Junioři, starší dorost i mladší dorost se před reprezentační pauzou představí na domácím ledě

29.10.2015 / Tomáš Lysý

Celkem šest zápasů před téměř dvoutýdenní reprezentační pauzou čeká na jihlavskou extraligovou mládež. Junioři po více jak měsíci opět okusí domácí led, v pátek od 18:15 vyzvou Hradec Králové a o den později v pravé poledne nastoupí proti Pardubicím. Starší dorost, bojující o první čtyřku tabulky, nastoupí v pátek od 15:00 proti Letňanům a v sobotu půlhodiny po poledni na ledě Mladé Boleslavi. Také na mladší dorostence čekají dva zápasy, nejprve ve sváteční středu proti Liberci a první listopadový den na stadionu pražské Sparty. Mimo těchto utkání odehraje své zápasy na domácím ledě také B-tým mladšího dorostu, starší žáci A (osmáci) a mladší žáci C (šesťáci).

Junioři okusí dvojboj s východočeskými týmy

Dlouhá osmizápasová venkovní šňůra Dukly je minulostí. Jihlava v ní získala sedm bodů za výhru v základní hrací době (Litvínov), výhru na nájezdy (Zlín) a naposled výhru v Českých Budějovicích po prodloužení. Na ledě Sparty ale inkasovala potupnou desítku. Před reprezentační pauzou se tabulkově dvanáctí a dvacetibodoví junioři představí poprvé od 26. září na domácím ledě, a to proti dvěma týmům, kteří jsou o kousek nad Jihlavou. V pátek 30.10.2015 od 18:15, nastoupí proti Hradci Králové, jenž Duklu loni dočasně poslal z extraligy o patro níž a Jihlava mu tedy má co vracet. O den později v pravé poledne změří jihlavští hokejisté síly s Pardubicemi. Stále platí, že extraligová tabulka je hodně našlapaná, na sedmé místo ztrácí Jihlava tři body. Nejproduktivnějším hráčem Dukly je Ondřej Najman (6+7), nejvíce gólů si připsal Aleš Dufek – sedm.

Junioři Hradce Králové již loni v první lize prokazovali, že jejich tým je výkonnostně zcela někde jinde a patří do extraligy. Mountfield si stanovil jasný cíl, postup do juniorské extraligy, a to se mu také povedlo, když do nižší soutěže poslal právě Jihlavu. Vzhledem k rozšíření a uzavření soutěže se mezi extraligovou smetánku vrátila také Dukla a nyní se oba týmy potkají znovu. Hradec začal sezónu skvěle, v prvních dvanácti kolech pouze třikrát prohrál, ale nyní jako by Východočechům pomalu docházel dech. V posledních čtyřech kolech získali Hradečtí jen jeden bod za prohru v posledním kole doma se Zlínem v prodloužení. Aktuálně jsou tak na sedmém místě tabulky s třiadvaceti body. Produktivitu týmu vede Patrik Miškář (6+12), který je čtvrtým nejpilnějším sběratelem bodů v soutěži, nejvíce gólů – sedm – mají na svém kontě Tomáš Drašnar a Jakub Orság.
Loňské vzájemné zápasy: Dukla - Hradec Králové 2:5, Hradec Králové - Dukla 5:2.

Pardubičtí junioři střídají výhry s prohrami. Momentálně mají na svém kontě sedm vítězství a osm porážek. Také Pardubicím se více dařilo na začátku soutěže, během prvních sedmi kol vyhráli hned pětkrát. Zato v dalších osmi kolech získali pardubičtí mladíci jen osm bodů z čtyřiadvaceti možných. Navíc v posledních pěti zápasech zvítězili pouze jednou, dvakrát padli v prodloužení a dvakrát zůstali bez bodu. Sečteno a podtrženo, Pardubice získaly celkem dvaadvacet bodů a drží osmé místo v tabulce hned za Hradcem Králové. Lídrem kanadského bodování je Tomáš Pipek (6+10), nejlepší střelci jsou dva, devítigóloví Filip Zadina a Martin Krajňák.
Loňské vzájemné zápasy: Dukla – Pardubice 4:3 sn., Pardubice - Dukla 3:1.

Starší dorost vyzve poslední Letňany a jede do „Bolky“

Čtyři body. Stejný bodový zisk jako před dvěma týdny brali starší dorostenci také minulý týden. Nejprve v souboji jednadvacetibodových týmů Dukla porazila Pardubice a podruhé si z jejich arény odvezla tři body. O den později však podlehla předposlednímu Havlíčkovu Brodu na samostatné nájezdy. Pomineme-li suverénní Brno, tabulka skupiny střed je obrovsky vyrovnaná. Celkem pět týmů se rve o druhé, třetí a čtvrté místo, znamenající jistotu play-off a zápasy s lepšími týmy v nadstavbové části. Jihlava je aktuálně na pátém místě první pod čarou, ale pouze vinou horšího skóre a na druhý Hradec Králové ztrácí jen tři body. V pátek od 15:00 se červenožlutí střetnou s posledními Letňany a o den později ve 12:30 startuje jejich souboj s Mladou Boleslaví, jedním z rivalů v boji o první čtyřku. Nejproduktivnějším hráčem je stále David Čermák (6+7), nejlepším střelcem zůstává Vladimír Oščádal s osmi góly.

