Dukla bude chtít na tři vítězné zápasy navázat v domácím utkání proti Kadani

30.09.2016 / Tomáš Lysý

V pořadí již šestým soupeřem, kterého v letošní sezoně vyzve HC Dukla Jihlava na domácím ledě, je SK Kadaň. Utkání, které začíná na Horáckém zimním stadionu v sobotu 1. října 2016 od tradičních 17:30 hodin, rozhodně nebude mít punc tuctového souboje. Kadaň má totiž díky novému partnerství s Karlovými Vary na soupisce hned několik hráčů, kteří loni nastupovali právě za Duklu a dostali se s ní až do extraligové baráže. A také poslední výsledky naskýtají zajímavou podívanou. Jihlava bude chtít prodloužit vítěznou minisérii na čtyři utkání. Kadaň, které v minulém kole chybělo třináct vteřin k výhře nad Slavií, by ráda získala první body z venku. Jak zápas dopadne? Vše bude jasné první říjnovou sobotu kolem osmé hodiny večerní.

Proti Litoměřicím Dukla ve třetí třetině prohrávala, ale minutu a půl před koncem stihla vyrovnat a poté vyhrát na nájezdy. Hned poté proti Třebíči šli jihlavští hokejisté již do třetí třetiny za nepříznivého stavu, ovšem strhli zápas k zisku tří bodů. Ani v Mostu to nebyla žádná selanka. Jihlava sice v první třetině vedla, jenže její soupeř ještě v téže části hry vyrovnal a během třetího dějství se dvakrát dostal do vedení. Ale Dukla dvakrát srovnala v přesilovce, naposled dvě a půl minuty před koncem, a v prodloužení rozhodl Filip Seman. „Je dobré, že dokážeme zápasy i za nepříznivého stavu otáčet v náš prospěch,“ říkal po utkání střelec prvního gólu Jihlavy David Březina. Proti Kadani by si jistě nejen on, stejně jako celý tým, přál klidnější průběh. Třeba prakticky celý zápas vést, jak třiadvacetiletý hráč naznačil.

Děti mohou během domácích utkání Dukly navštívit výtvarný koutek s rysem Fandou

Ticketportal, Live přenos

Na zápasy Dukly Jihlava si můžete zakoupit vstupenky přes síť Ticketportal - přímý odkaz na zápas Jihlava - Kadaň, bližší info zde.
Všechny zápasy Dukly můžete živě sledovat na TVDV kanálu HC Dukla Jihlava. Přenosy utkání nadále zajišťuje promoTEAM HCD - HZStv1.
Již tradičně bude utkání přenášeno také prostřednictvím textového onlajnu.

Ještě loňský rok platilo, že Kadaň = farma Chomutova. A partnerství to bylo rozhodně úspěšné. Kadaňští v předkole play-off zle potrápili rozjíždějící se Ústí nad Labem (které ve čtvrtfinále poslalo ze hry ven favorizované Kladno). Piráti se poprvé v klubové historii dostali do vyřazovacích bojů, kde v předkole vyřadili Kometu a poté ve čtvrtfinále padli s Libercem, pozdějším vítězem extraligy. Před začátkem letošního ročníku se Kadaň stala farmou i Karlových Varů, což se projevilo i na složení kádru Dukly. Když před startem sezony 2015/2016 putovalo směr Jihlava několik hráčů z Karlových Varů, netvářili se někteří fanoušci Dukly příliš nadšeně. Tím spíše, když se červenožlutým zpočátku sezony nedařilo. Ovšem „karlovarští“ hosté se – stejně jako celý tým – rozehráli do výborné formy a Dukla prošla až do extraligové baráže. A nastal obrat, ti samí jihlavští příznivci by nyní jména jako Tomáš Harkabus, David Gríger, Martin Kohout nebo Ondřej Beránek rádi viděli zpět v kádru Dukly. To však z důvodu nového partnerství Kadaně není možné. Pokud tito hráči Karlových Varů nenajdou využití v Energii, budou hrát WSM Ligu právě za Kadaň.

