1:0p
(0:0, 0:0, 0:0 - 1:0)

Dukla odčarovala kouzlo Šimona Hrubce, porazila Třinec po prodloužení

08.12.2017 / Tomáš Lysý

S cílem opět bodovat a zároveň odčarovat kouzlo Šimona Hrubce vstoupili jihlavští hokejisté do zápasu s Třincem. Gólman hostí totiž v obou dosud odehraných vzájemných duelech ani jednou neinkasoval. Hráči Dukly nenašli recept ani dalších šedesát minut. Tři body mohl domácím vystřelit Filip Seman, který jel v poslední minutě ve vlastním oslabení sám na gólmana, ale neuspěl. To se povedlo v prodloužení až Lukáši Andělovi, který tak pro svůj celek získal bonusový bod. Dukla porazila Třinec 1:0 po prodloužení.
08.12.2017 17:30, Tipsport extraliga - 29. kolo

HC Dukla Jihlava

Volden – de la Rose, Suchánek, Stříteský, Šidlík, Kajínek, Ulrych, Zdráhal – Rys, Skořepa, Jiránek – Čachotský, Zeman, Dostálek – Žálčík, Hlinka, Anděl – Seman, Hubáček, Diviš
1

HC Oceláři Třinec

Hrubec – Doudera, Krajíček, Linhart, Musil, Adámek, Kovář, Jank – Růžička, Marcinko, Rákos – Cienciala, Mikulík, Dravecký – Petružálek, Polanský, Adamský – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski
0
Branky a nahrávky: 62. Anděl. Rozhodčí: Hejduk, Pešina – Jindra, Rampír. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4017. Střely na branku: 24:30. Průběh utkání: 1:0.

Průběh utkání

Začátek zápasu patřil Ocelářům. Ti měli již po 32 vteřinách hry slibnou příležitost v podobě úniku dva na jednoho, nicméně Mikulík v těsné blízkosti Voldena již nedokázal lépe zakončit. Jihlavští hokejisté následně přestáli oslabení, nicméně aktivita hostí neutichla. V osmé minutě se mohli dostat do vedení, avšak Ondřej Kovařčík velkou šanci v podobě trestného střílení neproměnil, Lars Volden si pokus mezi betony pohlídal. Dukla poté srovnala krok a také měla šanci, jenže Jiránkův rychlý pokus dokázal hokejkou srazit útočník Marcinkou. Ke gólu měl blízko i Zeman, leč ani on zblízka nepřekonal gólmana Hrubce, který v předešlých dvou utkáních proti Jihlavě neinkasoval. Když na konci třetiny zachránil nepřesnou jihlavskou rozehrávku její gólman, šlo se do kabin bez branek.

Odčarování Hrubcovy nuly nezařídil znovu ani Adam Zeman. Skákavý kotouč dopadl přímo před branku na útočníkovu hůl, jenž neposedný kus černé gumy trefit nedokázal. Osmadvacátá minuta přinesla dvě velké šance. Nejprve na straně Třince, kdy se Chmielewski s Ondřejem Kovařčíkem dostali do slibné příležitosti. Ta využita nebyla, druhému jmenovanému sjel puk z hole. Což byla voda na mlýn pro domácí a jejich kontr v podání tří proti dvěma, kdy Diviš trefil z kruhů hruď třineckého muže v masce. Oba týmy v dalším průběhu prostředního dějství nevyužily po jedné přesilovce a na gól tak diváci stále čekali.

Zkraje třetího dějství se na levém kruhu zjevil osamocený Anděl, proti jehož ráně zápěstím zasáhl Hrubec a načal tak proti Jihlavě svojí třetí bezgólovou třetinu. Domácí mohl poslat do vedení Skořepa, jenže jeho šikovná přesilovková tyč mířila vedle. Čím dál více bylo jasné, že kdo dá první branku, bude blízko třem bodům. Rozhodnutí měl na holi domácí Žálčík. Jihlavský střelec z předešlého utkání však po hezké „zpozabrankové“ výzvě spoluhráče mířil z kruhů nad horní tyč.

Poslední dvě minuty základní hrací doby byly pro domácí celek hodně krušné, Třinec totiž hrál přesilovku. V ní ale mohla rozhodnout Jihlava. Doudera na modré upadl, čehož využil Seman. Jihlavský útočník jel sám na Hrubce, mířil do horní části svatyně, kde ale muž v třinecké masce byl připraven. Sluší se dodat, že v předešlém domácím utkání vychytal jihlavský gólman Lars Volden čisté konto a druhou nulu doma v řadě mu mohl vzít Daniel Rákos. Pět vteřin před koncem třetiny mířil z kruhů na branku, nicméně Hubáček opět ukázal svojí obětavost a puk zblokoval vlastním tělem.

Dukla na začátku prodloužení ukořistila touš a jala se rozhodnout zápas. Zeman z pravého kruhu minul branku a Jiránek zakončil svojí akci do boční sítě. Při protiútoku Ocelářů dvou na jednoho jihlavského hráče se rychle vrátil Lukáš Anděl, vypíchl kotouč a po 181 minutách a 10 vteřinách ukončil Hrubcovu jihlavskou neprůstřelnost. Obrana Ocelářů se proti útočníkovi Dukly rozestoupila a ten toho využil střelou do pravé šibenice - 1:0 po prodloužení. Jihlavští hokejisté tak poprvé v sezoně bodovali čtyřikrát po sobě.

Ohlasy trenérů

Marek Zadina (HC Oceláři Třinec): První třetinu jsme hráli dobrý hokej, vytvářeli jsme si šance, měli jsme dobrý pohyb v útočné třetině. Věděli jsme, že zápas v Jihlavě bude moc těžký, půjde o urputný boj. Hráči Dukly jsou silní v osobních soubojích a že se budeme těžko prosazovat v útočné třetině, což se nám potvrdilo. Nevstřelili jsme gól a bez něj se vyhrát nedá. Hráči odmakali zápas výborně, pracovali, ale momentálně nejsme moc efektivní v koncovce. Nepadají nám góly a na to se budeme muset zaměřit. V prodloužení jsme udělali chybu, když jsme se rozjeli od hráče soupeře, který jel do brány.

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): Soupeř měl v první části první třetiny výborný pohyb a vytvořil si příležitosti. Pak se to trošku vyrovnalo. Celý zápas byl urputný, přesto jsme si nějaké šance také vytvořili, ale neproměnili jsme je. V závěru jsme se dostali do problémů, před koncem jsme udělali špatné střídání s následným faulem a hráli poslední dvě minuty v oslabení. Soupeř sehrál přesilovou hru velice dobře, ale my jsme do ní dali obětavost. Paradoxně jsme v oslabení ujeli do samostatného nájezdu a mohli jsme vsítit branku, ale bohužel. V prodloužení naopak přišlo špatné střídání soupeře a to už jsme proměnili. Jsme spokojení s body a hokejistům děkujeme. Hráli velice dobře proti takhle zkušeném mančaftu, jako je Třinec, a body proti němu jsou výborné.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie