili také pouze na Přerov a skončili na druhé pozici. Mladší žáci D v lepší nadstavbové skupině obsadili pátou příčku, když v souboji s Havlíčkovým Brodem o čtvrtou pozici rozhodly horší vzájemné zápasy.

Starší žáci A

26. kolo: Jihlava - Havlíčkův Brod 3:0 (0:0, 2:0, 1:0).
Branky a nahrávky Jihlavy: Zadražil (Najman), Homola (Kohout), Najman (Sapík). Nejlepší hráči Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Chaloupek (30. Krejčí) - Homola, Jančí, Rašín, Barák - Zadražil, Juda, Kohout - V. Brož, Najman, Čermák - Sapík, P. Brož, Svoboda.

„Výborným kolektivním výkonem, dobrým pohybem a kombinační hrou jsme dnes soupeře jasně přehráli. Škoda neproměněných šancí, mohlo být rozhodnuto mnohem dříve. Daleko více mne mrzí, že v konečném účtování nám chyběly pouhé tři bodíky, abychom se dostali na mistrovství republiky 8. tříd. Za letošní sezónu by si to kluci určitě zasloužili," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

Dohrávka 23. kola: Jihlava - Zlín 2:7 (0:3, 0:3, 1:2)
Branky a nahrávky Jihlavy: Svoboda (V. Brož), Kaltounková (Čermák). Nejlepší hráči Jihlavy: Tomáš Chlubna, Patrik Čermák, Kristýna Kaltounková.
Sestava Jihlavy:
Chaloupek (30. Krejčí) - Rašín, Poledna, Barák, Jančí - V. Brož, Najman, Svoboda - Kaltounková, Čermák, Chlubna - Kohout, Zadražil, Juda.

„Po dvou týdnech jsme opět zažili zápasové zatížení a tato pauza nám příliš neprospěla. Chyběla nám přesnost v přihrávkách, pohyb a ani zakončení dnes nebylo naší silnou stránkou. Hosté ze Zlína nás vyloženě nepřehráli i my jsme měli poměrně dost brankových příležitostí, ale byli efektivnější a celkově důraznější v zakončení, pohyblivější a vítězství si zasloužili. Vyjma třetí formace, která dnes podala slušný výkon, jsme neodehráli příliš dobrý zápas," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

27. kolo: Olomouc - Jihlava 0:15 (0:7, 0:4, 0:4)
Branky a nahrávky Jihlavy: Chlubna (Čermák), Svoboda (Najman), Chlubna (Rašín), Zadražil, Juda (Kohout), Najman, Kaltounková (Čermák, Chlubna), Zadražil (Juda), Barák (Svoboda), Najman (Jančí), Svoboda (Najman, V. Brož), Najman (V. Brož), Kaltounková (Čermák), Čermák (V. Brož), Chlubna (Čermák). Nejlepší hráči Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Chaloupek (30. Krejčí) - Homola, Jančí, Rašín, Barák - Zadražil, Juda, Kohout - V. Brož, Najman, Svoboda - Kaltounková, Čermák, Chlubna.

„Od úvodního vhazování dnes kluci dominovali a soupeře prakticky do žádné šance nepustili. K vidění byly krásné kombinace a ještě hezčí branky. Ve třetí třetině si obránci vyzkoušeli hru v útoku a útočníci v obraně, ale na herním projevu to nemělo žádný vliv. Ve středu nás ale čeká finále Akademií a to bude teprve ta správná prověrka mužstva," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

28. kolo: Jihlava - Warrior Brno 5:0 kontumace.

Aktuální tabulku po 28. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Starší žáci B

Nadstavba 13. kolo: Žďár nad Sázavou - Jihlava 12:0 (3:0, 6:0, 3:0)
Branky a nahrávky Jihlavy: Nikdo. Nejlepší hráči Jihlavy: Nikdo.
Sestava Jihlavy:
Falta (30. Pavlas) - Mikeš, Rampír, Nosek, Štoll, Přibil - Kochrda, Augusta, Racek, P. Brož, Havel, Machovský, Pokorný, P. Buzek, Coufal.

„V řadách domácích nastoupili hráči mající zkušenosti s extraligou mladšího dorostu a ti proměnili utkání v jednoznačnou partii. Pouze v první části jsme se dokázali vcelku obstojně bránit a vytvořit si pár nebezpečných protiútoků. Od druhé třetiny se jednalo o hru na jednu bránu," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Dohrávka 8. kolo: Polička - Jihlava 12:1 (2:0, 4:0, 6:1)
Branka a nahrávka Jihlavy: 60. Havel (Coufal). Nejlepší hráči Jihlavy: Nikdo.
Sestava Jihlavy:
Pavlas (31. Hrubý) - Rampír, Nosek, Štoll, Přibil - Kochrda, Augusta, Racek, P. Brož, Havel, Machovský, Pokorný, P. Buzek, Coufal.

