Základ týmu je vybudován, tvrdí Ivan Padělek

10.05.2005 / Eva Streichsbierová

Dukla Jihlava pokračuje v přípravě na novou prvoligovou sezónu. Trenérské duo Milan Chalupa, Aleš Polcar postupně skládá základní kostru týmu. Na Vysočinu se v uplynulých den vrátili obránce Pavel Staněk a útočník Vladimír Říha, na prodloužení smlouvy se vedení klubu dohodlo s útočníkem Ladislavem Rytnauerem a zůstat by měl i obránce Rostislav Malena.

Naopak z hráčů, kteří měli platné smlouvy, už Duklu opustili obránce Petr Punčochář (odchod do Litvínova pozn. redakce) a nejproduktivnější jihlavský hráč uplynulé sezóny Aleš Padělek (odchod do Plzně pozn. redakce). Zájem extraligových týmů se dá očekávat také o služby několika dalších jihlavských hokejistů, především pak o Tomáše Čachotského a Oldřicha Bakuse. „Oba jsou pod smlouvou a žádnou nabídku zatím nedostali. Samozřejmě pokud by se nějaká objevila, tak jim bránit nebudu. Bylo by přece nesmyslné hrát s někým kdo tady být nechce. V tuhle chvíli ale zůstávají v Jihlavě,“ tvrdí jednatel klubu Ivan Padělek. Ten je zatím s budováním kádru spokojený. „Podle mě máme v tuhle chvíli pět kvalitních obránců a několik velmi dobrých útočníků, kteří by měli tvořit základ velice slušného týmu. Ať už je to Rytnauer, Říha, Altrichter nebo právě Tomáš Čachotský. A je jich mnohem víc.“

Dukla Jihlava ale pochopitelně není jenom A-tým, velký důraz klade vedení klubu také na juniorku a dorost. I proto se snaží v Jihlavě udržet útočníka Tomáše Dolanu. Dvacetiletý hokejista byl loni tahounem týmu a stal se nejproduktivnějším hráče celé juniorské extraligy. „Chceme aby tady Tomáš hrál, určitě dostane prostor i v áčku. Zatím ale nemůžu říct nic konkrétního, pořád jednáme,“ říká Ivan Padělek.




×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice B
HC Dukla Jihlava