Ocenění a výsledky Mezinárodní česko-finské hokejové školy 2015

19.08.2015 / Tomáš Lysý

Mezinárodní česko-finská hokejová škola, tento rok pořádaná poprvé i s florbalisty jako projekt Mezinárodní sportovní škola, nabývá na prestiži. Oficiální zakončení nebylo letos v prostorách zimního stadionu, ale v sále jihlavského DIODu. Na slavnostním ceremoniálu byly předány upomínkové předměty hokejistům, florbalistům a celému realizačnímu týmu ISS, stejně tak byly vyhlášeny vítězové jednotlivých testů na suchu a na ledě. Byli oceněni také talentovaní hráči, hráči s nejlepším přístupem a vítěz kanadského bodování.

V rámci Mezinárodní česko-finské hokejové školy byly nejprve předány upomínkové předměty s tématikou International Sports School a Kraje Vysočina všem členům realizačního týmu. Následně byly oceněni hráči, kteří dosáhli nejlepších výsledků v testů na suchu a na ledě. Stejně jako realizační tým dostali poté upomínkové předměty i všichni hráči zúčastnivší se letošního ročníku IIHS.

Slovo při slavnostním ukončení dostal také Hannu Tyry, manažer finské strany IIHS, který předal dárky s motivy finského národního hokejového týmu. A to nejen pro celý český realizační tým, ale i pro – dle jeho uvážení – nejtalentovanější hráče, hokejisty s nejlepším přístupem k hokeji a vůbec celé IIHS a pro vítěze kanadského bodování.

Výsledky testů IIHS 2015

(Disciplína – nejlepší český hráč, nejlepší finský hráč):

Testy na ledě:
Slalom s pukem: Tomáš Chlubna (12,50 sek.) – Casper Sippola (13,50 sek.)
Agility skating: Dominik Vacík – Casper Sippola.
Rychlost bruslení: Dominik Vacík – Jesse Lahtinen.
Nejtvrdší střela: Dominik Vacík (98 km/h) – Jesse Lahtinen (94 km/h).

Testy na suchu:
Skok snožmo: David Matula (206 cm) – Jesse Lahtinen (207 cm).
Agility start: Tomáš Chlubna – Jesse Lahtinen (oba 4,56 sek.).
Agility čtverec: Dan Fiala (11,55 sek.) – Jesse Lahtinen (11,96 sek.).
Šplh: Tomáš Doležal (8,26 sek.) – Jere Isosaari (9,96 sek.).

Nejlepší gólman: Tomáš Falta – Rasmus Ruuska.

Ceny finské strany IIHS 2015:

Čtyři nejtalentovanější čeští hráči:
Patrik Čermák
Tomáš Chlubna
Kristýna Kaltounková
Dominik Vacík.

Nejlepší přístup k tréninkům, zápasům a vůbec celé IIHS:
Kristýna Kaltounková
Lauri Oksa.

Speciální cena - Nejlepší přístup k IIHS:
Lukáš Vít (třetí den si zlomil zápěstí, přesto zůstal na IIHS až do konce a v rámci svých možností pomáhal při trénincích a zápasech).

Výsledky a statistiky IIHS 2015

Vítěz kanadského bodování: Tomáš Chlubna, 7 zápasů, 22 bodů (16+6).
Nejvíce gólů: Tomáš Chlubna, 7 zápasů, 16 gólů.
Nejvíce asistencí: Kristýna Kaltounková, 6 zápasů, 10 asistencí.
Nejproduktivnější obránce: Dominik Vacík, 7 zápasů, 7 bodů (6+1).

Nejvíce bodů v jednom utkání: Tomáš Chlubna, 6 bodů (3+3).
Nejvíce gólů v jednom utkání: Tomáš Chlubna, 4 góly.
Nejvíce asistencí v jednom utkání: Patrik Čermák, Tomáš Chlubna, Kristýna Kaltounková a Šimon Malenovský, vš. 3 asistence.

Zápasy – celkem sedm zápasů:
Poměr výher: White Kings – Blue Sharks 4:3 (Oficiální zápas IIHS 2015 vyhráli White Kings výsledkem 9:5. Před sedmým zápasem tak byl průběžný stav 3:3; sedmý zápas vyhráli White Kings 10:9 po samostatných nájezdech, ve kterých rozhodla až desátá série).
Poměr gólů: White Kings – Blue Sharks 50:46.
Zápas s nejvíce góly: 7. zápas: White Kings – Blue Sharks 10:9 po sn.
Zápas s nejméně góly: 4. zápas: White Kings – Blue Sharks 5:1.
Nejvyšší návštěvnost: 161 diváků (Oficiální zápas IIHS 2015).

VÍTĚZOVÉ TESTŮ IIHS 2015. Společná fotografie všech vítězů testů na suchu a na ledě v rámci IIHS 2015: David Matula, Dan Fiala, Dominik Vacík, Tomáš Chlubna, Jasperi Jokinen, Tomáš Doležal, Casper Sippola, Jesse Lahtinen, Jere Isosaari a Tomáš Falta (zleva). Foto: Tomáš Lysý.

ČTYŘI NEJTALENTOVANĚJŠÍ ČEŠTÍ HRÁČI. Patrik Čermák, Tomáš Chlubna, Dominik Vacík. Na fotografii chybí Kristýna Kaltounková, která poslední den školy onemocněla, slavnostního zakončení se nezúčastnila a ceny přebrala dodatečně. Foto: Tomáš Lysý.

NEJLEPŠÍ PŘÍSTUP K IIHS 2015. Tato cena byla udělena z rukou Hannu Tyryho (vpravo) zvlášť pro českého a finského hráče. Z finské strany získal ocenění Lauri Oksa, z české strany Kristýna Kaltounková. Foto: Tomáš Lysý.

DODATEČNÉ PŘEDÁNÍ CEN. Kristýna Kaltounková (vlevo) přebírá od Bedřicha Ščerbana, hlavního manažera International Sports School, ocenění pro jednoho ze čtyř nejtalentovanějších hráčů a za nejlepší přístup k IIHS. Foto: Tomáš Lysý.

VÍTĚZ KANADSKÉHO BODOVÁNÍ. Hannu Tyry, manažer finské strany IIHS, předává Tomáši Chlubnovi cenu pro vítěze kanadského bodování hokejového kempu. Syn slavného otce dostal dres posledního mistra finské ligy, Kärpätu Oulu (verze pro Champions Hockey League), podepsaný Viktorem Ujčíkem. Foto: Tomáš Lysý.

TRENÉŘI IIHS 2015 POHROMADĚ. Zleva: Matti Ranta, Jaroslav Barvíř, Petr Beránek, Štěpán Moravec, Martin Sobotka, Roman Peschout a Jarkko Mattila. Foto: Tomáš Lysý.