Hráči ročníku 2003 si smlsnuli na Slovinsku

22.12.2015 / Jaroslav Wollmann

V úterý 15. prosince přivítali hráči ročníku 2003 vedené trenérem Tomášem Dzurikem výběr Slovinska. Domácí mladíci se soupeře nezalekli a od úvodních minut diktovali tempo hry. Po první části byl stav 6:1 pro červenožluté borce. Od druhé dvacetiminutovky již takový brankostroj k vidění nebyl, v této části padla jen jedna branka. V poslední třetině si hosté trochu spravili náladu a vyhráli jí 2:1. Celkově však vyhráli jihlavští mladíci 8:3.

Jihlava U13 - Slovinsko U13 8:3 (6:1, 1:0, 1:2)

Branky a nahrávky Jihlavy: Pavelec, Menšík (Pavelec), Michalčuk, Michalčuk, Moravec (Štorek), J. Novák, Chvátal (Zdarsa), Zdarsa (Chvátal). Nejlepší hráči Jihlavy: David Moravec, Marek Chvátal, Matyáš Sapík, Šimon Zdarsa, Daniel Pavelec, Filip Maláč.
Sestava Jihlavy:
Maláč – Sapík, Moravec, Chvátal, Broža, Vranka, J. Novák - Mlejnek, Polodna, Štorek – Melenovský, Menšík, Pavelec – Bína, Michalčuk, Adam - Zdarsa.

„Nevěděli jsme, co od soupeře čekat. Jednalo se o výběr z celého Slovinska, čili reprezentace hráčů této kategorie U13. Výsledek je pro hosty možná až moc krutý, jelikož nám se velice povedl začátek utkání. Naopak gólman hostí neměl svůj den, ani jsme se nenadáli a ve druhé minutě jsme vedli 3:0. Vedení šest ku jedné po první třetině se horko těžko dohání. Zbylé dvě třetiny byli jak herně, tak co se týče branek vyrovnané. Soupeř měl tři velice šikovné hráče, kteří krom dovedností vynikali i po herní stránce. My jsme takto výrazné hráče neměli, naše síla byla a je naopak ve vyrovnanosti týmu, kde máme tři vyrovnané formace. Ty dnes byli podpořené velice dobrým výkonem brankáře. Jsem za toto utkání nesmírně rád, hosté navíc hráli oproti českým týmům i velice důrazně, ovšem v rámci fair-play. Kluci se s tímto taktéž dokázali vypořádat. Čili utkání lze hodnotit pozitivně a snad se nám podaří uskutečnit další mezistátní zápasy," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Fotogalerie ze zápasu Jihlava U13 proti Slovinsku U13