Po pěti letech v Jihlavě se Emil Kristek vrací „domů“

před 2 dny / Tisková zpráva

Bývalý výkonný ředitel a aktuálně člen obchodního oddělení HC Dukla Jihlava Emil Kristek k poslednímu červenci 2024 ukončuje svoji činnost spojenou s ledním hokejem v Jihlavě. Nově bude členem představenstva fotbalového SK Dynama České Budějovice a společně s dvěma spolupracovníky bude součástí nejužšího vedení klubu.

„Roků prožitých v Jihlavě si moc vážím. Dukla pro mě je jedinečným hokejovým klubem a to, že jsem byl jejím součástí, pro mě moc znamená. Udělal jsem maximum, aby se podařilo překonat jedno z nejtěžších období v její historii,“ začal své hodnocení Emil Kristek. Během svého působení přivedl celou řadu partnerů, výrazně rozšířil portfolio bartrových spoluprací a svedl například nelehký boj při hledání generálního partnera.

To, že se nepodařilo získat sponzora, který by na řadu let stabilizoval klub a pomohl mu dostat rozpočet na úroveň extraligy, považuje E. Kristek za osobní neúspěch a lituje toho: „Kdo podobnou práci nikdy nedělal, asi nedokáže posoudit všechny okolnosti, ale bylo to a je to nesmírně těžké. Roli hraje globální situace ve společnosti, jako byl covid, nebo energetické krize, tak i nutnost stěhování a dojíždění do Pelhřimova. Ani drtivá většina manažerů jiných klubů toto nikdy nezažila a neumí všechny kritické body posoudit. O to větší díky patří všem stávajícím partnerům a podporovatelům Dukly, za to, že stále stojí po jejím boku a jdou do tohoto boje s ní. Skutečně moc děkuji za jejich pochopení, vstřícnost, konstruktivní jednání a nezdolnou víru v naše barvy.“

Jednatel Dukly Bedřich Ščerban při loučení „bývalému“ kolegovi poděkoval. „Chápu, že volání domova je silné a nabídnutá pozice asi šla těžko odmítnout. Emil odvedl velký kus práce a Dukle pomohl doslova přežít. Za vše mu děkuji a přeji hodně zdaru v konání u fotbalového trávníku.“ Pozice na obchodním oddělení Dukly zůstane nyní neobsazená. Část pracovní náplně převezme jednatel a další povinnosti budou rozdělené mezi další členy vedení HC Dukla.

„Velice si vážím spolupráce s jednatelem Bedřichem Ščerbanem, který za klub skutečně dýchá a přiznávám, že jsem se od něj mnohé přiučil. Přeji jemu, klubu a všem fanouškům, aby se podařilo to, o čem všichni sníme, že se hala dokončí v termínu a Dukla se co nejrychleji vrátí mezi českou elitu, kam jednoznačně patří,“ uzavírá své hodnocení posledních pracovních pěti let života Emil Kristek.