Dostali jsme poměrně zbytečné góly, mrzelo Adama Berana po utkání v Českých Budějovicích

07.09.2023 / Daniel Lhotský

Dukla Jihlava nakonec uzavřela úspěšnou letní přípravu porážkou. Na ledě Motoru České Budějovice byla po dvě třetiny vyrovnaným soupeřem, až ve třetí zcela převzal otěže zápasu právě domácí tým. Dukla dokonce v druhé třetině dokázala otevřít skóre zápasu, dobrý výkon však srážely inkasované góly po relativně zbytečných chybách, čehož extraligový tým dokázal využít. „Měli jsme dost ze hry, bohužel jsme dostali poměrně zbytečné góly. Soupeř dokázal lépe proměňovat šance,“ vnímal jako rozhodující faktor zápasu brankář Dukly Adam Beran.

„Myslím si, že na pohled to byl dobrý hokej. Podle mě to vůbec nevypadalo, že hraje extraligový tým s prvoligovým. Měli jsme dost ze hry, bohužel jsme dostali poměrně zbytečné góly. Soupeř dokázal lépe proměňovat šance,“ zhodnotil brankář Beran průběh posledního přípravného zápasu.

Podle Berana byl rozdíl mezi soutěžemi znát hlavně v rychlosti útočných akcí. „Určitě byl zápas těžší oproti těm předchozím. Asi ne o tolik těžší, jak jsem čekal. Hra byla mnohem rychlejší, hráči vše pálí z první, takže bylo na všechno mnohem méně času,“ viděl u extraligového soupeře hlavní rozdíl.

Poslední přípravný zápas sice Dukla prohrála, za předvedenou hru se však nemusela stydět, svému soupeři dvě třetiny stačila. Beran tak i po porážce hodnotil letní přípravná utkání pozitivně. „Příprava byla za mě celkově úspěšná. Prohráli jsme jen třikrát a předváděli jsme velmi dobrý hokej. Myslím, že jsme dobře připravení na ligu.“

Už ve středu bude čekat Duklu první ligové utkání. To odehraje na ledě nováčka ze Znojma, i vzhledem k výsledku přípravných zápasů by Dukla měla být mírným favoritem. „Asi to bude trochu zodpovědnější od obou týmů, čeká nás první zápas. Znojmo ale je nové v lize, my jsme favorit a musíme je porazit,“ očekává Adam Beran od prvního soutěžního zápasu.

Adam Beran hodnotí utkání v Českých Budějovicích

Autor: Daniel Lhotský




×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice B
HC Dukla Jihlava