Zajímavý duel, soupeř byl hodně namotivovaný, hodnotil Jansons utkání s Budapeští

08.09.2024 / Daniel Lhotský

Dukla ve čtvrtečním zápasu hostila na svém ledě MAC Budapešť, která se sice mohla jevit papírově jako outsider, domácí hokejisty ovšem řádně prověřila. Jihlava hned dvakrát musela v utkání dotahovat, nakonec však dokázala otočit průběh zápasu a brala osmou výhru během letní přípravy. „Bylo to zajímavé srovnání, soupeř vstoupil do zápasu hodně namotivovaný. Dvakrát se dostali do vedení, ale naštěstí jsme dotáhli utkání do šťastného konce my,“ ohlédl se za průběhem zápasu nováček v obraně Duky Eduards Hugo Jansons

Souboj Budapešti byl nejen pro hráče, ale i pro fanoušky velkou neznámou, týmy se střetly poprvé. Trenéři ani hráči ovšem nic nepodcenili a na soupeře z Maďarska se řádně připravili. „Je pravda, že to pro nás byl neobvyklý soupeř. Věděli jsme ovšem, že to bude těžký soupeř, viděli jsme jejich předchozí výsledky proti ostatním týmům ze soutěže, podle toho jsme se pak připravili,“ komentoval Jansons přípravu na netradičního soupeře.

Už několikrát během letní přípravy se v jedné lajně Jansons potkával s Patriksem Ozolsem nebo Edgarsem Kuldou. Spolupráce lotyšských legionářů zatím funguje, padla z ní řada gólů a nabízí se tak její pokračování i během sezony. „Patrikse jsem znal už z letních kempů v Lotyšsku. Dobře si rozumíme, hrát s ním je zábava. Také s Edgarsem už jsem hrál, potkali jsme se ve druhé nejvyšší ruské soutěži, takže si všichni navzájem velmi dobře rozumíme,“ těší letní posilu v obraně Dukly.

Několik gólů zařídil sám obránce Jansons, který během přípravných zápasů několikrát předvedl výstavní ránu od modré. Jak sám přiznává, role ofenzivního obránce mu sedí. „Byl bych za to moc rád, protože mě baví hrát na puku a pomáhat spoluhráčům směrem dopředu, zároveň však vím, že mým hlavním úkolem je bránit naší branku,“ ví Jansons.

Už v sobotu začne další ročník Maxa ligy, kde Dukla bude chtít ještě vylepšit loňské čtvrté místo. Sám Jansons si ovšem nechce klást malé cíle. „Chci být součástí úspěšného týmu. Prvním cílem je dostat se do play-off a tím druhým je zaútočit na celkové vítězství,“ dodal odhodlaně.



×
Dnes v 17:00 | Junioři
HC ZUBR Přerov
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Dorost
HC Dynamo Pardubice
HC Dukla Jihlava