Kristýna Kaltounková s Nikolou Dýckovou byly v reprezentaci pořádně vidět, pozvánku dostal i Jakub Filip a Tomáš Vala

20.09.2016 / Tomáš Lysý

Ženské reprezentační mládežnické týmy měly v sezonním itineráři na programu další akce. Reprezentace do 18 let odehrála Turnaj čtyř zemí v Německu. Výborně se na něm dařilo Nikole Dýckové, která ve třech utkáních zaznamenala tři góly a proti Německu byla vyhlášena nejlepší hráčkou Česka. Kristýna Kaltounková jako kapitánka týmu žen U-15 nastřílena Německu ve dvojutkání nejprve hattrick a stala se nejlepší hráčkou týmu. O den později byla při výhře 6:3 u všech gólů týmu, nastřádala dvě branky a čtyři asistence. Na jednodenní kemp reprezentace do 17 let byl pozván Jakub Filip a Tomáš Vala ze staršího dorostu Dukly.

Reprezentace žen do 18 let – Turnaj čtyř zemí v Německu

Ženský národní tým do 18 let se ve dnech 16. – 18. září 2016 zúčastnil Turnaje čtyř zemí v německém Selbu. V nominaci trenéra Jana Fidrmuce byla i Zuzana Martinů (foto nahoře), ještě loni hájící obranné řady mladšího dorostu Dukly a útočnice Nikola Dýcková. První zápas se silným Ruskem prohrál český tým jediným gólem, o který se Sborná postarala ve 45. minutě. O den později české ženy udolaly domácí Německo 4:3 a Nikole Dýckové se zápas povedl výborně. Zaznamenala totiž druhý a rozhodující čtvrtý gól týmu a po zásluze byla vyhlášena nejlepší hráčkou Česka. Ve třetím a závěrečném vystoupení na turnaji si český tým smlsnul na Rakousku, který rozdrtil 7:0. Nikola Dýcková se opět střelecky prosadila, když na konci první třetiny zvyšovala vedení národního týmu na 3:0. Česká republika nakonec skončila na turnaji druhá. Reprezentace žen do 18 let se znovu sejde na začátku října, kdy jí čeká Turnaj čtyř zemí ve Finsku.

Reprezentace žen do 15 let

První dva zápasy nového ročníku se reprezentaci do 15 let povedly náramně. V německém Selbu se český výběr střetl v dvojutkání s domácím týmem a dvakrát se radoval z výhry. Česko nejprve smetlo Německo 5:1 a kapitánka týmu, jinak útočnice mladšího dorostu Dukly, Kristýna Kaltounková mířila přesně hned třikrát. Úvodní gól zaznamenala ve třetí minutě, na konci druhé třetiny vstřelila čtvrtou branku českého týmu a ve třetí třetině uzavřela skóre. O den později vyhrála Česká republika 6:3 a Kristýna Kaltouková byla vyhlášena nejlepší hráčkou týmu. A to po zásluze, s bilancí 2+4 byla totiž u všech gólů ženské patnáctky. Vstřelila totiž první a pátou branku, na dalších čtyřech zásazích se podílela přesnou přihrávkou. Ve dvojzápasu proti Německu tak zaznamenala pět gólů a čtyři asistence.

Fotogalerie z kempu a zápasů U-18 a U-15 žen v německém Selbu. Foto: Martin Mašek a Martin Voltr

Reprezentace do 17 let

Čtvrtou akcí reprezentace do 17 let byl jednodenní kemp v Brně a Karlových Varech. Do dvou šestačtyřicetičlenných výběrů se vešli i dva zástupci Jihlavy, konkrétně jejího staršího dorostu, který v úvodních šesti zápasech nové sezony hned pětkrát vyhrál. Útočníci Jakub Filip (horní foto) a Tomáš Vala byli nominováni mezi třiadvacet hráčů v brněnské skupině. Další akcí U-17 je na konci října World Hockey Challenge v Kanadě.


Nikola Dýcková

Zuzana Martinů

Kristýna Kaltounková

Foto: Martin Mašek, Martin Voltr