Nechtěli jsme ubírat, ale dávali jsme si pozor u mantinelu, říká Richard Cachnín

před 3 dny / Tomáš Lysý

Devátý přípravný zápas mezi Duklou Jihlava a Havlíčkovým Brodem naplno odhalil velký rozdíl mezi první a druhou ligou ČR. Jihlavští vyhráli první a druhou třetinu shodně 4:0 a ve třetí části završili rozstřel soupeře, který skončil na výsledku 10:0. Někdejšímu velkému regionálnímu rivalovi vstřelil první a poslední desátý gól Richard Cachnín, odchovanec havlíčkobrodského hokeje, který ještě relativně nedávno za bruslaře nastupoval. „Bývalí spoluhráči se mi smáli a doufali, že to budu mít za hodně peněz. Nevím. Jsem rád, že jsem dal desátý gól a něco přidám do kasy,“ usmívá se syn bývalého známého hokejisty obou týmů.

Svěřenci trenérů Viktora Ujčíka a Karla Nekvasila před utkáním moc dobře věděli, že nesmí nic podcenit. K podobným myšlenkám totiž občas mače se soupeřem z nižší soutěže, navíc z poloprofesionální druhé ligy, svádí. „Do zápasu jsme vstoupili dobře. Věděli jsme, že Havlíčkův Brod hraje druhou ligu a musíme k utkání přistoupit zodpovědně, protože kvalitu tolik nemají. Pak šlo jen o to se nezranit a dohrát vše v klidu,“ říká Richard Cachnín, který před dvěma sezonami nasbíral v brodském dresu 11 bodů (4+7) v sedmi utkáních a ještě loni za svůj mateřský tým odehrál jeden duel.

Dukla rozhodla o osudu zápasu prakticky během první třetiny, kterou vyhrála 4:0. Poté už bylo pouze otázkou, na jaké cifře se gólový účet zastaví. „Ubírat na tempu jsme nechtěli, jen jsme si dávali více pozor u mantinelu. Protože když se vede, většinou se ubírá, ale toho jsme se chtěli vyvarovat,“ zdůrazňuje Richard Cachnín a na konečném výsledku zápasu 10:0 to bylo jasně vidět.

Třiadvacetiletý šikovný plejer odstartoval gólovou kanonádu a poté jí i desátou trefou svého týmu završil. „První gól padl v přesilovce. Havran vystřelil od modré a já to se štěstím tečoval gólmanovi mezi nohy. Při druhé trefě se mi puk odrazil mezi nohy a já jen vystřelil,“ vybavuje si své dvě přesné trefy, za které k pobavení protihráčů – nebo chcete-li bývalých spoluhráčů – zřejmě něco zaplatí. „Kluci z Brodu se mi smáli a doufali, že to budu mít za hodně peněz. Nevím, ale jsem rád, že jsem vstřelil desátý gól a něco do kasy přidám,“ zakončuje rozhovor se smíchem.

Richard Cachnín po výhře nad Havlíčkovým Brodem

Autor videa: Daniel Lhotský



×
Dnes v 12:00 | 9. třída
Hradec Králové
HC Dukla Jihlava