Jihlavu čeká dlouhá cesta na led Chomutova

07.08.2024 / Daniel Lhotský

Dukla má za sebou povedený vstup do letní přípravy. V Přerově se nenechala rozhodit nepříznivým vývojem skóre v poslední třetině a pouhých 12 vteřin do konce dokázala vyrovnat. Následné nájezdy pak dopadly ještě lépe, jelikož ze čtyř střelců ani jeden neminul. Už o dva dny později Jihlavu čeká další venkovní utkání, tentokrát na ledě Chomutova, který v nájezdech zaskočil extraligové Kladno. Úvodní buly ve čtvrtek 8. sprna padne přesně v 17:30, zápas můžete tradičně sledovat prostřednictvím textového přenosu na onlajny.com

Také Chomutov má za sebou povedené úvodní představení v letní přípravě. Před více než dvěma tisíci fanoušky proti favorizovanému Kladnu dokonce i vedl, Rytíři ovšem zvládli v poslední pětiminutovce základní doby vyrovnat. Chomutov si ovšem překvapivou výhru sebrat nenechal a v nájezdech o jeden gól překonal soupeře z nejvyšší soutěže.

Nad nováčkem z druhé ligy zpravidla visí řada otazníků a těžko předpovídat, jak silný tým nakonec bude. I během loňské sezony se postupujícímu Znojmu předpovídalo minimálně předkolo play-off. Chomutov však během letní přestávky dokázal přivést několik zajímavých posil a podobně jako loni Znojmo by neměl být jednoznačným outsiderem Maxa ligy.

Kádr Pirátů dle očekávání prošel během léta vzhledem k postupu řadou změn. Chomutov přivedl řadu mladíků nejen z domácích soutěží, ale například také z finské juniorské soutěže. Zřejmě nejzvučnější posilu našel Chomutov v Pavlu Jekelovi. Ten i loni po dlouhé rekonvalescenci prožil poměrně dobrou sezonu a letos se znovu může vrátit do formy.

Další silnou posilou je bývalý hráč Dukly Jiří Fronk, který právě v Chomutově hokejově vyrůstal. Loni v dresu silného Prostějova posbíral solidních 27 bodů, pro Piráty tak může být výraznou posilou do útoku. Skvělou sezonu má za sebou také Tomáš Guman. V tabulce kanadských bodů se umístil v nejlepší patnáctce, v počtu střeleckých pokusů byl ještě výš.

Poslední zápas Chomutova

Chomutov – Kladno 4:3sn

Branky a nahrávky: 9. Eret (Vildumetz, Eliáš), 23. Berka (Tůma), 47. Fronk (Sklenář, Vildumetz), rozh. náj. Berka - 5. Hults (Procházka), 14. Pietroniro (Jarůšek, Smoleňák), 58. Bláha. Rozhodčí: Hlinka, Petružálek – Pěkný, Tichý. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 2273. Průběh utkání:. 0:1, 1:1, 1:2, 3:2, 3:3, 4:3.

Aktuální sestava Chomutova

Brankáři: Martin Altrichter, Richard Běhula, Michael Petrásek, Pavel Jekel.
Obránci: Jakub Březák, Filip Eliáš, Radek Havel, Patrik Kadeřávek, Vít Seemann, Petr Ulrych, Štěpán Němec, Vojtěch Husinecký, Matěj Petretič, Daniel Poizl.
Útočníci: Petr Eret, Jiří Fronk, Tomáš Guman, Tomáš Koblížek, František Mála, Jan Svoboda, Tadeáš Svoboda, Martin Tůma, Darek Hejcman, Marek Berka, Dominik Sklenář, František Lukeš, Viktor Hübl, Tomáš Vildumetz, Jakub Bednařík.

Přípravné zápasy Dukly před sezonou 2024/25



×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice B
HC Dukla Jihlava