Mezi důležité partnery klubu se zařadil také Spolek fanoušků HCD. Má za sebou první rok existence

15.01.2018 / Spolek fanoušků HCD

1.1.2017 vznikl Spolek fanoušků HC Dukla Jihlava, organizace seskupující fanoušky červenožlutých barev. Jeho cílem je co nejvíce podpořit Duklu, především finančně, morálně, ale i propagací a prezentací na veřejnosti. Finanční podpora přišla před sezonou 2017/2018. Spolek fanoušků má od nové extraligové sezony reklamu na hráčských dresech i na ledě Horáckého zimního stadionu, a zařadil se tak mezi důležité partnery Dukly. „Myšlenku Spolku fanoušků Dukly vítám. Jejich smysl, náplň a dosavadní činnost potvrzují snahu pomoci klubu. Spolupráce a vztahy jsou na vysoké a dobré úrovni. Svojí činností mohou v budoucnu výrazně pomoci Dukle. Za mne mohu prohlásit, že jsem připraven na další jednání, a připraven podpořit činnost Spolku fanoušků HC Dukla Jihlava,“ říká jednatel Dukly Bedřich Ščerban.

„Chceme být a také budeme Dukle dobrým a spolehlivým partnerem v širokém slova smyslu! Děláme dobrou věc a jsem si jistý, že s odstupem času naší činnost široká veřejnost ocení – za dva, tři roky budeme za naší pracovitost a trpělivost respektováni více než teď,“ domnívá se Rostislav Krutiš, předseda výboru Spolku fanoušků HC Dukla Jihlava. „Cíle a předsevzetí, které jsme si dali, bohatě naplňujeme. Snad největším cílem je naše majetková účast v Dukle – pevně věřím, že i tento cíl budeme nadále naplňovat,“ je spokojený a odhodlaný předseda výboru.

Spolek fanoušků HC Dukla Jihlava přijal za první rok existence 220 členů - přihlásit se můžete zde. Mezi nimi současní i bývalí hokejisté A-týmu. Krátce po postupu Dukly do extraligy vstoupil do Spolku obránce Jiří Říha (od nové sezony Mladá Boleslav), poté také Petr Šidlík, Josef Skořepa, Tomáš Čachotský, Richard Diviš a Filip Seman.

Mezi aktivity Spolku fanoušků HCD nepatří jen aktivní účast na domácích hokejových utkáních. Organizace pravidelně vypravuje výjezdy na venkovní zápasy Dukly, během postupové baráže 2017 se spolupodílela na předpremiéře dokumentu Třináct životů Dukly, v dubnu oslaví první rok svého zasazení lípa DUKLA v parku před Horáckým zimním stadionem. „Další akcí je Ples Dukly, který bude 16. února 2018 v restauraci Kozlovna. Pořádáme ho společně s HC Dukla Jihlava, Dukla Jihlava mládež, prostě za všechny celky Dukly. Všichni se mohou těšit na bohatý program, který aktuálně dolaďujeme a brzy zveřejníme,“ prozrazuje Rostislav Krutiš.

Logo Spolku fanoušků HC Dukla Jihlava se tkví na dresu Dukly přímo v klínu pod krkem. Foto: Tomáš Buksa