Zápas Dukly proti Ústí bude ve znamení oslav 80. výročí nejvyšší hokejové soutěže u nás

27.12.2016 / Zdeněk Drla

Začátek nového roku 2017 bude ve znamení oslav. Dukla Jihlava slaví 60. výročí vzniku - to si připomíná v průběhu celé sezony, další součástí bude retro zápas s Českými Budějovicemi v sobotu 14. ledna. Ještě před tímto zápasem se Dukla Jihlava zapojí do oslav 80. narozenin nejvyšší hokejové soutěže u nás - Tipsport extraligy. Kulaté výročí si připomenou extraligové týmy a vybrané týmy WSM Ligy v období od 3. do 13. ledna 2017. V Jihlavě na Horáckém zimním stadionu si extraligové výročí připomeneme hned v prvním domácím duelu nového roku ve středu 4. ledna, kdy Dukla hostí Slovan Ústí nad Labem.

Oba aktéři prvního domácího zápasu v Jihlavě v novém roce 2017 - Dukla i Slovan - v nejvyšší hokejové soutěži působili. Dukla Jihlava je s 12 tituly nejúspěšnějším klubem historie, Ústí nad Labem okusilo extraligu v sezoně 2007/2008. Oba se tak připojí k oficiálním oslavám osmdesátin TELH.

Ve středu 4. ledna 2017 bude první třetina zápasu 38. kola WSM ligy sehrána v retro stylu - Dukla Jihlava oblékne své tradiční bavlněné bordó dresy, Slovan pak repliky historických modrých dresů.

O oslavách 80. výročí TELH čtěte na portálu hokej.cz

Zde můžete hlasovat i o nejlepších trenérech, gólmanových, obranných dvojicích i útočných trojicích historie. Dukla Jihlava zde má řadu zástupců: trenéry Jaroslava Pitnera, Stanislava Neveselého a Josefa Augustu, z nominovaných gólmanů jich řada působila v Dukle, hlasovat můžete pro obranné dvojice Jan Suchý a Ladislav Šmíd nebo Milan Chalupa a Jaroslav Benák. Útočné formace Dukly ve výběru reprezentují: Jan Klapáč, Jaroslav Holík, Jiří Holík - Petr Rosol, Vladimír Kameš, Petr Klíma a Libor Dolana, Jiří Kučera, Petr Vlk.


80 let: Milníky v historii hokejové soutěže

Autor: YouTube hokej.cz