Příprava nebyla jednoduchá, ale odmakali jsme jí, shodují se junioři Tomáš Vala a Tomáš Pigl

06.07.2018 / Tomáš Lysý

První fáze přípravy na novou sezonu je u konce. Junioři polykali tvrdé dávky pod vedením trenérů Karla Nekvasila, Richarda Adama a poté také do Dukly se navrátivšího Viktora Ujčíka. A bude to třeba, nejstarší mládežnická kategorie Jihlavy by se ráda po roční odmlce znovu dostala do play-off. Co během letního drilu získáš, v sezoně jako když najdeš. „Bylo to náročné. V průběhu letní přípravy se nám vyměnili trenéři, ale myslím, že nám příprava dost dala,“ hlásí Tomáš Pigl a na jeho slova navazuje i Tomáš Vala (na snímku). „Nebyla jednoduchá, ale odmakali jsme to a zvládli jí dobře,“ říká starší ze zpovídaných útočníků juniorského týmu.

Jak již bylo řečeno v předešlých článcích o přípravě juniorů, během jejich přípravy se vystřídali trenéři. To byla pro mladé naděje Dukly asi ta největší změna, jak se oba Tomášové shodli. A jak vůbec letní dril probíhal? „Většinou byl hodně v posilovnách. Měli jsme ranní tréninky, takže při nich to bylo hodně o posilovně. Chodili jsme do tělocvičny a většinou v pátek bylo nějaké běhání. Poslední dva týdny jsme chodili i na led,“ zavzpomíná Tomáš Pigl, jenž v uplynulé sezoně nastupoval za starší dorost a ve 42 zápasech posbíral 17 bodů. O rok starší forvard Tomáš Vala, jenž byl během ročníku 2017/2018 jedním z tahounů tohoto týmu (26 zápasů, 32 bodů) a úspěšně si vedl i v juniorce (18 zápasů, 16 bodů), upřesňuje, co ho na přípravě nejvíce bavilo: „Beachvolejbal byl nejlepší. Ale jinak asi spíše ta posilovna, protože běhy nikoho moc nebaví.“

Tomáš Vala během posledního dne letní přípravy při turnaji v beachvolejbalu. V týmu spolu s Karlem Nekvasilem a Viktorem Ujčíkem skončil na druhém místě. Foto: Zdeněk Drla.

Zakončení přípravy obstaral turnaj v plážovém volejbalu a oba hokejisté hráli v týmech, které se umístily na pomyslných stupních vítězů. Nejlépe dopadlo trio Pigl-Krajíček-Křišta, kteří nakonec zvítězili. „Vyhráli jsme čtyři zápasy (z pěti – pozn. aut.). Na vzájemné zápasy bychom měli být první, takže doufáme, že to trenéři nijak nezmění,“ hlásil Tomáš Pigl bezprostředně po konci turnaje. A tak se i stalo, jelikož při bodové rovnosti rozhodl lepší vzájemný zápas. V něm vítězové porazili trojici Nekvasil-Ujčík-Vala. „Byli jsme čtyři kluci a stříhali jsme si, kdo s trenéry bude hrát. Prohrál jsem, tak jsem musel jít hrát s nimi. Ale dopadlo to dobře, protože si myslím, že jsme využili všech silných stránek,“ sděluje se smíchem Tomáš Vala, jak se dostal do týmu k trenérskému duu. Věřme, že podobné úsměvy budou juniorský tým provázet i celou sezonu!

Vítězný tým turnaje v plážovém volejbalu. Zleva Tomáš Pigl, Filip Křišta a Jakub Krajíček. O jejich prvenství rozhodl lépe zvládnutý vzájemný zápas. Foto: Zdeněk Drla.

Fotogalerie: Junioři zakončili přípravu turnajem v plážovém volejbalu

Útočníci Tomáš Pigl a Tomáš Vala o první části letní přípravy juniorů

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Čtěte také:

PŘÍPRAVU OBOU JUNIOREK HODNOTÍM POZITIVNĚ. JSOU TU HRÁČI, CO CHTĚJÍ PRACOVAT, ŘÍKÁ KAREL NEKVASIL

EXTRALIGA JUNIORŮ ZNÁ ROZLOSOVÁNÍ. MLADÍCI DUKLY BUDOU HRÁT V MEZINÁRODNÍ SKUPINĚ

Český hokej – DHL extraliga juniorů