„Bohužel opět se budu opakovat, soupeř měl výškovou, váhovou i věkovou převahu a až na několik zbytečných chybných přihrávek nemůžu klukům nic vytknout. Těší mě, že se snažili hrát celých 60 minut i přes nepříznivý výsledek," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Nadstavba 14. kolo: Jihlava - Pardubice 0:7 (0:2, 0:3, 0:2)
Branka a nahrávka Jihlavy: Nikdo. Nejlepší hráči Jihlavy: Nikdo.
Sestava Jihlavy:
Pavlas (30. Hrubý) - Mikeš, Rampír, Nosek, Přibil - Havel, Racek, Kochrda, Augusta, P. Brož, Machovský, Coufal, Pokorný.

„Ve značně oslabené sestavě jsme zejména v první třetině byli ve všech aspektech horším týmem. Od druhé části jsme začali vystrkovat drápky, nicméně hosté byli i nadále nebezpečnější a po zásluze vyhráli," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Aktuální tabulku po 14. kole nadstavby naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci C

26. kolo: Jihlava - Havlíčkův Brod 9:3 (4:1, 3:0, 2:2)
Branky a nahrávky Jihlavy: Mlejnek (Adam), Menšík (J. Novák), Menšík (Polodna), Chvátal (Menšík), Menšík (Chvátal), Menšík (Michalčuk), Báťa (Moravec), Adam (Sapík), Adam (Sapík). Nejlepší hráči Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Maláč (30. D. Novák) - Sapík, Adam, Moravec, Chvátal, J. Novák - Polodna, Pavelec, Mlejnek - Menšík, Michalčuk, Vranka - Melenovský, Bína, Báťa.

„Dvě třetiny se hrálo podle našich představ, kluci plnili to, co po nich chci a co trénujeme a soupeře prakticky k ničemu nepustili. Na třetí třetinu jsem prohodil obránce do útoku a útočníky do obrany, a tak se hra malinko změnila. Hráči z obrany ale ukázali své útočné vlohy a soupeře několikrát prověřili. Dnes naprosto zasloužené vítězství," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

Dohrávka 23. kola: Jihlava - Zlín 8:2 (3:1, 3:0, 2:1)
Branky a nahrávky Jihlavy: Menšík (J. Novák), Menšík (Báťa), Melenovský (Moravec), Moravec, Chvátal (Michalčuk, Mlejnek), Mlejnek (Báťa), Menšík (Chvátal), Báťa (Menšík). Nejlepší hráči Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Maláč (30. D. Novák) - Adam, J. Novák, Moravec, Vranka - Michalčuk, Menšík, Chvátal - Polodna, Mlejnek, Pavelec - Melenovský, Báťa.

„V dnešním utkání jsme úspěšně navázali na včerejší zápas a výkon mužstva ještě malinko povýšili. Po celé utkání jsme diktovali tempo hry, kluci měli dobrý pohyb a z toho pramenily chyby soupeře. Hráči předvedli opět výbornou hru a zaslouží pochvalu," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

27. kolo: Olomouc - Jihlava 1:8 (0:2, 0:4, 1:2)
Branky a nahrávky Jihlavy: Melenovský (Polodna, Pavelec), Polodna (Menšík), Pavelec (Menšík), Menšík (Mlejnek), Menšík (Báťa), Chvátal (Sapík), Báťa (Chvátal), Menšík (Polodna). Nejlepší hráči Jihlavy: Marek Melenovský, Matouš Menšík, Filip Maláč, David Novák.
Sestava Jihlavy:
Maláč (31. Filip) - Sapík, Moravec, Vranka, J. Novák - Chvátal, Menšík, Štorek - Pavelec, Mlejnek, Polodna - Báťa, Melenovský.

„Poslední venkovní zápas nás zastihl v dobré formě a i dnes jsme po pomalejším rozjezdu a po drobné korekci sestavy v první třetině odehráli výborné utkání. Chuť, s jakou většina kluků hrála, byla zřetelná a od toho se odvíjel i výkon celého mužstva. Ve hře se objevily samozřejmě některé chybičky, které mě mrzí, ale celkově mě hráči potěšili," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

28. kolo: Jihlava - Warrior Brno 6:0 (2:0, 0:0, 4:0)
Branky a nahrávky Jihlavy: Sapík (Mlejnek), Menšík (Štorek), Menšík (Sapík), Moravec (Menšík), J. Novák (Michalčuk), Chvátal (Melenovský). Nejlepší hráči Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Maláč - Sapík, Chvátal, Moravec, Vranka, J. Novák - Bína, Melenovský, Báťa - Menšík, Štorek, Michalčuk - Mlejnek, Pavelec, Polodna.

