Poděkování partnerům Mezinárodní sportovní školy

15.06.2015 / Tomáš Lysý

Již za měsíc a půl se bude v Jihlavě konat v pořadí již pátý ročník Mezinárodní česko-finské hokejové školy (IIHS) a první ročník Mezinárodní česko-finské florbalové školy (IFS). K hokejistům se letos premiérově přidávají i florbalisté a obě dvě akce nesou souhrnný název Mezinárodní sportovní škola (ISS). Stejně jako v předchozích letech, i letos, zaštítil školu výrazným způsobem Kraj Vysočinabez jehož podpory by se celý projekt nemohl konat. Ke stabilním partnerům, kteří Mezinárodní česko-finskou školu každoročně podporují, se letos přidaly i noví partneři.

Mezinárodní sportovní škola – dříve hokejová, nyní již i florbalová – má charakter sportovně-sociálního projektu, který je opravdu na vysoké úrovni. Osvědčený štáb lidí se po dobu více jak jednoho týdne stará o veškerý komfort a pohodlí mladých sportovních nadějí. Když přijdou hráči do kabiny, je o ně postaráno, jako kdyby byli v národním týmu. Mají připravena svá místa v kabině s jmenovkami, kompletní hráčskou a tréninkovou výbavou, lahve s vlastními jmény... Mimo led mají sportovci jednotný „stejnokroj“ volnočasového vybavení. Akce tak bude působit reprezentativnějším dojmem. Připraveny jsou i oficiální vozy s polepy Mezinárodní sportovní školy, které jsou připraveny od partnerů.

„Jedná se o náročnou akci. Jak lidsky a pracovně, tak i finančně. Bez Kraje Vysočina jako našeho hlavního partnera bychom nemohli takto vysokou a náročnou akci zorganizovat, za což bych mu chtěl poděkovat. Dále máme stabilní partnery: firmy Reiterman, Osmont, Fischer hockey, Auto Dobrovolný a Českou unii sportu, kteří akci podporovali již v předchozích letech. Také jim bych chtěl poděkovat, stejně jako novým partnerům - firmám Adidas, Lion Sport, České dráhy a Šumavský pramen. Partnery zajišťuje také finská strana, jsou jimi obec Pirkkala a hokejový klub Pirkkalan Pignviinit,“ pronesl děkovnou řeč na tiskové konferenci v sídle Kraje Vysočina na tiskové konferenci k Mezinárodní sportovní škole jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban.

Slovy díků nešetřil ani ředitel Krajského úřadu Kraje Vysočina Zdeněk Kadlec. „Patří se poděkovat také organizátorům, zejména Bedřichu Ščerbanovi a Tereze Ščerbanové za tuto krásnou akci, která je velkým přínosem. Chtěl bych zdůraznit, že přínosem v mnoha rovinách. Nejedná se pouze o sportovní rovinu, ale také o navázání kontaktu s jinou kulturou a jiným jazykem mezi hráči, trenéry i rozhodčími. Akce přispívá ke zvýšení turistického ruchu. Máme zkušenost, že Finové, i mimo termín školy, si přijeli do Jihlavy s vlastním týmem zahrát hokej a navštívili různá místa v rámci kraje. Multiplikačních efektů je celá řada a chtěl bych moc poděkovat nejen za nápad, ale za každodenní práci, protože akci není jednoduché zorganizovat,“ uvedl Zdeněk Kadlec. „Jsme rádi, že jsme dokázali přesvědčit veřejnost, že i přes pořádání akce Duklou Jihlava se jedná o celokrajskou akci garantovanou krajským hokejovým svazem. Dukla je nositelem jména a důvěry. V zahraničí je Dukla Jihlava stále velký pojem,“ doplnil ředitel Krajského úřadu.

Partneři Mezinárodní sportovní školy 2015:

Čtěte také:

Česko-finská škola se rozšiřuje. K hokejistům se připojují také florbalisté


×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice B
HC Dukla Jihlava