1:2p
(1:0, 0:0, 0:1)

Dukla poprvé neuhájila domácí tvrz. Kladnu opět podlehla po prodloužení

26.02.2015 / Libor Kucza

Jihlavští hokejisté vlétli do utkání ve velkém stylu, odměnou jim bylo vedení po úvodním dějství. Do černého mířil Richard Diviš. Prostřední perioda branku nepřinesla, což ale neplatilo o prvních minutách třetiny následující, kdy vyrovnal Michal Dragoun. Další přesný zásah již k vidění nebyl, a tak duel dospěl do prodloužení, v němž zaúřadovali hosté. Svěřenci Petra Vlka tak prohráli těsně 1:2.
26.02.2015 17:30, 1. liga ČR - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Rittich - Mocek, Dobrovolný, Staněk, Kaláb, Štebih, Šidlík – Čachotský, Zeman, Diviš – Seman, Melenovský, Jergl – Harkabus, Zadražil, Prokš – Malec, Kuřítko, Matula
1

Rytíři Kladno

Lukáš – Klouček, Zeman, Kaberle, Gutwald, Kania, Růžička – Kindl, Stach, Hlaváč – Tenkrát, Lukáč, Redlich – Hořava, Pitule, Eberle – Dragoun, Horna, Strnad
2
Branky a nahrávky: 15. Diviš (Zeman, Kaláb) - Dragoun (Strnad, Horna), 63. Kania (Kaberle). Rozhodčí: Přikryl, Trombík – Štofa, Beneš. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 4410. Střely na branku: 26:36. Průběh utkání: 1:0, 1:2.

Průběh utkání

Veledůležitou honbu za třetím vavřínem zahájili lépe domácí, kteří působili aktivnějším dojmem. Hned ve druhé minutě měl solidní příležitost Aleš Jergl, ovšem z mezikruží neuspěl. Následně byli příchozí fanoušci svědky atraktivní podívané. Větších možností však bylo poskrovnu, jednu z nich měl hostující Jan Eberle, který ale z bezprostřední blízkosti kotouč skrze Ritticha neoprocedil. Snaha domácích byl oceněna v čase 14:21, kdy se poněkud atypickým přesilovkovým způsobem ujali vedení. Adam Zeman zachytil ve středním pásmu vysoký kotouč, s nímž se posléze vydal kupředu. V útočné třetině jej přenechal Richardu Divišovi, který zamířil přesně pod břevno hostující svatyně – 1:0. Rytíři se poté dostali více do hry, avšak navýšit vedení mohla Dukla. Těsně před sirénou ale Adam Zeman nezužitkoval nabídku z levé strany hrací plochy.

Hned v úvodu druhé části měli jihlavští hokejisté hned dvě početní výhody. Navázat na povedenou přesilovou hru v předešlé třetině se nepodařilo, Kladno se bez výraznějších starostí bránilo. V prostřední dvacetiminutovce byla k vidění celá řada nepřesností, na hole aktérů duelu se vkrádala nervozita. Zvednout faknoušky ze sedadel dokázal až samostný závěr, v němž se mohl nejprve do úniku dostat Adam Zeman. Pomezní sudí ale odpískal postavení mimo hru. Čtyři sekundy před sirénou měli Rytíři na holi vyrovnání, avšak Rittich fantastickým zásahem pomocí své hole odvrátil téměř jistou branku.

Třetí část byla již od samotného začátku jednoznačně v režii Kladna, které bylo velice aktivní. Ve 42. minutě se Michal Dragoun odpoutal od domácích zadáků a vyrazil do mezikruží. Z této kvalitní pozice poté trefil skulinu mezi přemísťujícím se Rittichem – 1:1. Rytíři měli i nadále více ze hry, což ale nedokázali potvrdit ani v následné přesilové hře. Utkání bylo stále více opatrné, tudíž dospělo až do prodloužení. Z nastaveného času uběhly necelé tři minuty, když s trochou štěstí od modré čáry překonal Ritticha Jakub Kania – 1:2. Středočeši tak po další z urputných bitev získali mečbol. Podaří se Dukle vrátit sérii zpět do Jihlavy?

Ohlasy trenérů

Jiří Čelanský (Rytíři Kladno): Série je vyrovnaná, už třetí utkání skončilo až v prodloužení, takže jsme rádi, že ten bod máme my. Ještě nás čekají jedno až dvě utkání, takže žádné velké řeči předtím. Už utkání u nás bylo opatrnější, i když padly góly. Souhlasím s Petrem, že ty zápasy jsou podobné jak vejce vejci. My jsme otočili nejen zápas, ale i sérii, poprvé v ní vedeme. Takže věřím, že na kluky to může mít pozitivní vliv.

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): Těžko se to hodnotí, všechna ta utkání byla stejná. Vlastně kromě jedné třetiny je to identické. Boj, boj, boj. Samozřejmě je to trošku o štěstí, dnes se to špatně od brány odrazilo nám. My jsme do série šli s pokorou. Že se to nyní obrátilo nic neřeší, v neděli nás čeká další zápas a já věřím tomu, že my všichni zmobilizujeme síly a sérii vrátíme do Jihlavy.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie