0:2
(0:1, 0:0, 0:1)

Třetí výhra v řadě, poprvé bez obdržené branky. Dukla veze tři body z Prostějova

před 2 dny

Jihlavští hokejisté se proti Prostějovu s několika bývalými hráči Dukly ujali vedení ve 12. minutě po parádním zakončení Tomáše Havránka. Těsný náskok se červenožlutým podařilo navýšit šest minut před koncem, kdy své spoluhráče uklidnil Edgars Kulda trefou na konečných 2:0. Závěr zápasu již Dukla zvládla bez problémů. Uhájila tak nejen první čisté konto v sezoně, které vychytal brankář Adam Beran, ale zapsala také třetí výhru v řadě, čímž se posunula na 6. místo v tabulce.
16.10.2024 18:00, Maxa liga - 12. kolo

LHK Jestřábi Prostějov

Kavan – Pilař, Kowalczyk, Poledna, Zdráhal, Šidlík (C), Krejčí, Svoboda – Karabáček, Honejsek, Jiránek (A) – Veselý, Illéš, Korčák – Babka (A), Kučera, Slanina – Maruna, Skuhrovec, M. Tomeček – Přibyl
0

HC Dukla Jihlava

Beran – Ozols, Dundáček, Strejček, Bilčík (A), Jansons, Mareš, Vovsík – Cachnín, Toman, Čachotský (C) – Štefančík, Kulda, Harkabus (A) – Jungwirth, Menšík, Havránek – Chvátal, Pořízek, Vrhel
2
Branky a nahrávky: 12. Havránek (Dundáček, Jungwirth), 54. Kulda (Štefančík, Harkabus) Rozhodčí: Petružálek, Čáp – Pěkný, Frais. Vyloučení: 2:1. Bez využití. Diváci: 650. Střely na branku: 28:27. Zblokované střely: 8:6. Vhazování: 27:40. Průběh utkání: 0:2.

Průběh utkání

Dukla vstoupila do zápasu na ledě Prostějova velmi dobře a už v první minutě mohla jít do vedení, Kulda však v samostatném úniku na Kavana nevyzrál. Postupem času převzali sice iniciativu domácí, ovšem ve 12. minutě se vedení ujali hosté. Dundáček na obranné modré získal puk, který poslal do středního pásma. Domácí obránce Pilař se ke kotouči nedostal, naopak těsně před jeho holí mu jej vypíchl Tomáš Havránek a svůj nájezd na Kavana zakončil ránou nad jeho vyrážečku do vinglu. Oba dva celky poté ještě měly střelecké pozice, žádný pokus však nebyl vyloženě gólový a do kabin se šlo za stavu 0:1.

Hned na začátku druhé třetiny byl vyloučen Dundáček, ale Prostějovští sehráli přesilovku špatně, což vystihovalo jejich aktuální formu. Již v rovnovážném počtu hráčů naopak mohla zvýšit vedení Jihlava, Kulda naservíroval puk na Harkabuse, kterého výtečně vychytal brankář Jestřábů. V polovině zápasu si početní výhodu vyzkoušela také Dukla za podrážení někdejšího jihlavského beka Šidlíka, ani ona však nedokázala přesilovku zužitkovat. Na konci třetiny se v šanci vyskytl Cachnín, který se uvolnil přes obránce, ovšem střelou nad beton Kavana nezvýšil vedení svého týmu.

Jednu z největších šancí na srovnání měli domácí ve 45. minutě, kdy Karabáček obdržel přihrávku na pravý kruh. Na bývalého spoluhráče z Dukly Berana si však nepřišel, jihlavského brankáře zachránila tyčka. Hosté hráli velmi chytře s pozorným bráněním a vyjma této šance se Jestřábi do příležitostí na vyrovnání prakticky nedostávali. Udeřilo proto na druhé straně. Edgars Kulda zapsal po trefě do prázdné klece do porubské sítě druhou branku v novém působišti, když zužitkoval Štefančíkův pas a bekhendem zakončil milimetrově přesně. Jihlavě navíc pomohlo, že necelé tři minuty před koncem byl vyloučen domácí útočník Maruna, proto červenožlutí bez problémů uhájili náskok a vezou z Prostějova tři body za výhru 2:0, naopak Jestřábi se nadále krčí na předposlední pozici v tabulce.

Ohlasy trenérů

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Jsme za to samozřejmě rádi, že jsme zvládli třetí zápas v řadě. Jeli jsme na led Prostějova, který byť má slušný tým a vždy hraje nepříjemný hokej, tak se mu zatím výsledkově ani herně nedaří. Jeli jsme s respektem, jelikož tyto zápasy jsou vždy ošemetné. Týmu se nedaří, jednou to přijít musí a na někom se musí chytit, to jsme hlavně nechtěli být my. Do zápasu jsme vstoupili velice dobře, dostali jsme se do samostatného úniku, který jsme ale nedokázali proměnit. Potom jsme se dostali do vedení a první dvě třetiny jsme v zápase byli určitě lepší. Bohužel naše taková bolest v posledních zápasech je, že i když jsme lepší, tak to nedokážeme přetavit v góly a vytvořit si náskok, aby nás případná chyba vzadu tolik nebolela. Do třetí třetiny vstoupil lépe Prostějov, už neměli co ztratit a začali do nás chodit. Měli jsme s tím velké problémy, ale jakýkoliv problém vzadu dokázal vyřešil Adam Beran, který předvedl parádní výkon. Potom se nám povedlo odskočit na 2:0 a zápas se znovu přetočil na naši stranu, i herně, protože u soupeře šly hlavy dolů, a ten zápas jsme dotáhli. Klukům patří za zápasy díky, protože zápas odmakali. Zápas jsme zaslouženě vyhráli, i když mohl být daleko klidnější, kdybychom dokázali proměnit více šancí.


×
Dnes v 15:00 | Junioři
Mountfield HK
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 18:00 | Dorost
HC Dukla Jihlava
HC Oceláři Třinec