Návrat do Jihlavy nám pomůže, shodují se dorostenci Ondřej Chvátal a Matěj Vildomec

27.10.2022 / Natálie Poláčková

Dorostencům se minulý týden značně dařilo. Nejprve výhra na domácím ledě proti Motor, poté na ledě Tábora výhra 3:2. Jak hodnotí zápasy Ondřej Chvátal a Matěj Vildomec?

Ondřej Chvátal

Po vyhraném domácím zápase proti Motoru vyrazila Dukla do Tábora zajisté s dost lepší náladou než při předchozích prohrách. Hráči tak byli odhodlaní vyhrát, což se jim nakonec také povedlo. „Tak zápas proti Táboru hodnotím určitě pozitivně,“ hlásí po výhře 3:2 mladý bek. Rozdíl jedné branky zařídil útočník Jáchym Jungwirth, právě jeho branka byla ta rozhodující. V celém zápasu však hrála velkou roli také obrana, která soupeře nepouštěla ke střelám. Případně hodně z nich zblokovala a snažila se co nejvíce pomoci gólmanovi. „Na tom gólu měl zásluhu celý tým. Gólmanovi si myslím, že jsme pomáhali dobře ať už zablokovanými střelami nebo dobrou obranou,“ komentuje rozhodující branku, ale také průběh hry a gólmana.

Při pohledu na hru je zřetelné, že dorostenci odstranily nějaké chyby, které jim zabraňovaly vyhrávat. „Tak nějaké chyby jsme určitě odstranily během tréninků v pauze, ale určitě je ještě co zlepšovat. Dalším soupeřem jihlavských dorostenců bude Liberec, což nebude vůbec lehký zápas. Červenožlutí hokejisté se však pokusí vrátit Liberci porážku z venkovního zápasu a ukázat, že domácí led jim prospívá. „Na Liberec jsme připraveni dobře, jak kondičně, tak silově. Na nic konkrétního jsme se nezaměřovali, to si vždycky řekneme až před zápasem. Jsou to věci, jak hrají a na co si dát pozor,“ popisuje přípravu na utkání s Libercem.

V průběhu minulého týdne přišla informace, že z Dukly odchází talentovaný útočník a jedna z opor týmu Jindřich Habermann. To zajisté pro jeho spoluhráče příliš příjemné nebylo. „Tak určitě to bylo těžký pro všechny z nás, ale nemůže nás to rozhodit a musíme se soustředit dál na výkony,“ říká o odchodu svého spoluhráče a kamaráda. Po několika prohrách se vedení Dukly rozhodlo, že zkusí poslat dorostence zpět na malý zimáček do Jihlavy. Zdá se, že to hokejistům pomohlo. „Určitě nám pomůže, že hrajeme na domácím ledě a jsme za to rádi, hlásí o návratu zápasů zpět do Jihlavy.

Ondřej Chvátal při rozbruslení v přípravném zápase.Foto: Natálie Poláčková

Matěj Vildomec

Dorostenci se z Humpolce vrátila na domácí zápasy zpět do Jihlavy, kde hrají na malém zimáčku vedle CZ LOKO Arény. Na psychice hráčů to mělo velký vliv, což potvrzují i hráči a trenéři. „Tak myslím si, že tohle nám určitě pomohlo. Hlavně, že jsme měli to domácí prostředí a že jsme byli více v klidu,“ hlásí ohledně návratu na malý jihlavský zimáček Matěj Vildomec. Dukla šla do domácího utkání proto Českým Budějovicím s jasným cílem. Tím byla výhra za tři body a nastolení lepší nálady v kabině. Přesně to se výhrou 3:2 dorostencům povedlo. „Zápas byl určitě zhodnotil kladně, máme tři body, což je důležité. Ale hlavně jsme nedělali tolik faulů, což si myslím, že je výhoda. Myslím si, že jsme to zvládli dobře,“ říká o domácí výhře nad Motorem. Právě Matěj Vildomec byl tím, kdo vsítil rozhodujíc třetí branku proti Motoru a zařídil tím vítězství. „My jsme měli s panem Číhalem sázku, že pokud dám gól a vyhrajeme, tak nám něco dá do kabiny, takže jsem z toho měl velkou radost,“ usmívá se.

Týdenní pauza byla pro jihlavské hokejisty velkou šancí, aby se jako tým mohli zvednout a zabojovat o lepší místo. „Ten tým se určitě trochu uklidnil. Ten týden jsme dělali různé věci, takže nám to určitě pomohlo. Hodně jsme bruslili a fyzicky se připravovali na ten náš styl hry,“ nahlíží na týden volna mladý útočník. Soutěž se po pauze přesunula do druhé poloviny, což pro Duklu znamená vyhrát co nejvíce zápasů. „Já si myslím, že to těžké bude, ale že na to máme tým, to dokázat,“ věří ve svůj tým Vildomec. Po několika prohrách v řadě musela být výhra velkou vzpruhou pro každého člena kabiny. „Myslím si, že nám to hodně pomohlo. Doufám, že se teď nastartujeme a pomůže nám to hodně v zápasech. Trenér nás chválil. Hlavně za to, že jsme to odmakali. Těch posledních pět minut bylo hodně důležitých.“

Matěj Vildomec zkouší funkci obránce.Foto: Natálie Poláčková