Je to příjemné zpestření, říká o startu na hokejbalovém turnaji Jaroslav Suchan

15.06.2005 / Eva Streichsbierová

V Jihlavě proběhl o víkendu pátý ročník hokejbalového turnaje Orion cup. Jeho kvalita se rok od roku zvyšuje, a to především díky velkému počtu profesionálních hokejistů, kteří v jednotlivých týmech nastupují. Ani letošní rok nebyl výjimkou, ve vítězném týmu Rybníkářů patřil tradičně k nejlepším hráčům hokejový brankář Dukly Jihlava Jaroslav Suchan.

Přestože šlo pouze o charitativní turnaj, výhra v něm byla stejně cenná jako v kterékoliv jiné soutěži. Letos se Orion cupu zúčastnilo celkem deset mužstev. Diváci mohli při zápasech vidět například Marka Posmyka, Daniela Zápotočného, Jiřího Dobrovolného, Aleše Padělka, Miroslava Třetinu či Jaroslava Suchana. Výtěžek Orion cupu 2005 byl věnován mateřské škole se speciálními třídami na Demlově ulici v Jihlavě.

Prvenství si nakonec z turnaje odnášeli už popáté za sebou Rybníkáři. „Každý rok je tady víc a víc kvalitních hráčů, ať už z řad hokejbalistů, hokejistů, nebo třeba florbalistů. Týmy jsou hodně silné. Letos musely o vítězích mockrát rozhodovat až samostatné nájezdy. Je to prostě hodně vyrovnaný turnaj a rozhoduje v něm stejně jako všude jinde i štěstí,“ je přesvědčen brankář vítězného týmu Jaroslav Suchan.
Pětadvacetiletý gólman Dukly Jihlava je tradičním účastníkem Orion cupu. Zatím nechyběl na žádném z pěti ročníků, pouze loni vyměnil brankářský post za trenérský. „Loni jsem se nějak nedomluvil s vedením. Bál jsem se, že bych se mohl zranit a tak jsem ten turnaj pouze odkoučoval.“
Letos už mu hokejová Dukla Jihlava ve startu nebránila. „Dohodl jsem se s trenéry a zašel jsem osobně i za panem Padělkem (pozn.red. jednatel Dukly Jihlava). Řekl, že to není problém. V tomhle turnaji jde o dobrou věc a já jsem moc rád, že jsem tady mohl hrát,“ říká Jaroslav Suchan.

Pro gólmana Dukly Jihlava je účast na hokejbalovém turnaji pokaždé příjemným doplňkem přípravy na novou hokejovou sezónu. I ostatní kluci to berou jako zpestření, navíc zápasy se hrají v pěti proti pěti, takže to je hokeji opravdu velmi podobné.“
Oslavu pátého vítězství prý Jaroslav Suchan příliš nepřeháněl, hned v pondělí se totiž musel hlásit na dalším hokejovém tréninku. Letos probíhá příprava Dukly pod vedením dvojice Milan Chalupa, Aleš Polcar. „Každý trenér má trošku jinou tréninkovou koncepci. Něco je podobné, ale něco z těch předchozích let vybočuje. Například se běhá v trošku jiných místech, využíváme hodně tartanovou dráhu na stadionu Na Stoupách.. prostě je to změna,“ vysvětluje jihlavská brankářská jednička.

Přípravu zakončí Dukla tradičními výstupními testy 29. června, po třítýdenní dovolené pak jihlavští hráči poprvé vyjedou na led.




×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice B
HC Dukla Jihlava