Poslední venkovní příprava čeká Duklu v Táboře

19.08.2024 / Daniel Lhotský

Dukla s bilancí tří výher a jedné porážky vstoupí v úterý 20. srpna v 18 hodin do svého posledního venkovního přípravného zápasu. Poprvé se setká se soupeřem, se kterým během této sezony nebude pravidelně hrát, zajíždí totiž na stadion druholigového Tábora, který se ovšem netají ambicemi na postup do Maxa ligy a přivedl řadu zajímavých jmen právě i ze druhé nejvyšší soutěže. Utkání můžete tradičně sledovat prostřednictvím textového přenosu na onlajny.com

Tábor se několik posledních sezon netají ambicemi na postup do druhé nejvyšší soutěže. Zatím nejblíž k němu měl v sezoně 2021/22, kdy se výrazně redukoval počet týmu v lize. Tábor tehdy prošel až do baráže, kde ale nestačil na Šumperk poměrem 4:1 na zápasy. Poté následovalo poměrně překvapivé vyřazení v osmifinále a v loňské sezoně Tábor v sedmém zápasu semifinále podlehl Havířovu.

I přes poměrně povedenou sezonu Tábor sáhl po řadě změn v kádru. Tým opustil kapitán Radek Seidl nebo loni nejproduktivnější hráč Tábora Ondřej Šulek, který po skvělé základní části nedokázal navázat svými výkony v play-off. S týmem se po sezoně rozloučili také brankář David Gába nebo Adam Zeman, kteří v minulosti hráli i v dresu Dukly.

I přes odchod řady velkých jmen Tábor výrazně neoslabil, přivedl totiž několik velkých jmen, která ještě v minulé sezoně zářila v Maxa lize. Z Přerova se Táboru podařilo přivést zkušeného Tomáše Doležala, ze Znojma přišel Jan Hruška a zřejmě nejvýraznější posilou je obránce David Štich, který většinu sezony dokonce strávil v Tipsport extralize. Všichni tři byli v loňském ročníku Maxa ligy vidět a měli by patřit k tahounům Tábora.

Tím však výčet posil z vyšších soutěží nekončí, modrobílý dres bude v další sezoně oblékat také Jan Cikhart z Litoměřic, Václav Adamec ze Sokolova nebo Lukáš Kříž z Třebíče. Před sezonou se navíc objevila informace, že Tábor a České Budějovice uvažují o spolupráci, do klubu by tak mohla přijít ještě řada dalších, převážně mladších hráčů na hranici první a druhé ligy.

Poslední zápas Tábora

Tábor – Třebíč 6:5

Branky a nahrávky: 20. Prášek (Milfait, Matěj Svoboda), 28. Plášil (Dančišin), 30. Prášek (Suchánek, Zadražil), 47. Severa (Plášil), 50. Matěj Svoboda (Dančišin), 59. Dančišin (Matěj Svoboda, Milfait) - 7. Kroupa (Psota), 11. Jaša (Kuba), 18. Böhm (Matyáš Svoboda, Michálek), 45. Bittner (Vodný, Furch), 55. Psota (Boltvan). Rozhodčí: Šperl - Jílek, Tuháček. Vyloučení: 4:4 Využití: 2:1 V oslabení: 0:0 Střely: 28:30 Diváci: 650.

Tábor: Žajdlík (Šatný) - Plášil, Hubata, Štich, Říha, Suchánek, Remta, Hajič - Doležal, Hruška, Severa - Matěj Svoboda, Milfait, Nevšímal - Duda, Dančišin, Cikhart - Krliš, Zadražil, Prášek.

Přípravné zápasy Dukly před sezonou 2024/25



×
Dnes v   | Junioři
HC Kometa Brno
HC Dukla Jihlava