Derby je zpět! Dukla v úterý přivítá na svém ledě Havlíčkův Brod

02.09.2024 / Daniel Lhotský

Letní příprava proti sobě postaví znovu po třech letech dva velké rivaly. V úterý 3. září od 17:30 bude Dukla bojovat na zimním stadionu v Pelhřimově proti Havlíčkovu Brodu. Ten sice posledních devět sezon strávil ve 2. lize, dlouhou dobu ovšem bojoval o patro výš a právě souboje Dukly a tehdejšího Rebelu patřily nejen atmosférou k nejlepším zápasům ligy. Vstupenky na atraktivní utkání si můžete zakoupit i předem, při nákupu na našich webových stránkách, znovu s 10% slevou. Utkání můžete sledovat také na dálku prostřednictvím textového přenosu přímo z místa na Onlajny.com

Dukla se od sestupu Havlíčkova Brodu do druhé ligy příliš často se svým úterním soupeřem nepotkávala, půjde teprve o čtvrté střetnutí. Dosavadní tři Dukla ovládla zcela jednoznačně, v září 2020 na domácím ledě vyhrála 11:3, o rok později poté vyhrála v Kotlině 10:3 a v domácí odvetě 7:1.

Zatímco příprava Dukly se pomalu chýlí ke konci, Havlíčkův Brod bude otevírat v Pelhřimově druhou polovinu svých přípravných zápasů. Hned první zápas v Písku Bruslaři ovládli 4:1 a uspěli i v druhém přípravném utkání na jihu Čech, kdy zaskočili ambiciózní Tábor 4:3 po samostatných nájezdech. Třetí výhru si Havlíčkův Brod připsal na ledě Světlé nad Sázavou, která nastupuje v krajské lize. Zatím poslední přípravné utkání ovšem Havlíčkovu Brodu nevyšlo, Vrchlabí těsně podlehl 3:4.

Zbytek letní přípravy pak bude mít Havlíčkův Brod poměrně rozmanitý. V úterý se setká s Duklou a hned o den později se vydá do Jihomoravského kraje, kde se utká s Technikou Brno. Týden před začátkem 2. ligy pak vyjíždí na led Kobry Praha a generálku na další ročník ligy sehraje doma, kdy v odvetě přivítá silný Tábor.

Přestože se jedná pouze o přípravný zápas, půjde o atraktivní utkání nejen pro fanoušky, ale také pro hráče, jelikož řada hráčů působila v obou klubech. V kádru Dukly aktuálně působí odchovanec havlíčkobrodského hokeje Richard Cachnín, na druhé straně pak najdeme obránce Adama Dvořáka s Davidem Valou nebo útočníky Adama Rauše s Markem Teclem, všichni alespoň jednu sezonu působili v červenožlutém dresu.

Přípravné zápasy Dukly před sezonou 2024/25



×
Dnes v 12:00 | 9. třída
Hradec Králové
HC Dukla Jihlava