Postup řadíme úplně nejvýše. Strašně si to užíváme, protože se to už nemusí zažít, shodují se zpovídaní hráči Dukly

23.04.2017 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla, hokej.cz

Bezprostředně po zápasu Jihlavy proti Karlovým Varům, ve kterém Dukla ubojovala potřebný postupový bod za porážku 2:3 v prodloužení, se o své dojmy podělili Jiří Říha, Jiří Dobrovolný a Petr Šidlík. Nyní přenáší redakce klubu další videoohlasy, před kameru si stoupl útočník Josef Skořepa, gólman Jakub Škarek a obránce Vlastimil Bilčík. Web českého hokeje hokej.cz pro změnu vyzpovídal útočníka Tomáše Čachotského. Hráči řadí postup do extraligy vysoko, oceňují skvělou partu a obrovský úspěch si užívají.
V neděli 23. dubna 2017 ve 21 hodin je naplánováno přivítání A-týmu Dukly Jihlava. Přijďte v tuto hodinu na Horácký zimní stadion čekat na příjezd autobusu s týmem ze zápasu proti Pardubicím. Více info zde.

První postupové střípky. Hráči Dukly Jihlava a trenér Petr Vlk hodnotí zápas proti Karlovým Varům

V probíhající sezoně měl smůlu na zranění. Měl zlomený nos, kvůli dalším zraněním v obličeji měl tři kratší či delší zápasové pauzy. Josef Skořepa se v play-off i v baráži pasoval z role střelce na vrchního nahrávače, když připravil spoluhráčům čtrnáct přesných nahrávek. První barážovou trefu si schoval na nejdůležitější okamžik – v desátém utkání rozhodl zápas v Českých Budějovicích. Už tehdy mohl být jeho gól postupový, jenže Jihlavě se ještě po výhře Energie v Pardubicích radovat nemohla. Na vyprodaném Horáckém zimním stadionu v elektrizující atmosféře to již vyšlo. „Byl to pro mě nejtěžší zápas baráže, protože jsem moc nevěděl, co čeho jdu. Snažil jsem se na postup vůbec nemyslet a povedlo se. Díky bohu, že nás zase podržel Míra Svoboda, ostatně jako vždycky, Jsme tam,“ hlásí sympatický útočník a vzápětí si zavtipkuje, že červenožlutým pomohla k postupu ex-benátecká trojiice. „S Pihicem a Kájou (Jiří Říha a David Kajínek – pozn. aut.) jsme si říkali, že jsme museli přijít my kluci z Benátek, aby Jihlava vůbec postoupila do extraligy. A konečně se nám to povedlo,“ směje se zkušený útočník a držitel několika prvenství v historii benáteckého hokeje. Na to o chvíli později reaguje rozesmátý Tomáš Čachotský. „Tohle je banda benáteckých blbců tady to,“ křičí v kabině.

Videoohlasy s Josefem Skořepou

Autor videa: Tomáš Lysý


Jakub Škarek odehrál v letošní baráži o extraligu sice jen dvě utkání, ale i on má obrovskou zásluhu na postupu Dukly zpět mezi extraligovou smetánku. Ve druhém kole vychytal výhru nad Pardubicemi 4:3 v prodloužení, poté se radoval se spoluhráči z pátého skalpu Motoru v této sezoně (2:1 na nájezdy). Načež odjel na mistrovství světa hráčů do 18 let. Česká republika ale vypadla už ve čtvrtfinále, když sice dokázala dorovnat proti Finsku velkou ztrátu z 1:5 na 5:5, ovšem pak prohrála v prodloužení. Mladičký gólman přijel na Horácký zimní stadion krátce po konečném hvizdu. „Sledoval jsem zápas na onlajnech. Bylo to psané pěkně, četlo se to hezky. Jako kdybych byl na stadionu. Podle onlajnu to vypadalo, že je to v pohodě a Dukla je v extralize,“ směje se „Kouba.“ Až tak v pohodě to ale nebylo, hlavně ve třetí třetině, kdy se Energie hnala za třemi body. Jeho gólmanský parťák Miroslav Svoboda však zavřel bránu na několik zámků. „Jsem strašně rád, že to kluci zvládli, protože tohle město si zaslouží hrát extraligu. Jsem na kluky pyšný a jsem rád, že mohu být součástí tohoto týmu,“ váží si úspěchu Jakub Škarek, který nevyloučil, že pokud na něj trenéři ukáží, bude v posledním utkání sezony proti Pardubicím chytat.

Videoohlasy s Jakubem Škarkem

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla



Dalším hráčem, který nemohl do utkání nastoupit, byl obránce Vlastimil Bilčík. Otřes mozku, jenž utrpěl při zápase sedmého barážového kola na ledě Karlových Varů, ho do zbytku baráže nepustil. Sledovat boj o rozhodující postupový bod z hlediště bylo pro jihlavského zadáka utrpením. „Strašné, strašné. Myslel jsem, že se z toho pos…, ale kluci to parádním výkonem zvládli. Musím před nimi smeknout, před všemi tady. Výborné,“ hlásí bek, kterého spoluhráči v kabině dva dny zpět sotva poznali. Shodil totiž pěstěný dlouhý plnovous. „No tak byla lehká sklizeň. Ale za měsíc ho mám zase zpátky, takže dobrý,“ směje se a poté se už jde oddat postupovým oslavám. „Tohle se už nemusí zažít, takže si to strašně užívám.“

Videoohlasy s Vlastimilem Bilčíkem

Autor videa: Tomáš Lysý


Zřejmě největší tlačenice na rozhovor vznikla u kapitána týmu Tomáše Čachotského. Naprosto pochopitelně. Právě on byl rozdílovým hráčem baráže, podával výborné výkony. Takový hráč možná loni v prolínací soutěži Dukle chyběl, jelikož si šel vyzkoušet extraligové angažmá při ročním hostování ve Zlíně. Před sezonou se vrátil, dovedl tým do baráže a uspěl. „Je to neuvěřitelné. Postoupit doma před plným stadionem,“ užívá si euforii a na okamžik se odmlčí. „Nevím, co na to říct. Teď si to každopádně užijeme. Byla to šichta. Malinko nám asi to, čeho můžeme dosáhnout, svazovalo ruce a nohy, šlo to znát. Ale zase jsme to zvládli, ubojovali, jako parta a jako celou sezonu. Klobouk dolů před týmem, fakt paráda,“ dodává vzápětí oblíbenec jihlavských fanoušků. Z jeho následující odpovědi je jasné, jakého úspěchu Dukla dosáhla. „Postup řadím úplně nejvýše. Pro nás není nic více. Čekáme na to dvanáct let a teď se nám to povedlo,“ raduje se Čagi v rozhovoru pro hokej.cz (spolu s ním je ve videoohlasech i obránce Jiří Říha, jehož vyzpovídala i redakce Dukly, viz odkaz na články výše).

Videoohlasy s Tomášem Čachotským a Jiřím Říhou

Autor videa: YouTube kanál hokej.cz


Postupová radost hráčů Dukly Jihlava

Autor videa: Tomáš Lysý


Sestřih 11. kola baráže 2017: HC Dukla Jihlava – HC Energie Karlovy Vary 2:3 pr.


Záznam oslav postupu Dukly Jihlava do extraligy


Fotovideo zachycující oslavy postupu Dukly Jihlava do extraligy

Autor videí: YouTube HZStv1