Poslední místo tabulky, to je aktuální vizitka Letců z Letňan. Pražané získali v dosavadním průběhu extraligy jen devět bodů za dvě tříbodové výhry (jedna z nich proti Jihlavě), výhru v prodloužení nad Brodem a bod si odvezli se stejným soupeřem z jeho ledu. Jinak si Letňany připisují pouze bezbodové porážky, mají jich už dvanáct. Letci zatím vstřelili nejméně gólů (32), naopak nejvíce jich dostali (82). Nejproduktivnějším hráčem a nejlepším střelcem týmu je Dominik Řepík (8+5).
Letošní vzájemné zápasy: Dukla – Letňany 5:1 a Letňany – Dukla 5:2.

BK Mladá Boleslav je jedním z hlavních rivalů Dukly v boji o první čtyři místa. Aktuálně má na svém kontě devět vítězství a sedm porážek, vždy v základní hrací době. V posledních třech týdnech Boleslavští v dvojzápasech vždy brali jednu výhru a jednu porážku. Souboj Mladé Boleslavi a Dukly bude utkáním druhé a třetí nejlepší obrany, Středočeši inkasovali pouze 38x, Jihlava má pouze o tři obdržené góly více. Jasným bodovým lídrem týmu je Kroni Musliu (12+16), druhý nejproduktivnější muž skupiny Střed a pátý nejproduktivnější hráč celé extraligy.
Letošní vzájemné zápasy: Mladá Boleslav – Dukla 0:3 a Dukla – Mladá Boleslav 3:2.

Mladší dorost se střetne s druhým a třetím týmem tabulky

Už pouze šest zápasů čeká na mladší dorost Dukly v základní části ELIOD extraligy mladšího dorostu. V minulém zápase si svěřenci kouče Petra Svobody poradili s Mladou Boleslaví na jejím ledě 4:0 a nyní je čeká dvojzápas, který může posílit či naopak utnout jejich myšlenky na čtvrté místo, zajišťující play-off o postup na republikové Mistrovství. Aktuálně sedmá a šestnáctibodová Dukla, jenž na čtvrté místo ztrácí osm bodů, se na sváteční středu 28.10.2015 od 12:00 utká s druhým Libercem a první listopadový den v 12:15 startuje její souboj na ledě třetí Sparty. Nejproduktivnějším hráčem týmu a zároveň nejlepším střelcem je Adam Najman (5+6), bratr lídra kanadského bodování juniorky Ondřeje Najmana.

Liberecký mladší dorost se po špatném úvodu sezóny, kdy prohrál sedm z deseti úvodních zápasů, pořádně probral, vyhrál pět následujících zápasů v řadě, a rázem okupuje pozice, zajišťující postup do nadstavbové části s jistotou play-off. Jenže poslední duel aktuálně druhému Liberci příliš nevyšel. Na domácím ledě hostil lídra z Hradce Králové a mohl se na něj bodově dotáhnout, jenže prohrál 3:4. Nejlepším střelcem a nejproduktivnějším hráčem je Jan Jeník (9+4).
Letošní vzájemný zápas: Liberec – Jihlava 4:0.

HC Sparta Praha patřila v úvodu soutěže k postrachům skupiny Střed. V prvních třech zápasech nadělila dvě desítky a v osmi zápasech, během kterých prohrála jen jednou, nastřílela 51 gólů! Poté však přišli tři sparťanské porážky v řadě a náladu si Pražané zlepšili až v posledním kole domácím výhrou nad Žďárem 5:0. Sparta je v tabulce na třetím místě se čtyřiadvaceti body a pouze jeden gól jí dělí od postu nejlépe skórujícího mužstva skupiny. Nejvíce gólů dal a zároveň nejvíce bodů nasbíral Dominik Arnošt (13+7).
Letošní vzájemný zápas: Jihlava – Sparta 1:5.

Další zápasy jihlavské mládeže:

Liga mladšího dorostu: Třebíč – Jihlava B, 28.10.2015 ve 13:00 a Jihlava B – Pardubice B, 28.10.2015 v 12:00.
Liga starších žáků A: Havlíčkův Brod – Jihlava, 28.10.2015 ve 12:45 a Jihlava – Kometa Brno, 31.10.2015 v 16:30.
Liga starších žáků B: Ledeč nad Sázavou – Jihlava, 31.10.2015 v 11:00.
Liga mladších žáků C: Havlíčkův Brod – Jihlava, 28.10.2015 v 10:45 a Jihlava – Kometa Brno, 31.10.2015 ve 14:30.
Liga mladších žáků D: Ledeč nad Sázavou – Jihlava, 31.10.2015 v 9:00 a Moravské Budějovice – Jihlava, 1.11.2015 v 10:00.