Radim Toman: Soustředíme se na každý zápas. Chceme být ready na sezonu

10.08.2024 / Vít Trubička

Dukla má za sebou první dva duely letní přípravy. Oba sehrála na půdě soupeřů a v obou také byla úspěšná. V hanáckém Přerově zvítězila na nájezdy, na severu Čech v Chomutově se jí to povedlo v základní hrací době. V obou z nich se také zvládl prosadit Radim Toman, který jimi dvakrát dorovnal jihlavskou ztrátu ve skóre. „Srpen je vždy náročný, hodně tréninků, nové brusle a nová výstroj. Jsme ale rádi, že to začalo,“ poznamenal k samotnému startu přípravy.

Jihlavští zatím odehráli v letní přípravě dva zápasy. Napoprvé uspěli v samostatných nájezdech na ledě Přerova, následně smetli 4:1 ligového novice z Chomutova. „Tato bilance zní pozitivně, ale musíme mít stále na paměti, že je to jen příprava,“ řekl k tomu Radim Toman, který do obou zasáhl a v obou se také zapsal na střeleckou listinu. „Soustředíme se ale na každý zápas, abychom byli ready na sezonu,“ doplnil Toman.

Jak zápas s Přerovem, tak i duel s Chomutovem byly podle Tomana velmi náročné. „Jsme v plném tréninku, ostatně jako každý tým v této době. Moc tomu nepřidává ani aktuální počasí, kdy je v halách teplo,“ poznamenal podmínky, se kterými se v srpnové přípravě musí vypořádávat. Je ale podle něj důležité, že je Dukla zvládla.

V klání proti Zubrům zachránil Radim Toman gólem v poslední minutě remízu a poslal boj do prodloužení. Na ledě Chomutova pak dokázal srovnat na 1:1. „Nevím, jestli bych se nazýval specialistou na remízy. V prvním zápase tam ještě byla teč Ríši Cachnína, říkal to aspoň (smích), byť gól napsali mně. Teď v Chomutově jsem dobře stál a puk ideálně trefil. Budu rád, pokud to takhle bude pokračovat. Budu pro to dělat všechno,“ okomentoval své dvě vstřelené branky v úvodních soubojích letní přípravy.

Oba duely také ukázaly, že se Dukle zatím daří v samostatných nájezdech. V Přerově byly k vidění opravdové, dané průběžným výsledkem. V Chomutově se oba týmy domluvily na penaltách po skončení základní hrací doby. Jihlavští navíc v obou případech zůstali úspěšnější. „Na nájezdy máme v týmu specialisty. Hlavně, aby nám to vydrželo do sezony,“ řekl k tomu Toman, přestože se sám ani jednoho nezúčastnil.

A jak se vůbec hráči vypořádali se startem přípravy a přechodem na ledovou plochu? „Bylo to náročné, celý srpen je takový. Hodně tréninkových dávek, nové brusle, nová výstroj, otlaky z toho,“ pojmenoval Toman nejčastější důvody. Jako tým jsou ale rádi za to, že sezona začala, proto také udělali vše pro co možná nejjednodušší přechod na led.

Radim Toman o vítězství v prvních dvou přípravných zápasech

Autor videa: Vít Trubička



×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice B
HC Dukla Jihlava