Lídři chyběli, ale dobře jsme je zastoupili, věří Roman Půček

21.08.2024 / Daniel Lhotský

Dukla Jihlava v úterý přijela na led Tábora ve značně omlazené sestavě. Bez hlavních opor se postavila druholigovému celku, který ovšem cílí na postup do Maxa ligy a většinu svých lídrů do zápasu postavil. Dukla i přes nepříznivý úvod zvládla s omlazenou sestavou utkání v Táboře a vezla domů výhru 5:2. „Myslím si, že zápas svůj účel splnil, jsme moc rádi, že jsme vyhráli. Hráli jsme na tři lajny, takže to bylo i celkem do kondice. Soupeř hrál velmi dobře, ale my jsme si to pohlídali a vyhráli jsme,“ hodnotil utkání střelec dvou branek Roman Půček.

Dukla v úvodních minutách měla méně ze hry a Tábor šel po první třetině do kabin s vedením. Poté se však hra Dukly zlepšila a po dvou třetinách bylo znovu vyrovnáno. „Nás poměrně nakopl první gól, pak už se naše hra zlepšila. O přestávce v kabině jsme si řekli, že do toho chceme bušit, že jsme sem určitě nepřijeli na výlet, ale že chceme vyhrát. Těžko říct, zda se něco úplně změnilo, určitě jsme chtěli víc po inkasovaných gólech,“ hodnotil Půček průběh zápasu.

Roman Půček vstřelil v zápase celkem dvě branky, především ta první byla pro vývoj zápasu velmi důležitá. Po vyrovnání během druhé třetiny Půček vstřelil třetí branku, na kterou už domácí nedokázali nijak reagovat. Druhým gólem do prázdné už jen potvrdil výhru Dukly. „Jedna branka byla v powerplay do prázdné brány, ve druhé akci to Jungwirth parádně udělal, nahrál mi přímo zpoza brány a na mě už bylo to jen trefit,“ ohlédl se za oběma akcemi.

Na ledě Tábora dostali šanci ukázat se především mladší hráči. Odpočinek totiž dostalo hned šest klíčových hráčů sestavy. Půček věří, že i bez velkých jmen v sestavě Dukla předvedla dobrý výkon. „Určitě to bylo náročnější, přeci jen jsou to naši lídři. Náročnější to bylo hlavně kvůli tomu, že jsme hráli jen na tři lajny, kluci nám ale určitě chyběli. Jako lídři taky potřebují někdy odpočívat, snad jsme je dobře zastoupili,“ dodal.

Roman Půček hodnotí přípravný zápas na ledě Tábora

Autor videa: Daniel Lhotský



×
Dnes v   | Junioři
HC Kometa Brno
HC Dukla Jihlava