Poprvé doma i „poprvé“ v sezoně. Dukla vyzve Litoměřice

včera / Vít Trubička

Kvůli odloženému utkání v Přerově čeká na Duklu až nyní první zápas nového ročníku Maxa ligy. V domácím prostředí v Pelhřimově vyzve litoměřický Stadion, který také v loňské sezoně došel do semifinále. Jistě to ani nyní nebude jednoduchý boj. Úvodní buly padne na pelhřimovském ledě ve středu 18. září v 17:30. Pokud se nedostanete přímo na stadion, můžete klání vidět na Hokejka TV nebo na Onlajnech.

Že jsou Litoměřice pro Duklu poměrně nevyzpytatelný souboj se už několikrát ukázalo. Koneckonců v minulé sezoně zvládli Severočeši uspět ve třech ze čtyř vzájemných střetů, přestože až na první zápas se jednalo o vyrovnané zápasy. Na paměti jistě také může být fanouškům Dukly play-off v Covidové sezoně 2020/2021, kdy se oba týmy potkaly ve čtvrtfinále. Litoměřice tehdy vedly už 3:1 na zápasy, pak se ale Jihlavě povedlo sérii vyrovnat, mimo jiné i zásluhou Tomáše Harkabuse a Jana Strejčka. První z nich srovnal skóre necelé dvě minuty před koncem třetí třetiny, druhý pak v 89. minutě vrátil sérii do jihlavské CZ Loko Arény. Dukla následně dokráčela až do finále, kde jen těsně nestačila na Kladno.

Soupiska Litoměřic
Realizační tým Litoměřic

Stadion získal do svých řad před startem této sezony řadu nových tváří. Nejvýraznější posilou Severočechů je bezpochyby zkušený Jan Eberle. Opomenout nelze ani návrat gólmana Martina Michajlova, který se vrátil do svého mateřského klubu po angažmá v pražské Slavii a v Sokolově. Z loňského týmu Dukly zamířil pod Radobýl Šimon Jelínek a jihlavskou minulost mají i Jakub Černohorský, Tomáš Chlubna a Andrej Fábry. Ke změně došlo i trenérského kormidla Litoměřic, novými lodivody se stala dvojice Jaroslav Nedvěd a Daniel Tvrzník.

Litoměřický Stadion, na rozdíl od Dukly, zvládl odehrát první utkání nového ročníku Maxa ligy. V něm přivítal na domácím ledě Sokolov, avšak podlehl mu 2:3, když se Baníku hned dvakrát povedlo vyrovnat nepříznivý stav, navíc jej v 53. minutě otočit ve svůj prospěch přesnou trefou Davida Kofroně. Litoměřice tedy nenavázaly na vzájemnou domácí výhru z letní přípravy a na úvodní body v sezoně 2024/2025 zatím čekají.

Přijďte Duklu podpořit k prvnímu domácímu utkání nového ročníku, a vlastně i kvůli odloženému zápasu s Přerovem, i k vůbec prvnímu boji této sezony v co největším počtu. Brány zimního stadionu v Pelhřimově se tentokrát otevřou 45 minut před začátkem zápasu. Pouze u rizikových duelů bude docházet k jejich otevírání hodinu předem.

Poslední zápas Litoměřic

1. kolo Maxa ligy: Litoměřice – Sokolov 2:3
Branky a nahrávky: 12. Bernovský (Kordule, Kuťák), 22. Hauser (Koláček, Pavlák) – 15. Vracovský (Šik, Pulpán), 26. Kofroň (Klejna, M. Rohan), 53. Kofroň (Procházka). Rozhodčí: Jechoutek, Sýkora – Hradil, Jindra. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:1. Střely na branku: 37:30. Zblokované střely: 19:16. Vhazování: 36:30. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3.
Sestava Litoměřic: Michajlov – Žovinec, Štibingr, Klikorka, Pavlák, Jebavý, Tomek, Tomov – Kordule, Kuťák, Bernovský – Ton, Eberle, Costa – Chlubna, Koláček, Hauser – Plos, Vitouch, Sihvonen.
Sestava Sokolova: Hamalčík – Pulpán, Tureček, M. Rohan, Šedivý, Rulík, Klejna – Vracovský, Šik, Tomeček – Kupčo, Kofroň, Procházka – Kopta, Osmík, Kern – Šlechta, T. Rohan, Křemen.

Poslední vzájemný zápas

46. kolo Chance ligy 23/24: Jihlava – Litoměřice 4:3
Branky a nahrávky: 2. Harkabus (Bilčík, Čachotský), 11. Koštoval (Cachnín, Čachotský), 32. Koštoval (Cachnín, Toman), 41. Havránek (Kočí, Harkabus) – 5. Chlubna (Koláček, Tomek), 18. Korkiakoski (Sihvonen), 24. Krutil (Kuťák, Kordule). Rozhodčí: Hucl, Rapák – Štofa, Maňák. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:1. Střely na branku: 32:23. Zblokované střely: 6:13. Vhazování: 44:28. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 4:3.
Sestava Dukly: Maláč – Bilčík, Strejček, Dundáček, Kočí, Ozols, Chvátal, Koštoval – Čachotský (C), Menšík, Cachnín – Harkabus (A), Havránek, Jelínek – Štefančík, Toman, Jungwirth – Rauš, Pořízek, Brož.
Sestava Litoměřic: Cichoň – Krutil, Jebavý (C), Černohorský, Aubrecht, Tůma, Benda, Tomek – Costa, Jícha (A), Hauser – Kordule, Vitouch, Svoboda – Koláček, Kuťák (A), Chlubna – Plos, Korkiakoski, Sihvonen.

Jihlavští v loňském roce přivítali Litoměřice v rámci Army Game a oblékli dresy vzdávající hold českým letcům ve službách RAF. Více štěstí v podobě dvoubodového vítězství však připadlo na stranu severočeského týmu. Foto: Barbora Stránská

2. kolo, středa 18. září

Piráti Chomutov – SK Horácká Slavia Třebíč (předehrávka 17. 9. v 17:30)
HC Frýdek-Místek – LHK Jestřábi Prostějov (17:00)
HC Dukla Jihlava – HC Stadion Litoměřice (17:30) - Vstupenky zde
HC Slavia Praha – HC ZUBR Přerov (18:00)
HC Dynamo Pardubice B – VHK ROBE Vsetín (18:00)
HC Baník Sokolov – RI Okna Berani Zlín (18:00)
SC Marimex Kolín – HC RT Torax Poruba 2011 (18:00)

3. kolo, sobota 21. září

HC Slavia Praha – HC Dukla Jihlava (15:00)
VHK ROBE Vsetín – HC RT Torax Poruba 2011 (17:00)
LHK Jestřábi Prostějov – HC Baník Sokolov (17:00)
HC Stadion Litoměřice – SC Marimex Kolín (17:00)
HC ZUBR Přerov – HC Dynamo Pardubice B (17:00)
RI Okna Berani Zlín – Piráti Chomutov (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč – HC Frýdek-Místek (18:00)