Tým, který chce být úspěšný, musí přejít přes jakéhokoliv soupeře, říká trenér Petr Vlk

18.02.2016 / Zdeněk Drla

Uteklo to jako voda. Když aktuální ročník druhé nejvyšší hokejové soutěže startoval zkraje loňského září, zdál se být konec základní části v nedohlednu. Nyní napsala WSM Liga svoji dvaapadesátou kapitolu. Čtrnáctka týmů se seřadila v konečné tabulce a prvním deseti z nich už o body nepůjde, teď se bude hrát jen a jen o jakékoliv vítězství v sérii. Dukla skončila druhá, na svého soupeře ve čtvrtfinále play-off si tak pár dnů ještě počká. Kdo to bude? Havířov, Ústí nebo Kadaň? "Tým, který chce být úspěšný, musí přejít přes jakéhokoliv soupeře," hlásí před vrcholnou fází sezony hlavní trenér Dukly Jihlava Petr Vlk.

Dukla Jihlava skončila po základní části na druhém místě se ziskem 98 bodů, tým patří mezi nejslušnější v celé soutěži, navíc s nejméně obdrženými góly. Panuje s dosavadním průběhem sezony spokojenost?
"Vždycky to může být lepší. S kolegou (Františkem Zemanem) ale spokojeni jsme, protože kluci pracovali celou základní část velice dobře. Pár nevydařených zápasů bylo, ale tomu se nevyhne žádný tým jak v naší soutěži, tak i například v extralize. Hráči nejsou stroje."

Druhé místo po základní části - to tu bylo naposledy před deseti lety...
"I loni jsme měli "náběh" na to, skončit na druhém místě. Akorát jsme tehdy jeli do Havířova k poslednímu zápasu hodně rozbití a nepovedlo se to. Letos to vyšlo a jsme za to rádi."

Tým bude několik dnů čekat na soupeře ve čtvrtfinále, který vzejde z předkola play-off. Jaký bude mít Dukla v tomto období program?
"Budeme trochu odpočívat. Kluci dostanou tři dny volna. Od pondělí ale začínáme znovu trénovat. Ve středu hrajeme přípravný zápas v Táboře, po něm je jeden den volna a poté už jedeme v jednom kuse až do prvního utkání čtvrtfinále."

Který z trojice soupeřů z předkola, kteří přicházejí v úvahu, že může Dukla potkat ve čtvrtfinále, je pro vás nejpřijatelnější?
"O soupeři teď vůbec nepřemýšlíme. Tak jak jsem hráli zápas od zápasu v základní části a sbírali jsme body, tak budeme respektovat soupeře, který na nás vyjde z předkola. Tým, který chce být úspěšný, musí přejít přes jakéhokoliv soupeře."

Jaký je aktuální zdravotní stav kádru? Budou všichni hráči na play-off v pořádku?
"Dnes (ve čtvrtek 18. února - pozn. aut.) dostal Michal Důras antibiotika na šest, sedm dnů. Hráči po zranění se dávají dohromady. Doufám, že se v průběhu přípravy nic nestane, a my půjdeme do čtvrtfinále kompletní tak, jak bychom si představovali."

Hokejisté Dukly absolvují v pauze autogramiádu v Cityparku a zápas v Táboře.