Byl to dobrý zápas pro nás pro oba, hodnotí Tomáš Kubalík zápas proti Plzni a svému bratrovi

02.10.2017 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

K zápasu Plzeň – Jihlava toho již bylo napsáno hodně. Například to, že chytali dva gólmanští parťáci z loňské postupové sezony Dukly - Jakub Škarek a Miroslav Svoboda. Druhou zajímavostí byl příběh bratrů Kubalíků, kteří poprvé v kariéře nastoupili v mistrovském utkání proti sobě. „S bráchou jsme si volali, jaké to bude proti sobě hrát. Začátek byl oboustranně křečovitý, ale pak jsme na to tolik nemysleli a ve třetí třetině si zápas užívali,“ hodnotí starší z bratrské dvojice, jihlavský forvard Tomáš Kubalík. Jeho bratr Dominik při výhře Plzně 2:1 v prodloužení dal první branku Indiánů a na rozhodující nahrál.
Foto: Milan Podpera, hcskoda.cz

Nebylo co zastírat. Pro oba hokejisty to byl specifický zápas. Mladší Dominik Kubalík v nedávném rozhovoru přiznal, že si se svým starším bratrem navzájem bezmezně věří a udělali by pro sebe první poslední. Bylo proto jasné, že Tomáš Kubalík probíral nabídky na angažmá se svým bratrem, načež se před dvěma týdny upsal Jihlavě. A oba dva začali vyhlížet první říjnový den, kdy Jihlava pojede do plzeňské Home Monitoring Arény. „Určitě to bylo hezké. Za Plzeň nastupuje bratr, kterého tady milují, hraje výborně a odvádí perfektní výkony. Jsem moc šťastný, že se mu daří. Je vidět, jakou má formu. Doufám, že mu to vydrží, tedy ne proti nám. Věří si a jen tak dál kvůli němu, protože si to zaslouží,“ nešetří slovy uznání na adresu dvaadvacetiletého Dominika, který je s deseti góly nejlepším střelcem Tipsport extraligy ledního hokeje. „Já se snažil hrát to, co umím. Máme bod, nějaké šance jsem měl, nedal jsem. Budu spokojený,“ dodává o pět let starší Tomáš.

Foto: Milan Podpera, hcskoda.cz

Na ledě se hokejoví sourozenci potkávali spíše až ze začátku třetí třetiny. V pozápasových rozhovorech se na dálku shodli, že zpočátku zápasu to bylo oboustranně takové všelijaké. „S bráchou jsme si volali, jaké to bude hrát proti sobě. Začátek byl z obou stran možná křečovitý. Myslím si, že pak jsme si zápas užili, vždycky jsme prohodili pár slov,“ vyjadřuje svoje pocity. Na ledě se potkali třeba osm minut před koncem třetí třetiny, kdy vytvořili dvojičku u buly. „Měli jsme pár společných střídání. Párkrát mě osekal, já párkrát osekal jeho. Byl to dobrý zápas pro nás pro oba.“

Utkání v základní hrací době skončilo spravedlivou dělbou bodů. Jihlava tak je prvním týmem, který si z horkého plzeňského ledu odvezl bod, na druhou stranu Indiáni si bod navíc vystřelili v prodloužení. U vítězného gólu domácích asistoval právě mladší Dominik. „Bod je skvělý, ale mohli jsme mít ještě jeden… Na konci utkání jsme hráli perfektně, měli jsme nějaké šance. Pojedeme domů s tím, že jsme tady odehráli dobrý zápas, odrazíme se od něj a budeme připraveni v úterý na trénink,“ hlásí Tomáš Kubalík s tím, že v pondělí mají hráči zasloužený odpočinek.

Videoohlasy s Tomášem Kubalíkem

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

SESTŘIH ZÁPASU: HC ŠKODA PLZEŇ – HC DUKLA JIHLAVA 2:1 pr.