Proti Kadani se mi hraje vždycky dobře, ale v prvních dvou třetinách to moc neodpovídalo, říká gólman Miroslav Svoboda

02.10.2016 / Tomáš Lysý

Urputný a nepříjemný soupeř. Taková charakteristika platila a částečně stále platí o týmu SK Kadaň. Právě s ním se Dukla střetla na domácím stadionu v rámci desátého kola WSM Ligy. Ačkoliv Sportovní klub dvakrát srovnal jihlavské vedení, na gól Josefa Skořepy již nenašel odpověď, navíc ve třetí třetině přidala Dukla pojišťující trefu. Strážce jihlavské svatyně Miroslav Svoboda během zápasu moc práce neměl, což pro gólmana není vždy příjemné. „Musíte se celou třetinu držet a snažit se, když přijde střela, abyste nedostal gól,“ povídá mladý brankář. Během pětadvaceti minut tahal puk ze své klece jen dvakrát, poté branku zavřel.

Před zápasem byl mezi Jihlavou a Kadaní dvoubodový rozdíl. Dukla se s dvanácti body nacházela na pozici deváté, Sportovní klub byl předposlední. Oba týmy proto potřebovaly body jako sůl. Po šedesáti minutách odcházela do kabin spokojenější Jihlava, která zvítězila 4:2. Však se také kadaňský trenér Jaroslav Beck na tiskové konferenci (viz. videoohlasy níže – pozn. aut.) na hráče zlobil, že ne všichni jeho svěřenci pochopili důležitost utkání. To gólman domácích Miroslav Svoboda mohl být spokojený. „Proti Kadani se mi vždycky hraje dobře, ale tentokrát to v první a druhé třetině moc neodpovídalo. Moc jsem se necítil. Zaplaťpánbůh, že kluci hráli opravdu výborně. Naposled někdy ve starším dorostu Třince jsem hrál za takovým mančaftem, který fakt odehrál celý zápas výborně a já neměl skoro žádnou práci. Opravdu je výborné za takovým týmem chytat,“ pochvaluje si práci spoluhráčů před sebou, kteří Kadaň do přílišných šancí nepouštěli.

Partnerský klub Chomutova a nově i Karlových Varů se prosadil pouze dvakrát. Ve třetí minutě, kdy velmi rychle odpověděl na vedoucí gól Lukáše Jíchy, a poté v pětadvacáté minutě. To Kadaňští srovnali stav po brance Anatolije Protasenji. Při dalších pětatřiceti minutách již měl Miroslav Svoboda v brance navrch. „Při prvním gólu hostí šla přihrávka křížem přes pásmo. Přišla střílená přihrávka, na což se těžko reaguje, protihráč navíc dal do puku dobře hokejku. Tento gól bych si ani moc nevyčítal, ale při druhém jsem tam šel hodně naivně. Tam mám trošku černé svědomí a chvíle mě tento gól bude mrzet,“ přiznává jednadvacetiletý gólman, pro kterého šlo o třetí utkání v sezoně. Zajímavý je i fakt, že zatím hořkost porážky nepoznal. V brance stál při výhře v Havířově, doma proti Litoměřicím na nájezdy a nyní proti Kadani.

Videoohlasy s Miroslavem Svobodou


Velký podíl na třech bodech má i Filip Dundáček, další z mladíků v jihlavském dresu. Jednadvacetiletý zadák, jenž je pouze o měsíc mladší než Miroslav Svoboda, si v utkání připsal branku a asistenci. Nejprve se podílel na úvodní trefě Lukáše Jíchy, která přišla po sedmdesáti vteřinách hry. Ve třetí třetině dostal příležitost ve dvojnásobné početní výhodě Dukly, při které pojistil vedení svého týmu a uzavřel stav na konečných 4:2. „Při první situaci se puk odrazil do středního pásma. Věděl jsem, že Jíchyč (Lukáš Jícha – pozn. aut.) je na středu, tak jsem se mu tam puk snažil hodit. Shodou náhod, přes nějakou teč, se k tomu dostal. Jel sám na branku a dal gól. A ten můj? Dostal jsem šanci v přesilovce pět na tři. Divoch (Richard Diviš – pozn. aut.) mě dobře našel na středu, tak jsem si sjel a vymetl to gólmanovi na vyrážečku,“ vybavuje si velice detailně a přesně obě situace.

Se třemi získanými body byl samozřejmě Filip Dundáček spokojený, ale více jej těšila jiná věc. „Jsme rádi, že jsme zápas ubojovali a hlavně, že jsme konečně bojovali jako tým,“ uzavírá rozhovor zadák, jenž si v devíti zápasech nového ročníku WSM Ligy připsal čtyři body za dva góly a dvě přesné nahrávky.

Videorozhovor s Filipem Dundáčkem


Hodnocení trenérů: Petr Vlk (HC Dukla Jihlava) a Jaroslav Beck (SK Kadaň)

Autor videa: Tomáš Lysý


Sestřih z utkání HC Dukla Jihlava – SK Kadaň 4:2

Autor: promoTEAM HCD - HZStv1