Jihlavským žákům se výsledkově nedařilo

05.11.2015 / Jaroslav Wollmann

Ve středu 28. řijna cestovali svěřenci Martina Pykala do nedalekého Havlíčkova Brodu a v sobotu 31. řijna hostili Kometu Brno. Mladší žáci C na ledě soupeře zvítězili 5:3, doma pak prohráli 2:4. Starší žáci A prohráli oba duely, na ledě soupeře 6:10, doma poté těsně 6:7. Svěřenci Tomáše Dzurika cestovali v sobotu do Ledče nad Sázavou a v neděli do Moravských Budějovic. Mladší žáci D si do tabulky připsali dva body za dvě remízy 3:3, respektive 2:2. Starší žáci B poté hráli se svým soupeřem 4:4.

Starší žáci A

11. kolo: Havlíčkův Brod - Jihlava 10:6 (2:1, 3:2, 5:3)
Branky a nahrávky Jihlavy: 16. Kaltounková (Kochrda, Augusta), 31. Kaltounková (Brož, Havel), 37. Racek (Poledna, Havel), 52. Havel (Racek, Menšík), 60. Augusta (Chvátal, Brož), 60. Racek (Menšík, Havel). Nejlepší hráči Jihlavy: Nikdo.
Sestava Jihlavy:
Krejčí (31. Pavlas) - Brož, Sapík, Poledna, Moravec, Chvátal - Havel, Čermák, Menšík - Augusta, Kaltounková, Racek - Machovský, Kochrda.

„V předchozích duelech jsem kluky mohl pochválit i přes to, že se nám výsledkově nedařilo, ale herně to špatné nebylo. Bohužel dnes jsme nepředvedli prakticky nic z toho, čeho jsou kluci schopni a tak jsme domácím dnešní zápas hodně ulehčili. Hráči soupeře byli dravější v osobních soubojích, měli větší chuť po vítězství a zaslouženě dnes zvítězili," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

12. kolo: Jihlava - Kometa Brno 6:7 (2:3, 1:3, 3:1)
Branky a nahrávky Jihlavy: 7. Chlubna, 18. Čermák, 28. Chlubna (Moravec), 46. Menšík (Čermák), 48. Brož (Menšík), 49. Chlubna. Nejlepší hráči Jihlavy: Filip Krejčí, Tomáš Chlubna, Patrik Čermák, Petr Brož.
Sestava Jihlavy:
Krejčí - Brož, Dúška, Poledna, Moravec, Chvátal, Sapík - Havel, Čermák, Menšík - Nosek, Chlubna, Machovský - Augusta, Kochrda, Racek.

„Průběh dnešního zápasu s dosud suverénní Kometou, která ještě neztratila ani bod, byl jako noc a den. Po první třetině, kdy jsme "hráli" ustrašeně, všude byli o dva kroky pozadu a nebýt Filipa Krejčího v brance, asi nebylo o co hrát, jsme si v kabině trošku některé věci vyříkali a ve druhé části začali malinko hru vyrovnávat. Do závěrečné třetiny jsme vstoupili s tím, že nemáme co ztratit a i díky korekci v sestavě jsme dokázali vyrovnat a měli i další šance na to, abychom zápas vyhráli. Bohužel jsme s nimi nenaložili nejlépe a tak necelé tři minuty před koncem jsme obdrželi branku, na kterou jsme již neměli sílu odpovědět. Projev mužstva a nasazení hráčů ve druhé části utkání ale špatný nebyl a potěšil. Pokud takto budeme pracovat dále, věřím, že přijdou konečně znovu i výhry," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

Aktuální tabulku po 12. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Starší žáci B

8. kolo: Ledeč nad Sázavou - Jihlava 4:4 (1:1, 2:3, 1:0)
Branky a nahrávky Jihlavy: 19. Pokorný (Michalčuk), 22. Bína, 25. Pokorný , 40. J. Novák (Melenovský). Nejlepší hráči Jihlavy: David Michalčuk, Petr Pokorný.
Sestava Jihlavy:
Maláč (30. Falta ) – Vranka, J. Novák, Kratochvíl, Broža, Štoll, J. Buzek - Melenovský, Polodna, Pavelec – Bína, Mlejnek, Zdarsa – Štorek, Michalčuk, Pokorný.

