Hned deset mladých nadějí Dukly se ukáže v reprezentaci

10.10.2015 / Tomáš Lysý

Od posledního zářijového dne přes celý říjen opět pokračují akce mládežnických reprezentačních výběrů ČR. Dukla Jihlava se může pochlubit dohromady deseti zástupci a jednou náhradnicí. Dvojzápas reprezentační osmnáctky proti Rusku sehraje trio Josef Kořenář, Pavel Kousal a Ondřej Najman. Pozvánku do U-17 na generálku před kanadským World Hockey Challenge dostal Jakub Škarek. Již 30. září se sešli obránci a útočníci reprezentace do 14 let na jednodenním kempu i s Petrem Brožem, Michalem Polednou, Tomášem Chlubnou a Patrikem Čermákem. Ženskou reprezentaci do 18 let čeká kemp ve Slaném, kterého se zúčastní také Zuzana Martinů a mezi náhradnicemi figuruje Eva Adamová. Nominaci do ženské U-15 na akci ve Světlé nad Sázavou dostala opět Kristýna Kaltounková.

Reprezentace do 18 let

V polovině října čeká reprezentační osmnáctku přípravný dvojzápas proti Rusku. Hlavní trenér Robert Reichel a jeho asistent Patrik Augusta, trenér jihlavské juniorky, pozvali na dvě utkání proti Sborné dohromady dvaadvacet hráčů. Jihlava má spolu se Spartou největší zastoupení, oba dva kluby mají v reprezentaci hned tři hráče. Dukla vyšle na dvojutkání, které se uskuteční 17. a 18. sprna v Příbrami, gólmana Josefa Kořenáře a útočníky Pavla Kousala a Ondřeje Najmana. Všichni tři hráči se objevili již na předchozím srazu osmnáctky – kempu v Českých Budějovicích na konci září. Další akcí U-18 bude listopadový turnaj pěti zemí ve Švýcarsku.

KOUČ A REPREZENTANTI: Patrik Augusta, asistent trenéra Roberta Reichela u reprezentace do osmnácti let, a trio juniorů Dukly: gólman Josef Kořenář a útočníci Pavel Kousal a Ondřej Najman (zleva). Koláž: Tomáš Lysý.

Reprezentace do 17 let

O rok mladší reprezentanti sehrají 12. října v Mladé Boleslavi přípravný mač proti juniorům Mladé Boleslavi a o den později přípravu proti liberecké juniorce. V nominaci pro druhý zápas je také Jakub Škarek, patnáctiletý gólman Dukly Jihlava, který chytá za A-tým. Mladičký gólman se letos již zúčastnil např. turnaji pěti zemí ve švýcarském Arose, odkud si reprezentace dovezla stříbrné medaile. Utkání proti juniorským výběrům Mladé Boleslavi a Liberce bude generálkou před kanadským World Hockey Challenge, který se uskuteční na přelomu října a listopadu a ČR bude bojovat o medaile proti USA, Finsku a dvěma týmy Kanady.

Reprezentace do 14 let - útočníci

Pozvánku do reprezentačního výběru útočníků U-14, který se konal 30. září, dostali dva forvardi starších žáků Dukly - Tomáš Chlubna (nahoře) a Patrik Čermák. Oba hráči patřili k nejlepším na letošní Česko-finské hokejové škole a zejména syn slavného otce Tomáš Chlubna táhne osmou třídu Jihlavy, když si během sedmi zápasů připsal 20 gólů a pět asistencí. Patriku Čermákovi se v této kategorii červenožlutých také celkem daří, ve stejném počtu zápasů nastřádal devět bodů (5+4). Je jen otázka času, kdy oba hráče vyzkouší trenér Petr Svoboda v mladším dorostu. Hokejista s přezdívkou "Chlup" odehrál za B-tým mladšího dorostu dva zápasy s bilancí 6+1, jeho spoluhráč řečený "Čermi" se do statistik během tří zápasů zapsal pětkrát (2+3).

Reprezentace do 14 let - obránci

Zřejmě vůbec první pozvánku do reprezentace dostali Petr Brož (horní foto) a Michal Poledna (dolní foto). Hráči jihlavských starších žáků (osmé třídy) se poslední zářijový den zúčastnili jednodenního soustředění obránců v Kroměříži. Oba hokejisté prošli letos o prázdninách pátým ročníkem Mezinárodní česko-finské hokejové školy a na reprezentační akci se potkali s bývalými spoluhráči z česko-finského kempu, brodskými beky Davidem Matulou a Dominikem Vacíkem.

Reprezentace žen do 18 let

Třídenní kemp ve Slaném bude mít na programu od 14. do 16. října česká ženská reprezentace do 18 let. Mezi nominovanými hráčkami trenéra Jana Fidmunce a asistenta Josefa Štoudka je také hráčka jihlavského mladšího dorostu Zuzana Martinů. (foto nahoře) Šestnáctiletá defenzivní hokejistka nastupuje letos výhradně za B-tým mladších dorostenců a během pěti zápasů si připsala gól a asistenci. Na svojí šanci bude čekat další jihlavská hráčka Eva Adamová (foto dole). Šestnáctiletá útočnice Dukly, která nastupuje v jednom týmu se Zuzanou Martinů, figuruje mezi náhradnicemi.

Reprezentace žen do 15 let

Čtvrtá letošní akce čeká české reprezentantky do 15 let, na které opět nebude chybět útočnice starších žáků Dukly a B-týmu mladšího dorostu Kristýna Kaltounková. Třináctiletá hokejistka se již letos účastnila dvoudenního kempu ženského A-týmu a při posledním srazu ženské U-15 si v dvojutkání proti Německu připsala dva góly. Nyní jihlavskou hokejistku pozval kouč Rudolf Valla na třídenní kemp do Světlé nad Sázavou, který je poslední akcí před listopadovými zápasy ženské patnáctky proti Finsku.