Jihlavským hokejistům se přestalo dařit na cizím ledě

12.11.2005 / Eva Streichsbierová

Dukla Jihlava prohrála páté utkání v řadě na soupeřově kluzišti. Během tří týdnů podnikla naprosto zbytečnou cestu do Chomutova, Ústí nad Labem, Havířova, Brna, a zatím naposledy v pátek do Prostějova. Na Hané prohráli jihlavští hokejisté 1:3. Jedinou branku Dukly vstřelil v polovině zápasu kapitán Oldřich Bakus.

Před každým zápasem kladou jihlavští kouči svým svěřencům na srdce, aby si dali velký pozor na zbytečné chyby v úvodu utkání. Někdy stačí pokyn zopakovat jednou, jindy dvakrát, ale v případě Dukly si hráči nevzali slova trenérů k srdci ani na popáté. V posledních pěti zápasech na soupeřově kluzišti inkasovali první branku pokaždé do 10. minuty. V Chomutově tahal gólman Jaroslav Suchan puk ze sítě ve 4.minutě, v Ústí v 7.minutě, v Havířově v 10.minutě, v Brně v 6.minutě a v pátek v Prostějově dokonce hned po 21 vteřinách! „Může to být nesoustředěnost, může to být špatná náhoda, ale každopádně je potřeba si to příště pohlídat,“ tvrdí útočník Jonáš Fiedler.

Na Hané nepředvedla Dukla téměř nic. Za šedesát minut se dokázala proti nadšení a bojovnosti domácích prosadit pouze jednou, naopak sama inkasovala hned třikrát. „Naše hra nebyla dobrá hned od začátku, dvě třetiny jsme tahali za kratší konec. Chyběla nám větší aktivita,“ neskrýval rozhořčení jihlavský lodivod Milan Chalupa. „Pokud nedá gól první lajna tak jí nikdo jiný nedá, to je bohužel tvrdá realita. Jsem zklamaný.“

V poslední době má Dukla v podstatě pouze jediného střelce a tím je Oldřich Bakus. Ani kapitán ale v souboji s Hanáky svůj tým nespasil. „Je to výzva pro všechny hráče v našem týmu. Nemůžeme to nechávat pořád jenom na Bakym. Musíme se taky zapojit, musíme vytvořit tlak, a ne jenom čekat až dá gól první lajna,“ sypal si popel na hlavu Jonáš Fiedler.

Sám byl na ledě ve chvíli, kdy necelé dvě minuty před koncem třetí části padl vyrovnávací gól. Jenomže hlavní sudí Trombík ho Dukle neuznal. Vteřinu před tím totiž ztratil puk z dohledu a přerušil hru. „Vůbec se s námi nebavil. Myslím si, že puk rozhodně nebyl v klidu, pořád tam někdo dotíral. Podle mě neměl žádný důvod hru přerušit. Stál za brankou, a že ztratil puk z dohledu? To byla jeho chyba. On musí kolem brány bruslit a hledat ho, ne hned zapískat. Zvlášť ne v takhle vypjaté situaci,“ zlobil se na sudího jednadvacetiletý útočník.

Jihlavští hokejisté prohráli v předehrávce 23. kola 1:3 a byla to už jejich pátá porážka v řadě na soupeřově ledě. „Je to o štěstí a hlavně o hráčském umění,“ je přesvědčen trenér Chalupa. A co na to hráči? „Samozřejmě se snažíme, pokaždé chceme vyhrát, ale teď je to prostě tak jak to je,“ říká obránce Jan Šmarda.

V současné době TO JE ale především dost nepříjemné. Dukla sice stále patří mezi tři nejlepší týmy první ligy, jenomže už v pondělí může být všechno jinak. Pokud její tři nejbližší pronásledovatelé zápas 23tého kola zvládnou, spadne Jihlava až na šestou příčku.




×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice B
HC Dukla Jihlava