Chceme se v tabulce ještě dostat co nejvýše a mít dobrou pozici pro play off, říká Otakar Šik

19.02.2023 / Tomáš Lysý

Nastoupil po prvé od 5. prosince 2022, kdy v utkání proti Porubě utrpěl nepříjemné zranění v obličeji. Proto Otakar Šik vyjel na led s helmou, která má celoobličejovou ochranu. Nijak mu to ale nevadilo, v derby proti Třebíči dal dvě branky. Škoda však, že nestačily k plnému bodovému zisku. „Podali jsme super výkon a všichni jsme na ledě nechali všechno. Nájezdy už jsou loterií, ve které byl soupeř lepší. Jsme rádi alespoň za jeden bod,“ povídá jihlavský útočník, který vzhlíží k posledním pěti zápasům s cílem posunout se co nejvýše v tabulce.

Již v sedmé minutě vstřelil Otakar Šik první branku zápasu a celkově svou třináctou v sezoně. V polovině utkání pak přidal druhý gól a i přes dlouhou absenci je se čtrnácti trefami druhým nejlepším jihlavským střelcem sezony (za Tomášem Harkabusem se sedmnácti brankami). „Při prvním jsem viděl Kočku (Fabien Kočí – pozn. aut.) na druhé tyči za gólmanem. Chtěl jsem mu puk přihrát do prázdné branky, ale naštěstí se to odrazilo od brusle jejich hráče do sítě. U druhého gólu mi Chlup výborně nahrál, byl jsem mezi kruhy a měl jsem lehkou práci,“ říká ke svým dvěma trefám.

Třebíč ale vzápětí snížila, ve třetí třetině vyrovnala a v nájezdech dokonala obrat. Dukla i tak poprvé v sezoně proti vedoucímu celku tabulky bodovala. Jihlava se nyní nachází na desáté pozici, což je poslední volná pro předkolo play off. Na jedenáctý Kolín má náskok dvou bodů, stejně tak jako na dvanáctý Sokolov. A právě následující dva zápasy by mohly být klíčové. Červenožlutí totiž v pondělí zajíždějí k dohrávce do Sokolova a ve středu hrají v Kolíně. „Náš cíl je jasný. Udělat minimálně předkolo a dostat se co nejvýše v tabulce, ať máme lepší pozici v play off. V něm se chceme dostat co nejdále a klidně zopakovat minulý rok,“ přeje si Otakar Šik. Reálně totiž Dukla stále může myslet na sedmé místo Zlína, na které ztrácí šest bodů s utkáním k dobru.

Po dlouhé nucené pauze vyjel Otakar Šik k zápasu s ochrannou celého obličeje, která má spíše preventivní účely.„Zdravotně jsem v pořádku. Ale pro jistotu jsme se dohodli, že si ochranný kryt ještě pár zápas nechám a pak se uvidí, jestli ho sundám nebo ne,“ dodává šikovný hokejista.

Otakar Šik po porážce na nájezdy s Třebíčí

Autor videa: Daniel Lhotský

Otakar Šik po porážce na nájezdy s Třebíčí

Autor videa: HokejkaTV




×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice B
HC Dukla Jihlava