„Poslední utkání v letošní sezóně si hráči vychutnali. Předvedli výborný výkon a zakončili tak úspěšnou sezónu zaslouženým vítězstvím. Dalo se na to dnes koukat po všech stránkách a já jen doufám, že se budou kluci nadále zlepšovat tak jako tomu bylo v celé letošní sezóně," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

Aktuální tabulku po 28. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci D

Nadstavba 13. kolo: Žďár nad Sázavou - Jihlava 5:5 (2:0, 1:2, 2:3)
Branky a nahrávky Jihlavy: 39. Vovsík, 40. Jungwirth (Číhal), 43. Lagron (Hasaj), 51. Vovsík, 59. Machovský (Kain). Nejlepší hráči Jihlavy: Matěj Vovsík, Jakub Kain, Jan Hasaj.
Sestava Jihlavy:
Tesař - Číhal, Zdarsa, Augusta, Kret, Vovsík, Sedlák - Fábry, Jungwirth, Kudrna - F. Brož, Machovský, Hrbek - Lagron, Hasaj, Kain - Němec.

„První polovina hry byla z naší strany velice vlažná. Po zásluze jsme prohrávali 0:3. Od půlky utkání jsme ožili, častěji se tlačili do zakončení a dokázali jsme v posledních minutách skóre srovnat," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Dohrávka 8. kolo: Polička - Jihlava 6:4 (1:2, 4:0, 1:2)
Branky a nahrávky Jihlavy: 13. Fábry (Jungwirth), 16. Peš (Kudrna), 41. Peš, 45. Fábry (Jungwirth). Nejlepší hráči Jihlavy: Andrej Fábry, Hynek Peš, Václav Kudrna.
Sestava Jihlavy:
Sigmund - Číhal, Augusta, Vovsík, Kret, Sedlák, Zdarsa - Machovský, Jungwirth, Hrbek - Fábry, Peš, Kudrna - Lagron, Němec.

„První část hry byla od nás opět letargická, zřejmě se již projevoval náročný program posledních týdnů. Od druhé třetiny nás to "osvítilo" a zejména ve hře dopředu bylo spousty dobrých věcí. Krom pohybu, individuálních akcí jsme přidali ke hře i myšlenku a kombinace, což činilo domácím problém. Bohužel spousty šancí jsme zahodili, tyčky zvonily a soupeř využil prakticky vše, na co šáhnul. Obzvláště laciné branky z větší vzdálenosti zamrzí, ovšem i přes prohru můžu kluky pochválit," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Nadstavba 14. kolo: Jihlava - Pardubice 3:4 (0:1, 1:2, 2:1)
Branky a nahrávky Jihlavy: 33. Jungwirth, 46. Jungwirth (Hrbek), 52. Hrbek (Jungwirth). Nejlepší hráč Jihlavy: Jonáš Jungwirth.
Sestava Jihlavy:
Tesař (30. Sigmund) - Číhal, Kret, Vovsík, Port, Zdarsa, Kain - Fábry, Peš, Machovský - Sedlák, Jungwirth, Hrbek - Lagron, Hasaj, Němec - Polák.

„Vysokému tempu utkání jsme se přizpůsobili a byli jsme hostům vyrovnaným soupeřem. Ti nakonec ovšem zaslouženě o tu jednu branku vyhráli, jelikož měli ve svých řadách třináct kvalitou šikovných a vyrovnaných kluků. To byl ten klíčový rozdíl oproti nám. Ovšem kluci se snažili, vytvářeli si šance a hráli s chutí, tudíž jsme sezónu zakončili se vztyčenou hlavou."

„Za uplynulou sezónu bych chtěl klukům poděkovat, většina z nich udělala výkonnostní pokrok. Zejména po vánočních svátcích šla úroveň tréninků i zápasů výrazně nahoru. Velkou zásluhu na tom měli kluci ročníku 2005, kde vidím veliký potencionál. V ročníku 2004 je slabinou malá konkurence a doufám, že se nám v nastávajících sezonách podaří tým vhodně doplnit. Jelikož i zde máme kvalitní kluky, kterým již zmíněná konkurence prospěje. V základním kádru jsme měli i hrstku kluků ročníku 2003, kteří také dokázali předvádět kvalitní výkony. Příští rok zažijí skok do starších žáků, kde z pozice šesťáků či sedmáků budou hrávat i proti osmákům, což bude obrovský skok a doufám, že se s tím co nejstatečněji poperou. Chtěl bych tedy klukům poděkovat, že jsme sezonu zvládli a přál bych si, aby fungovali stejně nebo pokud možno ještě lépe krom hokeje i ve škole a vyvíjeli se co nejkvalitněji po lidské i hokejové stránce," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Aktuální tabulku po 14. kole nadstavby naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.