Gólman Filip Maláč podepsal smlouvu s A-týmem

21.02.2023 / Natálie Poláčková

Novou smlouvu s A-týmem Dukly podepsal juniorský gólman Filip Maláč. Ten si za letošní sezonu připsal zatím 35 zápasů za juniorku s 93,39% úspěšností. Zajímavostí je, že již nyní má na kontě 1159 chycených střel. Za A-tým odchytal tři zápasy, přičemž vždy proti silným soupeřům, díky tomu má úspěšnost 87,78%.

Na jak dlouho vlastně smlouvu podepsal? „Smlouva je na jeden rok + dva roky opce,“ sdělili fanouškům Maláč. Je zcela jasné, že o takto kvalitního gólmana měly zájem i jiné celky, než ten jihlavský. Nakonec si přeci jen Maláč po dohodě se svým agentem zvolil Jihlavu. „Ano měl jsem i jiné případné nabídky. Všechny řešil můj agent, ale nakonec jsem zvolil Duklu.“

To, že nabídl A-tým smlouvu juniorskému gólmanovi znamená zajisté značnou část důvěry. Jak to cítí devatenáctiletý gólman? „V tomto věku je pro gólmana nejdůležitější chytat co nejvíc zápasů, a to v juniorce mám. Jsem rád za důvěru trenérů.“ Již nyní je zcela jasné, že gólmanskou dvojici v Dukle bude tvořit právě Filip Maláč a nynější jednička Adam Beran. „V áčku budu příští rok s Berym. Myslím si, že budeme dobrá dvojka,“ zmínil se Maláč také o svém parťákovi v bráně.

„Prodloužení smlouvy s Filipem je pro klub důležitá a velmi dobrá zpráva. Je to odchovanec a ty tu chceme mít. Poslední dva roky byl základním stavebním kamenem juniorky a nadprůměrným brankářem v celé extralize juniorů. On je příkladem návaznosti mezi mládeží a áčkem,“ přidal své vyjádření k podpisu také sportovní manažer Dukly Tomáš Vrábel.

Zasahující Filip Maláč při zápase se Spartou. Ten dokázala Dukla vyhrát 3:2 právě i díky skvělým výkonům mladého gólmana.