Duklu čeká druhá přípravná bitva s Jihočechy

29.08.2005 / Eva Streichsbierová

Podruhé v letošní přípravě nastoupí jihlavští hokejisté proti extraligovému celku z Českých Budějovic. V prvním utkání se lépe dařilo Jihočechům, kteří vyhráli 6:2. K úternímu zápasovému testu by měla Jihlava nastoupit opět i s obránce Robertem Pospíšilem. Jeho dohoda s Duklou je prý na spadnutí. Souboj prvoligové Dukly s extraligovými Jihočechy začne na HZS v úterý v 17:30.

Zkušený obránce Robert Pospíšil se v jihlavském dresu poprvé představil v pátečním derby s Třebíčí, ve kterém si připsal dva body za gól a asistenci. O podmínkách smlouvy jednaly obě strany po skončení zápasu. „Myslím, že jsme se docela shodli. Podepsané to sice ještě není, ale během zítřka bychom to měli dát na papír a definitivně se domluvit,“ říká sedmadvacetiletý hokejista. V podobném duchu odpovídal i jihlavský jednatel Ivan Padělek. „Jasno by mělo být v úterý. Předběžně domluveni sice jsme, ale své k tomu bude muset říct také Liberec.“

Se Severočechy je Dukla v kontaktu také kvůli dalšímu obránci, Martinu Rýglovi. „Já už jsem několikrát říkal, že Martina chceme na hostování, jenomže Liberec trvá na střídavém startu. V tomhle případě nevidím dohodu příliš reálně,“ krčí rameny Ivan Padělek.

Obránce přitom Jihlava stále potřebuje jako sůl. Ani případný příchod Roberta Pospíšila totiž obranné řady Dukly úplně nezacelí. Navíc hned dva jihlavští beci, Pavel Staněk a Rostislav Malena, jsou momentálně ve stavu nemocných. „Staněk má zánět nosohltanu, dostal na tři dny antibiotika, a Malena měl nějaké průjmové onemocnění. Ve čtvrtek by měli přijít oba na kontrolu. Uvidíme jak budou vypadat,“ omlouvá předem z úterního zápasu oba hokejisty klubový lékař Milan Kartůsek.




×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice B
HC Dukla Jihlava