„V první části jsme měli více ze hry a vypracovali si několik šancí, ovšem zakončení a řešení finálních situací bylo špatné. Navíc naši útočníci museli absolvovat velké množství osobních soubojů o puk, jelikož rozehrávka a zakládání akcí od obránců bylo dnes velice špatné, nepřesné a pomalé. To nás stálo spousty fyzických sil a již zmíněné neproměňování šancí mělo dopad i na psychiku hráčů. Soupeři se podařilo v půlce utkání vyrovnat na 3:3 a od té doby se jednalo o vyrovnané, bojovné utkání. Je pozitivní, že kluci předváděli nasazení po celé klání. Ovšem zejména ve druhé polovině utkání byla k vidění spousta nepřesností a jen vlastní hloupostí jsme nevyhráli. Výhry, remízy i prohry ke sportu ovšem patří. Jsem za dnešní duel nesmírně rád a soupeři patří poděkování za toto drama do posledního hvizdu," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Aktuální tabulku po 8. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci C

11. kolo: Havlíčkův Brod - Jihlava 3:5 (1:2, 1:1, 1:2)
Branky a nahrávky Jihlavy: 5. Peš (Vovsík), 13. Kříž (Bakus), 38. Číhal (Machovský), 42. Hrbek, 58. Novák (Machovský, Kudrna). Nejlepší hráči Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Tesař (31. Sigmund) - Číhal, Augusta, Hrbek, Vovsík - Báťa, Peš, Bakus - Kříž, Kudrna, Machovský - Novák.

„Do zápasu jsme vstoupili výborně a kdyby bylo skóre po první třetině 7:1 v náš prospěch, nikdo by se moc nedivil. Bohužel trápení v koncovce, a to počítám opravdu jen ty vyložené šance, dnes bylo hodně velké a trvalo po celé utkání. Herně klukům nemám moc co vytknout, jediné co nefungovalo byla právě již zmiňovaná koncovka," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

12. kolo: Jihlava - Kometa Brno 2:4 (1:2, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky Jihlavy: 16. Báťa (Peš), 40. Peš (Báťa). Nejlepší hráči Jihlavy: Hynek Peš, Šimon Báťa, Matěj Vovsík.
Sestava Jihlavy:
Tesař (36. Sigmund) - Port, Augusta, Vovsík, Hrbek - Báťa, Peš, Bakus, Kudrna, Novák, Kříž, Matějíček, Machovský.

„Tak jak jsme se trápili v minulém utkání s koncovkou, tak dnes jsme to zopakovali a v takovém utkání, jako bylo to dnešní, to byl bohužel důvod, proč jsme neuspěli. Na brankové příležitosti jsme určitě vyhráli, střel jsme také měli více než soupeř, ale jejich proměnění a zároveň parádní výkon brankáře soupeře nám dnes nedovolili vyhrát," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

Aktuální tabulku po 12. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci D

8. kolo: Ledeč nad Sázavou - Jihlava 3:3 (2:2, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky Jihlavy: 3. Habermann (Doskočil), 13. Procházka, 48. Lagron (Kazda). Nejlepší hráči Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
J. Novák - Němec, Kret, Sapík, Jeletz, Hrubý - Chlubna, Habermann, Doskočil – Lagron, Kazda, Procházka – Kain, Růžička, D. Buzek.

„Již druhé měření sil v sezóně s tímto soupeřem přineslo opět poměrně svižný hokej, kde bylo k vidění spousty chyb, ovšem i pěkných akcí a nasazení, což mě těší. Výsledek je spravedlivý," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

9. kolo: Moravské Budějovice - Jihlava 2:2 (2:1, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky Jihlavy: Löffler, Číhal (Křížek). Nejlepší hráči Jihlavy: Nikdo.
Sestava Jihlavy:
Horák – Němec, Kret, Doskočil, Löffler, Hrubý, Jeletz - Lagron, Kazda, Procházka – Číhal, Křížek, Jungwirth – Kain, Růžička, D. Buzek.

„Oproti včerejšímu utkání nemělo to dnešní takový šmrnc. Hosté nás mírně přehráli, na vyložené šance i počet střel to bylo ovšem zhruba vyrovnané, obě družstva se dokázala prosadit pouze dvakrát, a tak utkání skončilo remízou," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Aktuální tabulku po 8. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.