Sportovnímu klubu se zatím nedaří až tak, jak by si představoval. V tabulce se totiž nachází na předposlední pozici se ziskem deseti bodů v devíti utkáních. Přitom Trhači – na které se v budoucnu klub chystá přejmenovat s maskotem Maxipsem Fíkem – začali novou sezonu slušně. Doma porazili Frýdek-Místek a po vysoké prohře v Ústí se revanšovali výhrou nad Přerovem. Jenže v dalších pěti zápasech získali jen tři body za vydřenou domácí výhru nad Havířovem 4:3. Naději na zlepšení přineslo Kadaňským poslední kolo, kdy doma trápili Slavii. Kadaň ještě během poslední minuty vedla, ale Pražané 13 vteřin před koncem srovnali a nakonec vyhráli v prodloužení. Na ledě Jihlavy bude Sportovní klub usilovat o první body zvenčí, během čtyř odehraných zápasů na soupeřových stadionech je bez bodu při skóre 11:24.

Týmové statistiky zatím výrazně ovládá Jaroslav Kůs. Šestadvacetiletý hokejista, který je v extralize možná trošku neprávem opomíjen, nastřádal v devíti zápasech 11 bodů (3+8) a patří do první pětky kanadského bodování WSM Ligy. Nejlepším střelcem týmu je pětigólový Jakub Chrpa. Mezi beky má pět přesných asistencí Jakub Trefný, v pětatřiceti letech jasně nejstarší bek Kadaně. S pěti odchytanými zápasy dostává mezi třemi tyčemi nejvíce prostoru Tomáš Král, který má také nejlepší čísla ze všech čtyř kadaňských gólmanů – 90,38% úspěšnost zásahů a 2,97 průměr obdržených golů. Z loňských hráčů, kteří oblékali jihlavský dres, nastoupil za Kadaň do všech devíti utkání útočník Ondřej Beránek (0+3). Stejnou bodovou bilanci nastřádal za sedm utkání i obránce Denis Šimek. Druhým nejlepším střelcem týmu je útočník Martin Kohout, jenž během pěti utkání vstřelil tři góly a navíc jednou přesně nahrál.

DVANÁCTIGÓLOVÉ STŘELECKÉ HODY. V loňském druhém vzájemném utkání Dukly s Kadaní viděli diváci na Horáckém zimním stadionu hned dvanáct branek. Jihlava vyhrála 7:5 a o dva góly se tehdy postaral Filip Seman (v popředí). Během jednoho utkání Jihlava – Kadaň tak tehdy padlo stejně gólů jako ve zbylých třech vzájemných zápasech ročníku 2015/2016 dohromady. Dukla totiž v ostatních utkáních porazila Kadaň doma 2:0 a na jejím ledě dvakrát prohrála 2:3 (jednou v nájezdech). Foto: Josef Plechatý


10. kolo WSM Ligy, sobota 1. října 2016:

Rytíři Kladno – Hokej Ústí nad Labem s.r.o. (16:00)
HC Stadion Litoměřice – ČEZ Motor České Budějovice (17:00)
HC Benátky nad Jizerou – LHK Jestřábi Prostějov (17:00)
HC AZ Havířov 2010 – HC ZUBR Přerov (17:00)
HC Slavia Praha – HC Frýdek-Místek (17:30)
HC Dukla Jihlava – SK Kadaň (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč – HC Most (17:30)

11. kolo WSM Ligy, pondělí 3. října 2016:

HC Most – HC Stadion Litoměřice (17:30)
ČEZ Motor České Budějovice – HC Benátky nad Jizerou (17:30)
SK Kadaň – SK Horácká Slavia Třebíč (18:00)
HC Frýdek-Místek – HC Dukla Jihlava (18:00)
Hokej Ústí nad Labem s.r.o. – HC Slavia Praha (18:00)
HC ZUBR Přerov – Rytíři Kladno (18:00)
LHK Jestřábi Prostějov – HC AZ Havířov 2010 (18:00)

12. kolo WSM Ligy, středa 5. října 2016:

HC Dukla Jihlava – Hokej Ústí nad Labem s.r.o. (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč – HC Frýdek-Místek (17:30)
HC Most – SK Kadaň (17:30)
HC Stadion Litoměřice – HC Benátky nad Jizerou (18:00)
HC AZ Havířov 2010 – ČEZ Motor České Budějovice (18:00)
Rytíři Kladno – LHK Jestřábi Prostějov (18:00)
HC Slavia Praha – HC ZUBR Přerov (18:00)


Tabulka WSM Ligy po neúplném 9. kole: