Říha smutným hrdinou?

06.10.2002 / RTD, Eda

Tak trochu smutným hrdinou včerejšího utkání byl mladý domácí útočník Vladimír Říha, kterému se sice v první třetině podařilo získat za gól a asistenci dva kanadské body, ale i přesto ho trenéři do třetí třetiny nepostavili. "Asi ta má hra neodpovídala tomu, co trenéři chtěli, nevím. Bylo dobré, že jsem dal gól, ale na druhou stranu jsem nedohrál, takže to utkání vidím ze své strany všelijak," řekl nám po zápase samotný hráč.
Mezitím na tiskové konferenci své rozhodnutí jihlavský trenér Jiří Režnar vysvětlil takto: "To, že dá hráč branku, ještě neznamená, že musí dohrát zápas. Ten gól, co jsme dostali, byl ve spolupráci s Petrem Kaňkovským, kdy Petr měl dobře obsazeného hráče, ale bohužel Pytlák nedokázal převzít kotouč. On má problémy na levé straně s tím, že někdy neumí včas odhadnout, kdy si toho protihráče může vzít, kdy může jít do útočného pásma a tak se prostě často dostane za hru. Bohužel."

"Pytlák" Říha nám popsal i obě jihlavské branky. "První gól padl tak, že Petr Kaňkovský získal za brankou puk, já jsem vyčkával mezi kruhy a ve správný moment jsem si najel před branku na přihrávku, ze které jsem to dal brankářovi mezi nohy. Ten druhý padl po buly, byli jsme dohodnutí, že budeme hrát na beka a já budu držet prvního hráče soupeře. Puk však šel ke mně, a protože jsem držel toho protihráče, pouze jsem to přikopl Petrovi a co ten udělal s gólmanem, jste viděli sami."

Jak viděl utkání jihlavský bek Rostislav Malena? "Myslím si, že na to, že je soupeř v tabulce poslední, odehrál velmi dobré utkání a pro nás bylo jen velmi dobře, že jsme v první třetině dali ty dva góly. Potom jsme, s pocitem dvoubrankového vedení, hráli více uvolněně a od druhé třetiny jsme se možná víc snažili neinkasovat. Nepouštěli jsme se do nějakého bezhlavého útočení a místo toho, abychom si vytvořili nějaký tlak, jsme se spíše soustředili na obranu a na brejky. Třetí třetinu jsme už hráli vyloženě na výsledek a věřili jsme, že třeba ješte ujedeme a nějakou tu branku přidáme. Myslím si, že takhle vydřené vítězství je pro nás cennější, než výhra třeba 7:0."

Jak viděli zápas hráči soupeře? Nejdříve jsme se zeptali na názor kadaňského brankáře Martina Chlada: "Dalo se čekat, že v první třetině nás bude Dukla napadat, chtěli ten zápas co nejrychlěji rozhodnout. Domácí dali dva góly, pak se hra dost vyrovnala. My jsme začali konečně hrát a nepouštěli soupeře do takových protiútoků. Ve druhé třetině jsme snížili na rozdíl jediné branky a tak se v poslední třetině Dukla raději nikam nehnala a chtěla to odehrát v klidu. My jsme se do toho nutili, ale nakonec se nám vyrovnat nepodařilo, což je škoda, protože si myslím, že ten zápas byl dobrý z obou stran a kdybychom dali druhý gól a skončilo to 2:2, byl by to pro obě mužstva zasloužený výsledek.

Jako poslední si na nás našel čas kadaňský kapitán Miloš Kajer. Ten byl po zápase vyhlášen nejlepším hráčem soupeře, ale svoje ocenění by jistě za body z Jihlavy okamžitě vyměnil. "Dukle se určitě povedl nástup, dobře bruslili, my jsme byli první třetinu zaskočení a dostali jsme dva góly. Pak se hra trošku vyrovnala, měli jsme i chvilkama navrh, bohužel jsme neproměnili šance a poslední třetinu Jihlava už dohrála. V závěru nás rozhodčí možná trochu poškodili, nepustili nás do toho finiše, vyloučili nám dva hráče... Byla to škoda. Věřili jsme si a mohli jsme toho góla dát. Takhle nás může mrzet především to, že jsme nezvládli první třetinu - příště musíme začít hrát už od začátku."