Lidi nás ženou dopředu. Jsme rádi, že přišli v takovém počtu a urvali jsme tři body, říká David Kajínek

02.04.2018 / Tomáš Lysý

Dukla ukázala, že hodně rychle hodila za hlavu nevydařenou koncovku z minulého barážového utkání v Karlových Varech. Také proti Litvínovu vedla ve třetí třetině 2:0, ovšem tentokrát se žádné drama nekonalo. Jihlavští hokejisté navýšili své vedení na 3:0 a po snížení Litvínova se červenožlutí prosadili do prázdné branky. Podruhé v sezoně tak doma proti Vervě vyhráli 4:1. „Věřili jsme si. Bylo by blbé, kdybychom dva zápasy po sobě ztratili vedení 2:0, takže super,“ hlásí útočník David Kajínek, který v utkání vsítil hodně důležitý a uklidňující druhý gól Dukly.

V úvodu zápasu byla Jihlava možná malinko aktivnější, nicméně gólovou šanci si ani jeden z týmů nevypracoval. Nikdo nechtěl udělat chybu, bylo znát, že první gól jednomu týmu hodně pomůže a druhý srazí. První branka tak přišla až na začátku sedmnácté minuty. Litvínov nezahrál přesilovou hru vůbec dobře, v oslabení ujel Tomáš Jiránek a poslal Duklu do vedení, jenž domácí po celý zbytek zápasu nepustili. „Litvínov to trošku srazilo. Měli výhodu, my jsme jim v ní frnkli, a dali jsme gól. To nás docela nakoplo. Navíc jsme měli výhodu domácího prostředí,“ uvědomuje si David Kajínek, co podpora fanoušků pro tým znamená. Do ochozů Horáckého zimního stadionu přišlo 6163 diváků, nejvyšší návštěva letošní baráže a třetí nejvyšší návštěva na jihlavském hokejovém stánku v této sezoně. „Lidi nás ženou dopředu. Jsme rádi, že přišli v takovém počtu, a urvali jsme tři důležité body.“

Plný bodový zisk velkou měrou pojistil právě David Kajínek, který ve svém 102. zápase za Duklu vstřelil sedmou branku. Zkraje třetí třetiny přesnou ránou od modré využil přesilovou hru pět na čtyři. „Vyplavalo to na mě. Zemič (Adam Zeman – pozn. aut.) na sebe natáhl hráče, posunul puk nahoru, a já jsem ho tam poslal,“ popisuje svojí ránu, na kterou gólman Petrásek i přes clonění Radka Hubáčka neviděl. Ale jestliže po předešlém zápasu platilo, že smutek jen do půlnoci, tak nyní je to stejné. Radost jen do půlnoci velikonoční neděle a pak již plná koncentrace na další zápas. Vždyť ten přijde již v úterý na litvínovském ledě. „Ještě nás čeká spousta těžkých zápasů. Musíme bodovat hlavně doma a vozit body i z venku,“ ví moc dobře „Kája.“

Videoohlasy s Davidem Kajínkem

Za nápravu předešlého zápasu v Karlových Varech byl samozřejmě rád i Tomáš Jiránek. „Od začátku se zápas vyvíjel dobře a jsme rádi, že jsme k tomu po pokaženém zápasu ve Varech přistoupili takhle a urvali tři body,“ povídá autor důležitého prvního gólu, který Dukle hodně pomohl. „Skákal jsem zrovna na led. Viděl jsem, jak Suchoš (Jakub Suchánek – pozn. aut.) vyhazuje puk, tak jsem tam šel trošku napřed. Dobře se to ke mně odrazilo. Podíval jsem se, kde stojí gólman, a dal jsem to do forhendu,“ popisuje svůj přesný zásah na 1:0 při vlastním oslabení.

Nejen tento gól Dukle pomohl. Na ledě byla určitě znát přítomnost Tomáše Čachotského, který v minulém utkání na ledě Karlových Varů nuceně absentoval. „Čagy je určitě jeden z našich nejlepších hráčů. Je to opora, i v šatně, a pomáhá nám, když tam je,“ domnívá se „Jiras“ a podobně jako David Kajínek má slova chvály také na gólmana Josefa Kořenáře. „Chytá fantasticiy, drží nás. Vážíme si ho a musíme mu pomáhat, aby nedostával branky. Třeba ta litvínovská byla hodně zbytečná,“ uvědomuje si Tomáš Jiránek, že i přes výhru 4:1 je stále na čem pracovat.

Videoohlasy s Tomášem Jiránkem

Trenéři: František Zeman (HC Dukla Jihlava) a Radim Skuhrovec (HC Verva Litvínov)

Autoři videí: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – HC Verva Litvínov 4:1

Autor videa: HZStv1