7:4
(2:2, 5:0, 0:2)

Špatná druhá třetina stála Duklu naději na první body v sezoně

21.09.2024 / Daniel Lhotský

Dukla chtěla po porážce v úvodním kole vybojovat první body na ledě Slavie Praha. Během první třetiny díky brankám Strejčka s Havránkem dokázala dvakrát vyrovnat, poté ovšem přišla třetina hrůzy, kdy se Dukla nechala příliš často vylučovat a hned třikrát inkasovala v oslabení. V samotném závěru zápasu ještě Jihlava dokázala po brankách Vrhela a Cachnína snížit, náskok Slavie byl ovšem příliš vysoký. Jihlava tak ani ve druhém kole nebodovala, v Praze prohrála 4:7
21.09.2024 15:00, Maxa liga - 3. kolo

HC Slavia Praha

Hölsä – Veber, Gaspar, Holý (C), Hrdinka, Kočí, Stejskal – Strnad, Přikryl, M. Beran (A) – Novák (A), Šťovíček, Zvagulis – Průžek, Slavík, Slavíček – Smola, Polák, Havrda
7

HC Dukla Jihlava

Zhukov – Bilčík (A), Strejček, Ozols, Jansons, Dundáček, Mareš, Vovsík – Čachotský (C), Kulda, Cachnín – Půček, Vrhel, Štefančík – Harkabus (A), Menšík, Havránek – Jungwirth, Toman, Pořízek
4
Branky a nahrávky: 7. Šťovíček (Zvagulis, Novák), 11. Havrda (Holý, Hrdinka), 25. M. Beran (Přikryl, Gaspar), 29. Novák (Šťovíček, Zvagulis), 36. Novák (Kočí, Šťovíček), 39. Šťovíček (Holý, Přikryl), 40. M. Beran (Přikryl) – 8. Strejček (Cachnín, Čachotský), 12. Havránek (Čachotský, Toman), 52. Vrhel (Cachnín, Kulda), 56. Cachnín (Havránek, Harkabus). Rozhodčí: Hucl, Valenta - Beneš, Malý. Vyloučení: 7:4, navíc Mareš (JIH) 5 + do konce utkání. Využití: 3:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 1312. Střely na branku: 31:27. Zblokované střely: 10:13. Vhazování: 25:30. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 7:2, 7:4.

Průběh utkání

První třetina utkání nabídla poměrně vyrovnanou hru, ani jeden z týmů si nedokázal vytvořit souvislý tlak. Přesto byla gólově velmi bohatá. V 7. minutě si domácí Martin Šťovíček počkal na přihrávku zpoza branky a z minimální vzdálenosti dorazil puk u tyčky až za Zhukova. Dukla ovšem dokázala velice rychle zareagovat. O necelou minutu později ujeli do přečíslení Jan Strejček s Richardem Cachnínem, Strejček ve vysoké rychlosti dokázal dorazit dlouhou přihrávku až za záda domácího brankáře.

V 11. minutě si domácí vzali vedení zpět. Dukla si nepohlídala protiútok a vystavila se tak do přečíslení 3 na 1, Maxim Havrda místo přihrávky před brankou překvapil Zhukova střelou do vzdálenějšího rohu branky. Slavii ovšem znovu nevydrželo vedení ani minutu. V přesilové hře Tomáš Havránek po vyhraném buly svezl puk do prostoru mezi kruhy a našel volné místo ke střele, domácí brankář Hölsä měl zcela zakrytý výhled.

Hned v úvodu druhé třetiny se musela Dukla vyrovnávat s velkou komplikací, když byl Lukáš Mareš vyloučen na pět minut a do konce utkání. Slavia z ní dokázala využít jednu branku. Ve 25. minutě si Matěj Beran počkal na odražený puk a na brankovišti dokázal dorazit puk za brankovou čáru. O čtyři minuty později domácí odskočili Jihlavě na dvoubrankový rozdíl, když Martin Novák dostal přesnou přihrávku zpoza branky a překonal Zhukova dorážkou pod horní tyč.

Posledních pět minut druhé třetiny Dukle vůbec nevyšlo, hned třikrát inkasovala, z toho dvakrát během oslabení. Nejprve poslal do tříbrankového vedení Slavii Martin Novák, když dorážel Kočího střelu z kruhu. Dvě minuty před koncem poté Dukla inkasovala ve dvojnásobné přesilovce, po kombinaci Martin Šťovíček skóroval z vrcholu kruhu. Špatnou druhou třetinu Dukly završil Matěj Beran, který znovu v prostoru těsně u branky našel volné místo u vzdálenější tyčky.

Ve třetí třetině se utkání spíše jen dohrávalo. Dukla ovšem v samotném závěru utkání dokázala ještě promlouvat do skóre. V 52. minutě během přesilové hry Richard Cachnín projel kolem dvou hráčů domácích a připravil tak ideální pozici na dorážku u tyčky pro Stanislava Vrhela. O čtyři minuty později Dukla opět ukrojila z náskoku Slavie, Tomáš Havránek znovu v přesilové hře nevymýšlel nic složitého, vypálil k levé tyči a Richard Cachnín jemnou tečí překonal Hölsu. Více už se v utkání i přes zvýšený tlak Jihlavy v závěru nestalo a Dukla tak odjížděla z Prahy s porážkou 4:7.

Ohlasy trenérů

Aleš Totter (HC Slavia Praha): Zápas provázela výborná atmosféra. Dorazilo asi i hodně fanoušků fotbalu. První třetina byla reklamou na tuto ligu, protože oba týmy chtěly hrát a bylo to nahoru dolů. My jsme nedokázali podržet vedení a pokaždé jsme rychle inkasovali. Byli jsme nedisciplinovaní. Ve druhé třetině rozhodla dlouhá přesilovka. Zvládli jsme vstřelit gól a uskočili jsme. Dostalo se nám toho momentu a pomohla i vyloučení soupeře. Povedlo se nám dát branky ve správný čas. Ve třetí třetině jsme opět byli nedisciplinovaní. Část zápasu to však byla ta sešívaná hrdost a nějaké to DNA. Jsem rád, že jsme všichni zareagovali na tu předešlou prohru a můžeme jít s dobrým pocitem domů. Zítra začínáme zase pracovat a v pondělí nás čeká další těžký soupeř. Ta soutěž je vyrovnaná a každého bodu si musí ten tým vážit. Člověk musí být neustále pokorný a věřím, že tým neustoupí z té cesty, která je tu nastolena.

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): V první třetině byla Slavia možná aktivnější. Dokázali se udržet na puku a my jsme měli problém se na něj vůbec dostat. Dostali jsme dva góly po našich chybách, ale pokaždé jsme ještě zvládli zareagovat. Samozřejmě zápas rozhodla druhá třetina, kdy za stavu 2:2 jsme tam měli dorážky do prázdné brány, ale vždycky nám to skočilo a nebyli jsme schopní jít do vedení. V pětiminutovém oslabení se nám to úplně zhroutilo. Jeden gól jsme dostali v něm, a pak přišla další. Chtěli jsme do třetí třetiny jít s tím, že se pokusíme předvést co nejlepší výkon. Tu třetinu jsme sice vyhráli, ale byla to už spíše příprava na pondělí. Slavia už možná ani nehrála v takovém tempu. Můžeme jí za dnešek jedině pogratulovat a sami nemůžeme být spokojeni.



×
Dnes v 17:00 | Junioři
HC ZUBR Přerov
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Dorost
HC Dynamo Pardubice
HC Dukla Jihlava