3:2
(1:2, 2:0, 0:0)

Trefy dvou obránců Dukle na body nestačily

01.11.2008 / Eva Streichsbierová

Berounští se sice dostali hned po třiadvaceti sekundách do vedení, Dukla však dokázala na jejich ledě do konce první třetiny skóre otočit zásluhou Rostislava Maleny a Tomáše Ficence. Vedení ale nedokázali jihlavští hokejisté navýšit, naopak domácí ve druhé třetině předvedli obrat na 3:2 a těsné vedení uhájili až do konce zápasu.
01.11.2008 17:00, 1. liga ČR - 19. kolo

Medvědi Beroun 1933

Altrichter - Gudas, Hořava, Malý, Martinec, Mazanec, Nedvěd, Vaněček - Besser, Eberle, Hlusička, Kica, Kubica, Křesťan, Kupec, Novotný, Pavel, Slížek, Šinágl, Vlček, Tvrzník
3

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Ficenc, Malena, Lukačovič, Staněk, Štrach, Kašpar - Říha, Bakus, Hodek - Rytnauer, Dolníček, Man - Suk, Hanzal, Bezděk
2
Branky a nahrávky: 1. Tvrzník (Šinágl, Pavel), 27. Slížek (Mazanec, Besser), 37. Slížek (Novotný, Besser) - 11. Malena (Ficenc, Hodek), 19. Ficenc (Hodek, Bakus). Rozhodčí: Jílek - Brejcha, Šmíd. Vyloučení: 7:7, navíc Gudas 5 + do konce utkání, Tvrzník (oba BER) 10 min. OT. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 33:37. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2.

Průběh utkání

Hůř snad jihlavští hokejisté na ledě Berouna ani začít nemohli. Už po 23 vteřinách prohrávali s domácími Medvědy 0:1. „Úvod nebyl z naší strany nejlepší, to je pravda, ale pak jsme dokázali výsledek otočit na 2:1,“ bránil se útočník Dukly Pavel Suk.

Oba góly zaznamenala Jihlava v první třetině v početní výhodě, a v obou případech se do statistik zapsal jako úspěšný střelec obránce. Nejprve vyrovnával na 1:1 Rostislav Malena a do vedení poslal Duklu v čase 18:09 Tomáš Ficenc.

„Pak jsme měli ještě spoustu dalších šancí. Během šesti střídání jsme třikrát nastřelil tyčku. Stačilo, aby aspoň jedna ta střela skočila gólem a mohlo být všechno jinak,“ povzdechl si jednadvacetiletý forvard.

Převahu si jihlavští hokejisté vytvořili především proto, že domácí Radko Gudas vyfasoval trest na pět minut plus do konce utkání za faul loktem. „Měli jsme jít v té době minimálně do dvougólového vedení, jenomže my ty šance zahodili,“ smutnil jednatel Dukly Bedřich Ščerban, který v Berouně vedl jihlavský tým jako hlavní kouč.

V úvodu druhé části aktivita hostů pokračovala, jenomže i nadále bez gólového efektu. Naopak Medvědi skórovali hned dvakrát a znovu se ujali vedení. „Hroznou smůlu jsme měli hlavně při tom třetím gólu. Našemu hráči se při střele zlomila hokejka a pak neměl čím odehrát puk do bezpečí,“ krčil rameny kouč.

V posledním dějství se Beroun soustředil na obranu a Dukla se proti němu nedokázala prosadit. Domů si tak vezla porážku 2:3. „Výsledek je špatný, ale obraz hry se radikálně zlepšil. Dvě třetiny jsme dominovali, kluci bojovali, soupeře jsme přestříleli a nezasloužili jsme si prohrát,“ byl přesvědčený Ščerban