2:5
(1:0, 1:2, 0:3)

Dukla dokázala otočit vývoj zápasu a z Tábora veze výhru 5:2

20.08.2024 / Daniel Lhotský

Dukla odehrála v úterý své poslední venkovní přípravné utkání na ledě druholigového Tábora. Zápas pro ni nezačal ideálně, během první třetiny poprvé inkasovala a v polovině druhé třetiny ztrácela na domácí Tábor už dvě branky. Krátce na to ovšem dokázal snížit Koštoval a v samotném závěru třetiny vyrovnával po velké chybě domácích v rozehrávce Pořízek. Na začátku třetí třetiny bylo mezi hostujícími fanoušky ještě veseleji, když Půček poprvé poslal Duklu do vedení. Dva góly do prázdné už jen potvrdily už čtvrtou výhru Dukly v přípravě, tentokrát 5:2.
20.08.2024 18:00, Přípravné zápasy - 0. kolo

HC Tábor

Žajdlík – Plášil, Hajič, Štich, Říha, Suchánek, Remta, Gajdolín - Doležal, Hruška, Severa - Svoboda, Milfait, Adamec - Dančišin, Matušík, Matai - Krliš, Zadražil, Prášek
2

HC Dukla Jihlava

Zhukov – Strejček, Vovsík, Číhal, Ozols, Koštoval, Dundáček - Cachnín, Menšík, Štefančík – Jungwirth, Toman, Půček – Chvátal, Pořízek, Báťa – Vrhel
5
Branky a nahrávky: 9. Matai (Dančišin, Matušík), 32. Remta (Adamec) – 34. Koštoval, 37. Pořízek, 44. Půček (Jungwirth), 58. Menšík, 60. Půček. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 600. Průběh utkání: 2:0, 5:2.

Průběh utkání

První třetina hned v úvodu nabídla poměrně svižnou hru, oba týmy se dostávaly do přečíslení. Jako první se ze vstřelené branky trefili domácí hokejisté. V 8. minutě se dostali do přečíslení 2 na 1 Milan Dančišin s Jakubem Mataiem, druhý jmenovaný dostal přihrávku z kruhu na kruh a střelou k tyči překonal Zhukova.

Dukla si v druhé polovině třetiny vybudovala silný tlak, nedokázala ho ovšem využít a málem byla za svou neproduktivitu potrestána. Z minimálního úhlu pálil znovu po přečíslení domácí Prášek, branka však nebyla uznána, puk totiž zřejmě neprošel kompletním objemem za brankovou čáru.

Druhá třetina už byla gólově výrazně bohatší oproti té první, ovšem až ve své druhé polovině. Ve 32. minutě dokázal Tábor navýšit své vedení, domácí nejprve pálili z kruhu, puk se poté odrazil na Jiřího Remtu, který bekhendem dokázal prostřelit Zhukova u bližší tyči.

Dukla se nepříznivým vývojem nenechala zlomit a o necelé dvě minuty poprvé překonala brankáře Žajdlíka. Ve 34. minutě opět pomohl odražený puk, Michael Koštoval se k němu dostal jako první a střelou pod horní tyč nedal Žajdlíkovi šanci jakkoliv reagovat. Ve 37. minutě se Dukla dočkala vyrovnání. Domácí obránce předvedl hrubou chybu při rozehrávce u vlastní branky a zadovkou poslal puk na kruh, kde byl zcela volný Radek Pořízek, který už jen poslal puk do zcela odkryté poloviny branky.

Ve třetí třetině se Jihlavě podařilo obrátit vývoj zápasu na svou stranu. Ve 44. minutě si za brankou dojel pro puk Jungwirth a před brankou našel zcela volného Romana Půčka a ten pohotovým zakončením překonal domácího gólmana u tyčky. Tábor zhruba dvě minuty před koncem odvolal brankáře, risk v šesti mu ovšem nevyšel. Do prázdné se dvě minuty před koncem trefil Matouš Menšík, zhruba třicet vteřin před koncem ještě potvrdil výhru další trefou do prázdné Roman Půček. Dukla si tak z Tábora odváží výhru 5:2.

Ohlasy trenérů

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Samozřejmě je dobře, že jsme tu dnes vyhráli, to se vždycky počítá. Ale musíme uznat, že Tábor má opravdu kvalitní tým, jeden z nejlepších v druhé lize. Každý rok má ty nejvyšší ambice. My jsme dnes nechali doma šest starších, zkušených hráčů. V první třetině než jsme inkasovali první gól, tak jsme se skoro k ničemu nedostali. Hrálo se pořád u nás, soupeř hrál velice agresivně, dělal nám velké problémy. Jak jsme obdrželi gól, tak se naše hra zlepšila a vytvářeli jsme si šance, ale znovu jsme v nich byli jaloví.

To se ukazovalo v podstatě celý zápas, kdy nejsme schopni proměnit tutovky. Měli jsme střely z první, střely z mezikruží. Jak jsem již zmiňoval, je důležité, že jsme si nakonec našli cestu k vítězství, i když jsme v závěru dali dva góly do prázdné. Ale bylo tam moc chyb v obranném pásmu, moc přečíslení na nás. Myslím si, že si Maks dnes zachytal, i když s druholigovým týmem víc, než bychom si přáli. Svůj účel přátelský zápas splnil, jsme rádi že byl a že jsme ho nakonec dokázali zvládnout.



×
Dnes v   | Junioři
HC Kometa Brno
HC Dukla Jihlava