10:0
(4:0, 4:0, 2:0)

Dukla potvrdila roli velkého favorita a z derby bere výhru 10:0

03.09.2024 / Tomáš Vrbecký

Dukla se v úterý po dlouhé době střetla s rivalem z Havlíčkova Brodu a už od úvodu utkání potvrzovala roli velkého favorita zápasu. Před skvělou diváckou kulisou Dukla vedla po první třetině už o čtyři branky a po druhé třetině bylo vedení Jihlavy už dvojnásobné. Ve třetí třetině v přesilové hře ještě vylepšil vedení Dukly Radim Toman a na konečných 10:0 ještě vylepšil skóre Dukly Richard Cachnín.
03.09.2024 17:30, Přípravné zápasy - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Beran – Bilčík, Strejček, Ozols, Jansons, Dundáček, Koštoval, Vovsík – Čachotský, Kulda, Cachnín – Půček, Vrhel, Štefančík – Harkabus, Toman, Havránek – Chvátal, Pořízek, Jungwirth
10

BK Havlíčkův Brod

Nečas (31. Č. Novák) – J. Novák, Vašíček, Vala, Kuchta, Kerber, Benák, Tecl – Valášek, Dymák, Endál – Pártl, Kopic, Kuchta – Rauš, Bureš, Pavelec – Střecha
0
Branky a nahrávky: 2. Cachnín (Havránek), 10. Jansons, 12. Ozols (Čachotský, Kulda), 15. Vrhel, 24. Chvátal (Pořízek), 32. Jungwirth (Chvátal, Vovsík), 35. Strejček (Havránek), 39. Jansons (Pořízek, Jungwirth), 54. Toman (Čachotský, Havránek), 60. Cachnín. Rozhodčí: Sibera, Sapík – Trávník, Polák. Vyloučení: 4:8. Využití: 3:0. V oslabení: 2:0. Diváci: 339. Průběh utkání: 9:0.

Průběh utkání

Dukla na domácím ledě v pelhřimovském azylu od úvodu utkání diktovala tempo a hned ve druhé minutě se v přesilové hře ujala vedení zásluhou Richarda Cachnína, který tečoval nahození Havránka od modré čáry. Dukla pokračovala ve velkém tlaku, přičemž na začátku desáté minuty dostal prostor na levém kruhu Eduards Hugo Jansons, který hezkou střelou nad lapačku propálil brankáře hostů Nečase podruhé. Domácí bavili fanoušky i nadále, což se projevovalo i na skóre na světelné tabuli. Ve dvanácté minutě dostal Čachotský puk zpětnou přihrávkou do osy hřiště, odkud z první zakončoval Patriks Ozols. Dukla poté dostala možnost přesilové hry, na jejímž úplném konci slavili jihlavští fanoušci již počtvrté. Půček poslal před gólmana lehké nahození, které brankář Nečas nedokázal zpracovat a puk mu přes hůl proskočil až do sítě.

Ani v druhé třetině se obraz hry nezměnil. Nejprve ve dvacáté čtvrté minutě ujela ve vlastním oslabení dvojice Pořízek s Chvátalem, přičemž druhý jmenovaný již neměl problém prostřelit gólmana Nečase. Hosté se v půlce zápasu rozhodli ke změně brankářů, avšak ani Novák si nevedl o moc lépe. Ve třicáté druhé minutě vyvezl Chvátal puk do útočné třetiny, kde zpětnou přihrávkou našel střelce gólu Jungwirtha. O další tři minuty později se skóre změnilo už posedmé. Při další početní nevýhodě se Dukla dokázala usadit v útočném pásmu a Havránkovo nahození ze vzduchu dorazil za záda Nováka Strejček. Ani to nebylo z druhé třetiny vše, protože dvě minuty před koncem se prosadil krásnou ranou z kruhu do horního růžku podruhé v zápase Jansons.

Vzhledem k výsledku prvních dvou třetin už v té třetí nebylo moc o co hrát, a to se také projevilo na výkonu obou celků, přičemž hlavně domácí sundali nohu z plynu. Oba týmy si přesto vytvořili hned několik šancí, ale ani stále aktivnější domácí, ani hosté se prosadit nedokázali. To se změnilo až 6 minut před koncem, kdy se po nacvičené kombinaci v přesilové hry dostal k puku úplně volný Radim Toman a svojí dělovkou, kterou ještě otřel o brankovou konstrukci, nedal brankáři Novákovi nejmenší šanci. Vysněné desítky se domácí fanoušci dočkali zhruba minutu před koncem, kdy dostal puk před odkrytou bránu Richard Cachnín a dal tak výsledku konečnou podobu 10:0.

Ohlasy trenérů

Petr Novák (BK Havlíčkův Brod): Hodnotí se mi to špatně, protože nemůžu ani říct, že jsme ubránili desítku. Byl vidět rozdíl soutěží. My jsme nastoupili s velkým respektem a ze začátku z nepochopitelných důvodů i ten tlustý, nemotorný rozhodčí jim pomohl, válel se tam na zemi a dvakrát nás vyloučil za úplný nesmysl. Tím celou první třetinu, která skončila 4:0, podle mě ovlivnil. Ale nechci se na to vymlouvat. Ve druhé třetině jsme hráli vyrovnanější partii, ale Dukla nás vycvičila z proměňování šancí, kdy jich tolik neměli, ale z každé sebemenší šance dali gól. Třetí třetinu jsme se s tempem soupeře už trošku vyrovnali, ale v podstatě na dva góly jsme jim nahráli. Bohužel nejsme natolik zodpovědní, abychom si řekli, že nechceme dostat gól. My si chceme zahrát hokej, ale to bohužel s takovým soupeřem prostě nejde. Doufejme, že to pro nás byla škola toho, co nás snad čekat nebude, ale co nás zocelí trošku v obraně.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie



×
Dnes v 12:00 | 9. třída
Hradec Králové
HC Dukla Jihlava